Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

5.5h kod mene je neki maximum, na light režimu, AOD off, u deep sleep 90% aplikacija + lokacija gotovo za ništa nije dozvoljena. Dark mode upaljen a od stvari gdje nisam htio da pravim kompromis je QHD+ i 120Hz. Imam osjećaj i da spustim rezoluciju na FHD+ i stavim 60hz da bi rezultat bio sličan. Isto tako, da vratim na fabrička podešavanja telefon i da sve ovo što sam pogasio/upalim, da bi takođe rezultat bio sličan. (btw, factory reset sam radio već nekoliko puta)

Jednostavno, treba se strpjeti nekoliko mjeseci, Samsung bukvalno manipuliše baterijom u zadnjih par softverskih updateva na generaciji ispod aktuelne, nevjerovatno mi je kako ovo prolazi godinama ispod radara u EU, Apple-u ovo nije prošlo.

Navukli vas na system updates, izašao S26U, sad lagano gledajte kako SoT klizi ka 2-3h na 100% baterije
Ne slušate ljude iz Samsung tema koji su ovo naučili na teži način

7h uz ovo sunčano vreme mi je prosek
Juče sam ga urnisao zbog navigacije
Leba ti se se...

Svaki Android / Apple user analizirajući procente baterije posle update-a

66068-panic-gif-sgeu.gif

Ja i dalje ne primecujem to sistematsko gusenje telefona. Sledeci mesec godina dana kako imam s25u.
Kad se na temi javi 3+ korisnika sa istim statusom azuriranja onda mozda poverujem. Isto je i na iphone temama. Izadje update, posle pola sata neko pita, kakva je baterjja 😂

Up to date ti je telefon? February 5 security patch ? Ja o bateriji pričam već par mjeseci, moguće i da je meni baterija felerična ali me mrzi da reklamiram jer nema šanse da će prihvatiti reklamaciju jer je nekom Peri sa Bencha 8-9h SOT a meni plafon 5.30h sa svim mogućim ograničenjima skoro. 🙂

@BitrAtE
Pogrešan je pristup gasiti osnovne funkcije radi uštede ako nisi otklonio uzroke njihove preterane upotrebe.
Na telefonu imaš dva ekosistema sa admin ovlaštenjima ( google i samsung) koji se bore za prevlast i stalno žele da se "javljaju kući" i ako se ne zakopaš duboko u menije da im to onemogućiš - stalno će držati telefon budnim i trošiti resurse.
Banalan primer su google mape - ako nisi isključio deljenje lokacije ne vredi da isključiš samu lokaciju jer će aplikacija non-stop proveravati da li je lokacija uključena da je podeli i držati wakelock. Najgore je što ovih situacija ima na desetine u raznim aplikacijama i sistemskim servisima i odatle se javlja razlika između 5 i 10 sati SOT-a.

Up to date ti je telefon? February 5 security patch ? Ja o bateriji pričam već par mjeseci, moguće i da je meni baterija felerična ali me mrzi da reklamiram jer nema šanse da će prihvatiti reklamaciju jer je nekom Peri sa Bencha 8-9h SOT a meni plafon 5.30h sa svim mogućim ograničenjima skoro. 🙂
Da, uvek instaliram sve cim izadje.
Meni je oko 7h prosek ali uglavnom je na wifi

@BitrAtE
Pogrešan je pristup gasiti osnovne funkcije radi uštede ako nisi otklonio uzroke njihove preterane upotrebe.
Na telefonu imaš dva ekosistema sa admin ovlaštenjima ( google i samsung) koji se bore za prevlast i stalno žele da se "javljaju kući" i ako se ne zakopaš duboko u menije da im to onemogućiš - stalno će držati telefon budnim i trošiti resurse.
Banalan primer su google mape - ako nisi isključio deljenje lokacije ne vredi da isključiš samu lokaciju jer će aplikacija non-stop proveravati da li je lokacija uključena da je podeli i držati wakelock. Najgore je što ovih situacija ima na desetine u raznim aplikacijama i sistemskim servisima i odatle se javlja razlika između 5 i 10 sati SOT-a.
Kako da vidim šta jede bateriju kad se u informacijama o potrošnji baterije evidentiraju samo aplikacije i tek ponešto sistemsko tipa AOD i slično. Siguran sam i ja da sistemski nešto jede bateriju ali nemam evidenciju šta. Kao što rekoh, 2 ili 3 puta sam radio factory reset, zadnja dva puta bez vraćanja bekapa, dakle jovo-nanovo sve ispočetka i isto...

Kako da vidim šta jede bateriju kad se u informacijama o potrošnji baterije evidentiraju samo aplikacije i tek ponešto sistemsko tipa AOD i slično. Siguran sam i ja da sistemski nešto jede bateriju ali nemam evidenciju šta. Kao što rekoh, 2 ili 3 puta sam radio factory reset, zadnja dva puta bez vraćanja bekapa, dakle jovo-nanovo sve ispočetka i isto...
Nema koristi od factory reseta jer sva google i samsung podešenja tvoga naloga ostaju na njihovim serverima- prvim logovanjem ih povučeš nazad na telefon.
Bukvalno treba par radnih dana da se podesi moderan android telefon i da se pretresu sve gluposti. I naravno da nećeš videti šta jede bateriju kad je taj što je zadužen da ti pokaže u stvari najveći potrošač 😀.

Nema koristi od factory reseta jer sva google i samsung podešenja tvoga naloga ostaju na njihovim serverima- prvim logovanjem ih povučeš nazad na telefon.
Bukvalno treba par radnih dana da se podesi moderan android telefon i da se pretresu sve gluposti. I naravno da nećeš videti šta jede bateriju kad je taj što je zadužen da ti pokaže u stvari najveći potrošač 😀.
Sad si ugasio, trigger Smart Switch fenbojs koji sve savršeno prebaci za 1....2....3 🤣🤣
Apsolutno nijedno bitno logovanje naravno ne može ( i ne treba) da uradi

Da li je kolega @mrmilos išta radio specijalno na telefonu da bi dobio i sa zadnjim update-om 7h SOT-a u prosjeku? Ako nije, tj. ako najobičniji korisnik kao 90% ljudi, šta ćemo onda? 🙂

Ja sam pogorsanje primetio nakon azuriranja Play servisa, dok je bilo ono famozno junsko 2025.(ako se dobro secam), bilo je top. Onda dobismo azuriranje na januar i tu je krenulo nizbrdo, ali rekao bih da su to resili sa ovim februarskim. Verovatno je i bila neka greska na tom januarskom cim su tako brzo izbacili sledeci.

Ni kod mene situacija sa baterijom nije sjajna, iako nemam precizne podatke, primecujem da punim tel 2x dnevno...

1000042238.jpg

Eto ti moje potrošnje... Uveče ide na punjač na 50%... Sve zavisi od korišćenja. Moje potrebe završava a i nemam problem da punim telefon u toku dana ako zatreba.

5.5h kod mene je neki maximum, na light režimu, AOD off, u deep sleep 90% aplikacija + lokacija gotovo za ništa nije dozvoljena. Dark mode upaljen a od stvari gdje nisam htio da pravim kompromis je QHD+ i 120Hz. Imam osjećaj i da spustim rezoluciju na FHD+ i stavim 60hz da bi rezultat bio sličan. Isto tako, da vratim na fabrička podešavanja telefon i da sve ovo što sam pogasio/upalim, da bi takođe rezultat bio sličan. (btw, factory reset sam radio već nekoliko puta)

Jednostavno, treba se strpjeti nekoliko mjeseci, Samsung bukvalno manipuliše baterijom u zadnjih par softverskih updateva na generaciji ispod aktuelne, nevjerovatno mi je kako ovo prolazi godinama ispod radara u EU, Apple-u ovo nije prošlo.

Definitivno ti nešto nije u redu sa baterijom. Ja sve suprotno.od tebe, znači AOD non stop, standard profile, ništa nisam stavio u deep.sleep, lokacija uključena i izdrži 7 sati. Zadnje ažuriranje 5.feb.
Doduše osvetljenje držim na manuelno jer ne volim automatiku, najčešće je na pola

Sto se velicine tice Plus je savrsen.

Odlične forice
Pogasio tih par stvari i fled čuda ladno se oseti da telefon malo jako malo brže radi 😂
Baš me zanima dal će baterija malo bolje da drži
Što se tiče trajanja baterije ne zaboravite da je krenulo sunčano toplo vreme, brightness je skoro uvek na max sto razvaljuje bateriju, upalite bar onaj light profil stvarno se malo teze pregreva na suncu i ubija brightness.
Plus ono u Thermal guardians

Prilozi

• Screenshot_20260311_194429_Device care.jpg
    Screenshot_20260311_194429_Device care.jpg
    86.1 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot_20260311_194450_Thermal Guardian.jpg
    Screenshot_20260311_194450_Thermal Guardian.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_20260311_194455_Thermal Guardian.jpg
    Screenshot_20260311_194455_Thermal Guardian.jpg
    88.8 KB · Pregleda: 60
^ evo sa tim podešavanjem S24U (light režim i 90% na WIFI)

Prilozi

• Screenshot_20260311_201444_Device care.jpg
    Screenshot_20260311_201444_Device care.jpg
    57.3 KB · Pregleda: 59
  • Screenshot_20260311_201508_Device care.jpg
    Screenshot_20260311_201508_Device care.jpg
    51.6 KB · Pregleda: 53
Ne zaboravite i da isključite telefon, tada najmanje troši bateriju. 😀

Što se tiče trajanja baterije ne zaboravite da je krenulo sunčano toplo vreme, brightness je skoro uvek na max sto razvaljuje bateriju, upalite bar onaj light profil stvarno se malo teze pregreva na suncu i ubija brightness.
Ovo da se telefon dosta manje greje sa light profilom mogu i ja da potvrdim. Stvarno je dosta hladniji posebno na suncu.

Od blama ne smem međ' ljude, sve ga krišom vadim. 😄
Drži ga obema rukama da se ne otrgne životinja... Elem, odavno beše kad nisam brinuo za punjenje, do ove 25U. Prethodno sam imao Xiaomi 12 pro, za moje potrebe bio vrhunski, uzet daleke `22. Punjač je postao obavezan modni detalj, struja je curela kao voda iz bokala. Onda dođe ultra. Generalno mi je sve popaljeno (wifi, data, nfc, dži pi es, ovča-borča-delča...), dosta koristim telefon za posao, volim da opalim neki sudoku, plaćanja, chrome, moja neka dokumentacija koju gledam ili šajem nekome, onako srednja do jaka upotreba. Navigacija skoro pa stalno. Jake igre možda nekad, ali to i ako se desi bude vikend. Moje oduševljenje kada sam dan završio sa 30+ % baterije je bilo, onako, veliko. Čak mi nije toliko bitan SoT (znam da jeste), koliko to da mi telefon izdrži "cel dn". A ovaj drži... I, recimo,watch8classic ima par dodataka koje na Kinezu nisam imao/nije radilo.

Nazad
Vrh Dno