Šta je novo?

Ishrana, trening, fitnes (borba protiv sedenja za ljude iz IT-a)

Da, iz krajnosti u krajnost. Protein u svemu, proetine je bar meni lako pojesti dovoljno, tipa 150-250g dnevno kao od sale, takodje i masti. Hidrati mi zaostaju uvek kada vidim sta sam jeo u toku dana.

A Hidrati nisu toliko problem generalno, cesto su i bitni za mrsljavenje ako si jako aktivan. Malo sam krenuo da budem u blagom deficitu ali veoma aktivan i dalje, I nikako ne valja smanjiti UH, posle par dana sve aktivnosti uspore, slabija snaga, oporavak, nista ne valja bez UH.

Najbolje ravnomerno smanjiti kalorije, i drzati taj neki normalan odnos makronutrijenata - obratiti paznju na masti, tu se cesto potkradu kalorije, uneti dovoljno zdravih ali nikako preterati. Tako i kod slatkisa i grickalica, njih i ne jedem ali kada pogledas sastav, cesto veliki deo kalorija je iz masti, koje ni ne osetis...

I te proteinske cokolade, snickers ovaj, pise low sugar, 2g sugars, a masti ne spominju, a u sastavu 50% kalorija je iz masti. Bolje da je vise uh, a da nema masti. (za pojesti posle treninga, a kolorijski bi bilo lakse itd..)

Poslednja izmena:
Ima dekaracija naravno. Masti ima oko 10g po čokoladici, to nije strašno ako se pojede jedan na dan... Posebno što su to uglavnom kakao masti iz čokolade ili iz kikirikija. Veći je problem gomila drugih dodataka u toj visoko procesiranoj hrani. Jedan je ionako 4 eura, ima puno boljih i jeftinijih izvora proteina.

Ko hoće da napreduje i gradi mišićnu masu low-carb dijete nisu optimalne za to.

Kada treniram (jutarnji fasted cardio i posle tokom dana težine), jedem oko 600g UH. Kada ne treniram oko 200-250g. Masti, protein - uglavnom isto.
Hidrate treba posmatrati kao energiju i kao sparing za protein. Ako tokom jakog treninga nema dovoljno hidrata, troše se masti i protein, a performanse sigurno trpe.

Pa, eto ko se boji hidrata, ja mogu da mu potvrdim da mogu trbušnjaci i 600g hidrata dnevno bez problema. Naravno, jak trening se podrazumeva, ne da se ode u teretanu i čačka telefon u pauzama i ode kući posle 45 minuta.

Drugari, pogledaš na tu sliku i sve ti jasno kako izgleda ćoše iz radnje kom NE PRILAZIŠ. Ljudi su se danas okrenuli veganstvu, ne jedu gluten jer je na njega alergičan Novak Đoković, ne jedu sveže meso da ne dobiju rak ili nešto još gore, a puna kuća svakakvih šarenih isprocesiranih "veganskih" paketića.

Moje prvo pravilo opreza = vrišteća ambalaža: do-vi-đe-nja.

Požderem ponekad, ali baš retko. Odabrao sam, po mom mišljenju, dosta kvalitetniji porok - pivčugu.

50% мушке популације у Србији би требало да посети ендокринолога због свог метаболичког стања, а посебно се односи на старије од 45 година. Али ни млађе генерације не заостају. Добар део мушке омладине изгледа криминално, али оставимо изглед, ово је озбиљан увод у озбиљне метаболичке поремећаје.
Скоро сам водио полемику и величини порције, а посебно код људи који су физички неактивни и ту лежи срж проблема. Људи једноставно нису свесни да су порције одређене хране оверкил за њихово стање, уз опаску, па ја не једем уопште много, него ми је такав метаболизам и све се лепи на мене.
Будите поштени и водите дневник пар дана и уз мало труда можете уписати кад и колико сте хране унели у себе. Довољна је употреба неког од АИ алата и добићете солидну процену свега што сте унели. А онда унесите своје параметре (висина, маса и обим стомака), као и физичке активности током дана и врло брзо ћете схватити где се налазите.

Uzeo bih mozda neku traku za trcanje, ali vise bi koristio za hodanje. Imate li neki predlog za neki model kod nas, a da nije nesto preskupo, ako neko koristi nesto slicno.
Uzeo na slepo prosli cetvrtak ovu traku

U zivotu nisam imao dodira sa trakama za trcanje 🙂

Takodje sam uzeo iskljucivo za hodanje, moze da se trci bez problema.

Traka se lako sklapa, za sada zadovoljan, preporuka.

@ Ulrich & maxy,

Upravo kao sto ste rekli. U poslednjih 10 godina sam se ugojio 52 kg. Sa svojih 184 cm otisao sa 85 kg na 137 kg @ 47 godina. Jeo sam bas velike kolicine slatkog, tipa za 2000 din svaki dan, tj preko 20.000 evra potrosenih u poslednjih petnaestak godina. Stalno sam imao osecaj da sam gladan, mogao sam da jedem na svakih sat vremena. Secer mi je bio dobar, oko 4,9 ali opet ta zelja za ugljenim hidratima je bila nenormalna. Na kraju mi je endokrinolog dijagnostikovao insulinsku rezistenciju. Cim sam poceo da pijem lekove (Siofor) stanje mi se vratilo kao kad sam bio klinac. Dakle, jedna jabuka ili pola banane i dovoljno mi je za narednih dva, tri sata.

Mislim da je kod mene glavni razlog slabo kretanje i zbog toga sto radim dva posla, pa dosta sedim. Dodatno sam se ugojio kada sam kupio svoj auto. Secam se pre jedno desetak godina da je u ovoj temi neko (mislim da se zvao Jackson) postavio Darebee HIIT vezbe. Probao sam ih iz radoznalosti i jako mi je prijalo -> vise energije u toku dana, smanjena pospanost, i skoro nepostojeca zelja za slatkisima.

Ova napricala svasta i sto je tacno i sto nije, malo crno-belo gleda stvari.

Davno sam ovde video preporuku za ovaj whey izolat i od tada ga koristim, sve super, medjutim sada gledam i nije mi jasno zasto je ovoliko povoljniji u odnosu na druge brednove. Po sastavu deluje kao i svi koji su cenovno dosta skuplji?

1773148781073.png

A kako bilo ko zna dal je tu izolat 🙂 ili uopste whey 🙂 bas zato se biraju provereni brendovi, niko nije budala da kupuje izolat od 10 000 ako moze za 6000...

Ne kazem da je los, ni da je dobar, samo da je no name brend nepoznatog porekla sirovina.

I ja ga uzeo pre jedno mesec dana na ananasu na popustu, za sad sam zadovoljan.
Kako određuješ zadovoljstvo whey proteinom?
Meni je jedini parametar ukus, jer druge efekte ne mogu da procenim 😕
Trenutno trošim ovaj
1773179979911.png

Pa da, nema drugih parametara, jedino mozda stomak, varenje, da nema problema.

A kako bilo ko zna dal je tu izolat 🙂 ili uopste whey 🙂 bas zato se biraju provereni brendovi, niko nije budala da kupuje izolat od 10 000 ako moze za 6000...

Ne kazem da je los, ni da je dobar, samo da je no name brend nepoznatog porekla sirovina.
Tom logikom mozemo o svakom suplementu da pricamo.

Mozemo, i trebamo.

Ja na kraju kupih BS izolat, a nameravao sam ultimate nutrition sensation. Drugar ishvali ovaj BS izolat... nemam probleme sa varenjem i stomakom, mada generalno imam osetljiv stomak.

Da, preko sajta sa kodom.

Jedno pitanje za momke koji koriste Ultimate Nutrition kreatin,pitanje: ima li Creapure oznaku ili nema?

Creapure je drugi brend kreatina koji koristi više proizvođača, ali to nije Ultimate Nutrition.

Znam,i koliko se secam, davnih dana ga je Ultimate koristio. Zanimalo me dal ga i sad koristi

Kako određuješ zadovoljstvo whey proteinom?
Meni je jedini parametar ukus, jer druge efekte ne mogu da procenim 😕
Trenutno trošim ovaj
Pogledajte prilog 531309
ja sam probao i Ultimate i Yamamoto i izolate i vratio se H24 Herbalajfu, meni i dalje najbolji ukus, a i najbolji efekat jer sa njim dobijam snage ne zbog sastava već zbog toga što sam zbog ukusa motivisaniji da treniram 🙂 vratio sam se u formu opet nakon pravljenja nekoliko dužih pauza, sa bw 110 kg guram bench 5x5x140 sa 43 god. i bez ikakve hemije, gađam do sezone da padnem na 105 kg i 15-16% masti (sad sam oko 20%) i da dignem bench na 5x160

P.S. brzi hod 2 x 45 min dnevno(npr. ujutr i uveče) je sve što vam treba za skidanje masti samo ako možete da budete konzistentni i ako vam je ishrana iole dobra

ja sam probao i Ultimate i Yamamoto i izolate i vratio se H24 Herbalajfu, meni i dalje najbolji ukus, a i najbolji efekat jer sa njim dobijam snage ne zbog sastava već zbog toga što sam zbog ukusa motivisaniji da treniram 🙂 vratio sam se u formu opet nakon pravljenja nekoliko dužih pauza, sa bw 110 kg guram bench 5x5x140 sa 43 god. i bez ikakve hemije, gađam do sezone da padnem na 105 kg i 15-16% masti (sad sam oko 20%) i da dignem bench na 5x160

P.S. brzi hod 2 x 45 min dnevno(npr. ujutr i uveče) je sve što vam treba za skidanje masti samo ako možete da budete konzistentni i ako vam je ishrana iole dobra
Dobar bench🙂
Koliko godina treniraš i jesi li čitav život naturalac? Ako jesi čitav život, to mi je lepa informacija,😁 pošto sam i ja naturalac, a voleo bih da stignem do radnih serija sa 140kg. 1rep max 140kg sam uspeo (radio sam i 110kg x10 pa računam da sam imao snage i za malo više od 140), pa napravio dužu pauzu, trenutno se vraćam treninzima i max mi je 125-130kg, nisam izgubio mnogo snage, ali radne serije sa 140kg mi se čine nemogućim, sad kad pročitam tvoj post, možda za dve-tri godine, ko zna, makar 3x2 da uspem...😎

čitav, a sa koliko toliko redovnim treningom počeo sam jako kasno (od 2016. godine otprilike, do tada sam trenirao nekoliko puta po 15-20 dana i bataljivao na duži period)

možda me je to i sačuvalo(hah), a za bench je jako bitno da tehniku prilagodiš svojoj fizionomiji, nekome odgovara malo uži nekome malo širi hvat, nekome odgovara da mu šipka leži na kraju šake nekome na prstima pa onda položaj nogu itd. zato i ovi youtube gurui jedan priča ovako drugi onako, takođe radi i potiske sa bućicama i zadržavanje na smith mašini (spustiš šipku otprilike na polovinu i zadržiš 10-15 sekundi pa vratiš), to možeš npr. na kraju treninga

čitav, a sa koliko toliko redovnim treningom počeo sam jako kasno (od 2016. godine otprilike, do tada sam trenirao nekoliko puta po 15-20 dana i bataljivao na duži period)

možda me je to i sačuvalo(hah), a za bench je jako bitno da tehniku prilagodiš svojoj fizionomiji, nekome odgovara malo uži nekome malo širi hvat, nekome odgovara da mu šipka leži na kraju šake nekome na prstima pa onda položaj nogu itd. zato i ovi youtube gurui jedan priča ovako drugi onako, takođe radi i potiske sa bućicama i zadržavanje na smith mašini (spustiš šipku otprilike na polovinu i zadržiš 10-15 sekundi pa vratiš), to možeš npr. na kraju treninga
Svaka čast, i ja planiram da ostanem naturalac, eventualno ako mi sa 60+ hormoni ne budu ok pa da se bocnem u starosti.😄 Sad sam još uvek u 30-im... Slažem se za tehniku, modifikovao sam je posle male povrede ramena (istegnuće tetive), shvatio sam da je pre svega zbog ramena za mene malo bolji uži hvat. Ovo zadržavanje što spominješ sam tek pre 2 nedelje počeo da radim i nastaviću.🙂 Pitao sam i AI tada, isto mi je preporučila to zadržavanje i bučice ponekad, i da ću se zbog mišićne memorije brzo vratiti na 140kg 1 rep max. Doći će vremenom i te radne serije sa tom težinom, valjda😎
Tebi želim zdravlje (bez povreda) i da izguraš željenih 160kg x5💪

Herbalife protein?
Sta ima u njemu, jel' cist whey, ne mogu na Google-u naci nista (vrvt zbog lokacije)

Nazad
Vrh Dno