Slažem se sa tobom da ljudima treba ukazati na te razlike. Takođe se slažem da se manuelnim dobija bolja espreso kafa, doduše uz dosta znanja i vežbe.To se desava kada ljudi pitaju za savet i kupovinu aparata, i radi se o tome da oni koji su novi u svemu tome ne prave razliku izmedju ta dva tipa uredjaja i treba im skrenuti paznju.
I nije pljuvanje nego sugerisanje, jednostavno sa kvalitatnim manuelnim se dobija espreso, a sa automatskim filter kafa,
to prosto nije isti napitak, a oni toga u pocetku nisu svesni i ocekuju da pritiskom dugmeta na automatskom-robot aparatu, koji kafu melje, sabija
a onda i zaliva vrelom vodom pod pritiskom, dobiju espreso kao iz kafica, a ono ispadne neki penušavi nes.
GCP E24 + GaggiMate = WinWinKlasicna GCP sa PID-om. Nadam se da dolazi sa stelujucim OPV-om, mada sumnjam. Prema najavama, cenovno ce biti negde izmedju 800-900e, u Evropi valjda (kod Amera 1000$). Konstrukcijski prevazidjen aparat odavno, ali da su se zadrzali do 500-600e bila bi ok kupovina. Ovako, ne zanima me ni da je pogledam. 😉
Baš tako.GCP E24 + GaggiMate = WinWin
GC Up i GC GT tržišno promašeni proizvodi.

Basket s jednom rupicom nije namenjen za esspressoKorpa je fabricka, dupla, pressurized, jedna rupica na dnu.
Ti mora da se šališ.Ćalde. Piše u upustvima za svaki aparat
Dodato: ja vidim mesecima/godinama pišete "pressurized basket", što ne postoji za espresso.
Kafeterija, Gradska przionica...Znam da bi bolja kafa sigurno dala bolje rezultate, moze preporuka gde uzeti za probu nesto skuplje na teritoriji BG?
izgleda nisi popio kafu pre ovih upisa...Ćalde. Piše u upustvima za svaki aparat
Dodato: ja vidim mesecima/godinama pišete "pressurized basket", što ne postoji za espresso.
Za ćalde nije ista korpa, imam 3 pressurized korpe (single, double, ESE)
Ti mora da se šališ.
izgleda nisi popio kafu pre ovih upisa...
Bravo! Upravo to.Espresso na italijanskom znači "pod pritiskom". U ovom slučaju kafa. Ako je napitak dobijen tako što je voda pod pritiskom propuštana kroz samlevenu ukafu, onda je espresso.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari