Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

U mojim ocima i s23u ako sluzi dobro ne vredi preci, jer na zalost svih nas nije neka wow razlika.

Al opet to je individualno, trebas se zapitati, da li me dobro sluzi s24u? Koji su razlozi zamene? Da li s24u ispunjava moja ocekivanja?

Onda ce ti biti jasno. Eventualno mozes dobiti malo brzi softver ali to je nista specijalno sad brzo, i malo bolju bateriju ako uzmes u obzir da je s24u vec ima godine iza sebe.

^ apsolutno ne , za kako kažeš "običnog" korisnika koji koristi tel za pozive, poruke , malo društvenih mreža i koja fotka , ne jer ništa wow nećeš primetiti .

Klinac odradio unboxing I nešto mi se ne sviđa displej. Verovatno zbog to privacy screena nešto nije kako treba.

Marques Brownlee je u svojoj recenziji pokazao da su uglovi gledanja lošiji od S25 čak i kada je Privacy isključen jer pola piksela je trajno polarizovano tj. rade kao na krš TN LCD-ima od pre 20g. I čim zakreneš malo ekran osvetljenje njihovo nestaje a ostaje samo sa pola ekrana - boom, loši uglovi gledanja na oled ekranu u 2026.

Ja stvarno nisam od onih koji kuka na nove generacije ali na te prelive i nejednakosti na ekranu (gamma shift, color shift...) koje se uvek javljaju kod loših uglova gledanja sam osetljiv. S26U bukvalno zbog toga ne bih kupio pa ne znam kakav da je telefon. Po meni čist gimmick koji će verovatno nestati sa sledećom serijom.

Nazalost, crko mi je s23u bas danas, a nisam hteo jos da ga menjam, pa izgleda da cu nerado morati da se opredelim za s26u. Jel ima neko iskustva sa MTS-om koliko se ceka na isporuku uredjaja? Postoji li sansa da se odmah uzme u poslovnici?

Koliko vam obicno traje prebacivanje sa switchem sa starog na novi fon? Imam nekih 350gb, utako njegov kablic i nesto mi bas dugo pokazuje ~4.5h

Koliko vam obicno traje prebacivanje sa switchem sa starog na novi fon? Imam nekih 350gb, utako njegov kablic i nesto mi bas dugo pokazuje ~4.5h
100gb oko 15-20min mislim da beše. Ja sam svojevremeno kupio kratki thunderbolt kabel 40gb/s i njega uvek koristim...ti originalni su tuga!

Piši na pm koja je priča dalje za 25u?

Ovo ce sa traje <2h otprilike, moram za ubuduce nabaviti taj kratki sto thunderbolt kablic.
Jel ovaj fabricki kablic podrzava 65w punjenje? Punjac koji?

Ja sam svojevremeno kupio kratki thunderbolt kabel 40gb/s i njega uvek koristim...ti originalni su tuga!
Čovek uči dok je živ. Prvi put sad čujem za thunderbolt kabl. Ja isto prebacujem oko 350Gb na mob sa običnim kablom i to traje i traje a ja grizem nokte, udaram glavom o gredu, sečem vene. Zaguglao sam, ima thunderbolt kabl 80gb/s za 3.000 din. Jel to ok cena i jel ti imaš neku preporuku, sutra ga odmah kupujem!!!

Ovo ce sa traje <2h otprilike, moram za ubuduce nabaviti taj kratki sto thunderbolt kablic.
Jel ovaj fabricki kablic podrzava 65w punjenje? Punjac koji?
Moja je preporuka uvek kao bestbuy lenovo 140w sa aliexpressa. Podržava sve standarde koliko sam ispratio (uostalom evo slika da vidiš napone i amperaže, a pd 3.1 je). Eventualno ti mogu doneti jedan dan na probaš i vidiš jel ti odgovara. Onaj kablić što je došao uz telefon sam gotovo 100% siguran da ne podržava ni brzo punjenje a kamoli to najnovije ultra brzo xyz.
Čovek uči dok je živ. Prvi put sad čujem za thunderbolt kabl. Ja isto prebacujem oko 350Gb na mob sa običnim kablom i to traje i traje a ja grizem nokte, udaram glavom o gredu, sečem vene. Zaguglao sam, ima thunderbolt kabl 80gb/s za 3.000 din. Jel to ok cena i jel ti imaš neku preporuku, sutra ga odmah kupujem!!!
Meni se ljudi uvek smejali kada dam 30-40 eura za neki kvalitetniji kabel, al eto ja ne volim da plačem i grizem nokte kad radim neke osnovne stvari. Ovaj što ja imam je neki stariji tb4...sad ima novih i još bržih tb5 što si i sam napisao. Za preporuku, šta znam, mogu samo da ti pošaljem ovo što ja sad držim u korpi na amazonu i što će neko da mi donese dok bude prilike...sa kp ne uzimam takve stvari (ne kažem da ne valjaju samo nemam iskustva sa istim obzirom da imam amazon). Ako imaš nekog da ti donese, sad je na akciji oko 40 dolara. Naravno ima i jeftinijih.

Prilozi

• 20260310_044729.jpg
    20260310_044729.jpg
    164 KB · Pregleda: 106
  • Screenshot_20260310_044406_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20260310_044406_Amazon Shopping.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 107
To za kablic iz pakovanja i ja mislim jer znam da na s25u ne puni ulrra fast.. samo obratite paznju na porucivanje sa Alija jer su nasi "mesozderi" poceli da naplacuju pdv ili sta vec na sve sa Alija...

Moja je preporuka uvek kao bestbuy lenovo 140w sa aliexpressa. Podržava sve standarde koliko sam ispratio (uostalom evo slika da vidiš napone i amperaže, a pd 3.1 je). Eventualno ti mogu doneti jedan dan na probaš i vidiš jel ti odgovara. Onaj kablić što je došao uz telefon sam gotovo 100% siguran da ne podržava ni brzo punjenje a kamoli to najnovije ultra brzo xyz.

Meni se ljudi uvek smejali kada dam 30-40 eura za neki kvalitetniji kabel, al eto ja ne volim da plačem i grizem nokte kad radim neke osnovne stvari. Ovaj što ja imam je neki stariji tb4...sad ima novih i još bržih tb5 što si i sam napisao. Za preporuku, šta znam, mogu samo da ti pošaljem ovo što ja sad držim u korpi na amazonu i što će neko da mi donese dok bude prilike...sa kp ne uzimam takve stvari (ne kažem da ne valjaju samo nemam iskustva sa istim obzirom da imam amazon). Ako imaš nekog da ti donese, sad je na akciji oko 40 dolara. Naravno ima i jeftinijih.
Bas sam gledao na nasem anker sajtu, nemaju tb kablove, a razne imaju.. Ne znam sto ali bas nijedan nemaju u ponudi, cudno.

To za kablic iz pakovanja i ja mislim jer znam da na s25u ne puni ulrra fast.. samo obratite paznju na porucivanje sa Alija jer su nasi "mesozderi" poceli da naplacuju pdv ili sta vec na sve sa Alija...
Ne naplacuju PDV (osim ako ne podleze tome i carini) ali placaju otvaranje paketa (oko 500din je bilo poslednji put kada sam nesto narucivao).

Da ne idemo previse u off s obzirom u kojoj smo temi, od serije 25 omoguceno je brzo punjenje (45W) i sa kablom od 3A koji dolazi u pakovanju. Samsung se smilovao i dodao mogucnost da se uredjaj puni sa 3A/15V = 45W, pre je za tu brzinu punjenja bio potreban kabl od 5A.

Od sinoc krenuo da ga koristim, dok sam sve namestio, a prilicno bezbolno traje prelazak sa S25U na S26U sa Samsung Switch.
Polozaj olovke je los, na samom cosku je i bice tu problematike sa raznim futroloma, posto je na krivini deo olovke štrči pa se dodirne malim prstom, benefit je da se lakse vadi.
Sam uredjaj je bas bas klizav, neverovatno. Uzeo sam Nillkin za prvu ruku, dok ne stigne Pitaka.
Privacy display je dobra stvar sto moze da se namesti da se automatski namesti da se ukljuci samo u odredjenim aplikacijama, npr banka i to sam stavio za sada tako, dobro dodje.
Generalno je ovo slican telefon kao prethodne generacije tako da smatram se nista preterano nece dobiti prelaskom sa zadnje 2-3 verzije Ultre, pare se mogu potrošiti i na pametnije načine 😀
Nisam ga bas previše čačkao, za sada toliko. Tj jesam prethodnih godinu dana , to je to😆

S26+ na exynosu. BugarArena

Nazalost, crko mi je s23u bas danas, a nisam hteo jos da ga menjam, pa izgleda da cu nerado morati da se opredelim za s26u. Jel ima neko iskustva sa MTS-om koliko se ceka na isporuku uredjaja? Postoji li sansa da se odmah uzme u poslovnici?
Postoji. Doduse zavisi od boje.. ja sam hteo crnu, nisu imali, nekako pristanem na belu a onda kazu treba neki avans, 40.000, tu odustanem. Uglavnom, zavisi sta trazis, nesto imaju odmah.Sad vidim da su cene bas brutalne za to sto se nudi i ako nisi uzeo tad kad je bio preorder, nemoj ji sad, nadji nesto za godinu dana da te sluzi pa onda na S27 ako bude sta valjao.

Postoji. Doduse zavisi od boje.. ja sam hteo crnu, nisu imali, nekako pristanem na belu a onda kazu treba neki avans, 40.000, tu odustanem. Uglavnom, zavisi sta trazis, nesto imaju odmah.Sad vidim da su cene bas brutalne za to sto se nudi i ako nisi uzeo tad kad je bio preorder, nemoj ji sad, nadji nesto za godinu dana da te sluzi pa onda na S27 ako bude sta valjao.
Zapravo, odneo sam telefon u servis, ispostavilo se da se otkacio flat kabl, popravka 6500, dobio telefon istog dana nazad. 😀 tako da ne menjam za sada s23u, cekacu kad bude neki bolji poklon 😅
Usput sam i bio u MTS-u, nisu imali nijedan na stanju, sve je bilo rezervisano u tom trenutku.

Nisam siguran sta da mislim o ovom privacy display-u. nekako bih bar ja radije zeleo da znam da dobijam najbolji ekran koji samsung moze da napravi a ne “foru” koja pravi kompromise sa ekranom… a prodaja samsunga i apple-a ce uvek biti dobra jer ima vise kategorija kupaca koji uvek prelaze na nov model, koji prelaze nakon 2-3-5-7 godina i ne mora da znaci da je s26u ultra popularan vec da se pogodilo da dosta ljudi odlucuje da predje na novi tel i vrv ce svi odabrati novi model ili jer im je to neka vrsta fetisha ili prosto ako vec kazu sebi cekam 2-3-5 godina ima da sad uzmem najbolje i najnovije. Steta sto google nije zvanicno zastupljen kod nas uz vivo, oppo i ostale jake kineze to bi malo smanjilo duopol koji trenutno vlada.

Aa,ja vala ne..nemam potrebu nikakvu,ali ako predjem,bice Xiaomi 17 Ultra..nece vise Samsung da me forta.Ni Apple nema provacy display,ali imaju staklo za 2.000 dinara koje naoravi to ako ti treba.Te fore i izmisljotine sto Samsung mulja...bolje mi daj jace punjenje ili kvalitetan ekran,nego te fore na on/off

Nazad
Vrh Dno