Šta je novo?

Dileme Panasonic oled i transport- savet

• Začetnik teme Začetnik teme david
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

david

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
645
Pozdrav, nisam planirao da otvaram novu, hteo sam da se nadovezem na postojecu , ali cini mi se da je tema zakljucana.
Tamo se diskutovalo oko izbora Oleda , posto menjam Pana plazmu, hteo sam to bude opet isti brend. Imao sam ( ili imam) mnogo jeftiniju opciju za G5 ili Sony bravia 8II , uglavnom posto je sad cena otisla vis za Panasonic 65 z95 u EU, uspeo sam da nadjem neku opciju iz Sofije ( Bugarska) i uvalio se u sr…
Isao bih sa drugarom koji vozi Seat Taraco, i dilema je da li je on dobar za potrebe transporta.
Konsultovao sam i chat gpt radio proracune pa ne znam sta mi je ciniti. Visina otvora gepeka je 72 cm, (za duzinu nije problem) dok je visina kutije 102 tako da nece moci skroz uspravno, a zatrovan sam pricama sa foruma i reddita da mora da se transportuje uspravno.
Jel moze da ide pod nekim uglom ili polozeno?

Ili jos da uzimam neki kombi ford transit i jos dizem troskove koji su ionako popriicno visoki uz sam tv i carinu.

Odakle informacija da tv mora da se transportuje uspravno? Kuriri dobro ne igraju fudbal sa njima.

Код великих екрана ако су положени током транспорта може доћи до пуцања. Увек се транспортују усправно.

Plazme su morale da se transportuju ili skladište uspravn😵stali ne moraju

Meni je (TCL MiniLED 65") položen kada su prevozili, samo treba obratiti pažnju na stranu radi displeja.

Lepota je u jednostavnosti - ja bih lično izbegao cimanje (još sa granicom...).
Nije Panasonic kao brend vredan tog truda, imho.

Lepota je u jednostavnosti - ja bih lično izbegao cimanje (još sa granicom...).
Nije Panasonic kao brend vredan tog truda, imho.
slazem se sad se malo komplikuje nego sam rekao Bugarima da naruce pa mi sad bzvz da odustajem😣

I kakva je prica, da li da idem na taj suv varijantu. To je negde velicine kao Codiaq. Pod nekim uglom😌

Najispravnije uspravno, može i položeno ali sa ekranom okrenutim na gore ali je poželjno da se ispod stavi nešto meko i da bude skoro idealno ravno, najrizičnije ukočeno zbog toga što su moderni OLED (i ne samo oni) televizori dosta male debljine i podložni torziji tj. uvijanju panela te ukoliko baš mora ukoso potrebno ih je dobro poglaviti/učvrstiti tako da imaju što manje prostora za pomeranje.

Verovatno mu ne bi bilo ništa jer je dobro upakovan i zaštićen ali to je dosta dug put a cena od 2k evra nije zanemarljiva - meni nije bilo svejedno transportovati jedno 2km preko mora ležećih policajaca jer uvek pomislim na Marfija ... Bolje i dodatni trošak ako će biti sigurno nego ići na "Ma neće se sigurno ništa desiti, šta mu može biti..."

od 6 min 52 sec Naleteh na ovaj stari video od samsunga 65 , jos je ! xc90 veci suv, tek vidim ovde kolika je kutija i da nije ni blizu da udje po visini a i dijagonalno deluje sve knap

Kod mene je kutija sa TV stala gotovo ko salivena kada je širina u pitanju a što se dužine tiče tako sam ga stavio i malo podglavio da nije imao mogućnost nikakvog kretanja po uzdužnoj osi...

65" stane horizontalno, u malo veće auto. 77" nema šanse.
Vertikalno - nema šanse ni u jedan auto, jedino kombi.

Sta brate komplikujes, pa ne vozis Tomahawk?! Obori zadnja sedista, stavi prvo nesto mekano, neke jastuke i slicno, ubaci televizor sa ekranom na gore i pun gas..

Или ћеш да уштедиш или да пукнеш паре. Јави како си прошао.

Sta brate komplikujes, pa ne vozis Tomahawk?! Obori zadnja sedista, stavi prvo nesto mekano, neke jastuke i slicno, ubaci televizor sa ekranom na gore i pun gas..
Ma jasno mi je, zakomplikovao sam jer apostrofitaju i u “manual-u” , a i po forumima savetuju svi da ne sme horizontalno a to mi je jedina opcija u ovoj varijanti a uz to je jos je dug put i zbog toga rizik i nerviranje.
Neko bi pomislio da mi je jeftinije Iz Bugarske a I prihvatio sam i carinu i porez da platim i visu cenu a imao sam ovde opciju za g5 mnogo jeftinije pa cak i sony braviu 8 Ii

Ja sam C5 pričvrstio na krovne nosače, i vozio 50km. Mislim da ne bi bilo nikakvih problema ni 200km, ako je iole dobar put.
Moj savjet: slobodno, ne sekiraj se, normalno vozite i nema problema.

65" stane horizontalno, u malo veće auto. 77" nema šanse.
Vertikalno - nema šanse ni u jedan auto, jedino kombi.
Sasvim jasno mi je to ali pošto on kupuje 65" nisam ulazio u razmatranje TV dijagonale 77".

Ma jasno mi je, zakomplikovao sam jer apostrofitaju i u “manual-u” , a i po forumima savetuju svi da ne sme horizontalno a to mi je jedina opcija u ovoj varijanti a uz to je jos je dug put i zbog toga rizik i nerviranje.
Neko bi pomislio da mi je jeftinije Iz Bugarske a I prihvatio sam i carinu i porez da platim i visu cenu a imao sam ovde opciju za g5 mnogo jeftinije pa cak i sony braviu 8 Ii
Ma sme horizontalno, samo uradiš ovo što ti je rekao zikapn, osim onog dela da punim gasom...

Шта каже брат-гпт?
Teska prica , ulazim u vezu kao Joakim u filmu Her (koji nisam ni odgledao)
Menja misljenje dosta je nekonzistentan i gresi
Otvor gepeka 72cm pa onda kaze 100 cm, moze pod uglom od 80 pa onda max 45 stepeni, i tako , kaze kao ok je suv pa onda ne sme polozeno. I na kraju najsigurniji kao kombi ali i ovo prihvatljivo.

Ovo sa nekog foruma:
LCD televizori mogu da se savijaju i pukne im LCD ekran, a OLED televizori su u ovom trenutku u suštini samo veliki ravni list stakla; polaganje, podizanje, pomeranje itd. može da stvori mnogo veći pritisak na kutiju nego što je ona dizajnirana da izdrzi. Kada se transportuju uspravno, skoro da nema rizika od savijanja. Jedino kada sam video problem sa pucanjem panela tokom transporta bio je kod nekih težih 65-ica, 75-ica i većih. Postoji tačka u kojoj staklo i ram ne mogu da izdrže sopstvenu
težinu pod bilo kojim uglom osim uspravnog, jer su namenjeni da stoje uspravno kada se koriste.

Ako je frka da se ne uvija i pukne u horizontali, uzmi ploču univera pribliznih dimenzija i položi na njega kutiju sa tv-om. Takao ce bar da se spreči uvijanje od vibracija pod sopstvenom težinom.

Ako je frka da se ne uvija i pukne u horizontali, uzmi ploču univera pribliznih dimenzija i položi na njega kutiju sa tv-om. Takao ce bar da se spreči uvijanje od vibracija pod sopstvenom težinom.
Jel to od drveta ili. Mislio stavicu nekoliko cebadi😩 da ublazim vibracije. Au sta ja radim. Kao da prevozom nitroglicerin

Poslednja izmena:
Nikako. Kakav univer, samo ce vise tresti po rupama na tu dasku, a uvijanje displeja ce samo povecati a ne smanjiti, zbog vibracija. TV je spakovan u kutiju u stiripore i oni sluze da se nista ne uvija. Stavi perjane jastuke ili neke vazdusaste jorgane sto ce upijati vibracije i to je to. Postoje i oni sundjeri u komadicima ako ces da se zanosis toliko pa prospi dva tri dzaka po kolima pa baci TV na njih i teraj

Nikako. Kakav univer, samo ce vise tresti po rupama na tu dasku, a uvijanje displeja ce samo povecati a ne smanjiti, zbog vibracija. TV je spakovan u kutiju u stiripore i oni sluze da se nista ne uvija. Stavi perjane jastuke ili neke vazdusaste jorgane sto ce upijati vibracije i to je to. Postoje i oni sundjeri u komadicima ako ces da se zanosis toliko pa prospi dva tri dzaka po kolima pa baci TV na njih i teraj
A neki ugao od 45 stepeni

Nazad
Vrh Dno