Gde je bese onaj link ka, Ratelovoj ili korisnika sa foruma, bazi svih repetitora…?!
Gde je bese onaj link ka, Ratelovoj ili korisnika sa foruma, bazi svih repetitora…?!
I kod mene nema već danima...Gde je bese onaj link ka, Ratelovoj ili korisnika sa foruma, bazi svih repetitora…?!
Mislim da jednom mesečno ažuriraju kompletnu mapu.Serbia Cell Towers
purple-forest-083d85e1e.1.azurestaticapps.net
Evo ga, imajte na umu da RATEL ne evidentira bas odmah sve stanice. Stanje na terenu se razlikuje solidno. Pogotovo sada kada ubrzano šire 5G.
Jeste ako je različit EARFCN, ako je isti ne bi smelo, ali je moguće teoretski da su zeznuli.da li je moguće da dve različite BS dele isti PCI broj…?!
Po ovoj mapi MTS nema uopšte 5G mrežu puštenu u rad?Serbia Cell Towers
purple-forest-083d85e1e.1.azurestaticapps.net
Da li je tvoje zadnje pitanje ozbiljno ili sarkasticno ? Tu mapu treba azurirati sto ocigledno niko nije uradio do sada...Po ovoj mapi MTS nema uopšte 5G mrežu puštenu u rad?
Čak nema ni u većim gradovima?
Da li je moguće da su izbcili pakete gde reklamiraju 5G, a mreža nije urađena?
Ma ozbiljno i baš se iznenadih 😳Da li je tvoje zadnje pitanje ozbiljno ili sarkasticno ? Tu mapu treba azurirati sto ocigledno niko nije uradio do sada...
A1 ima mogućnost da koristi 5G sa druge ćelije ako trenutna 4G na koju si povezan nema 5G.Može da hvata 5G ćeliju i sa drugog sajta, ne znam da li imaju tu mogućnost
Problem je mnogo dublji.Po ovoj mapi MTS nema uopšte 5G mrežu puštenu u rad?
Kada mts dostavi podatke RATELu i isti njih javno objavi, kao što je objavio za A1 i Yettel, tad će se pojaviti i na mapi.Da li je tvoje zadnje pitanje ozbiljno ili sarkasticno ? Tu mapu treba azurirati sto ocigledno niko nije uradio do sada...
SvaštaA1 ima mogućnost da koristi 5G sa druge ćelije ako trenutna 4G na koju si povezan nema 5G.
Problem je mnogo dublji.
Mapa je bazirana na zvaničnim podacima iz RATEL baze. RATELu operateri dostavljaju podatke o svim lokacijama BS, koje tehnologije i koje frekvencije koriste. Ovo se odnosi na 2G, 3G, 4G i 5G mobilnu mrežu.
mts je jedini operater koji nije dostavio podatke o lokacijama svojih 5G ćelija.
Kada mts dostavi podatke RATELu i isti njih javno objavi, kao što je objavio za A1 i Yettel, tad će se pojaviti i na mapi.
Srž problema sa mts-om se krije u nečem drugom.
Naime, mts uopšte nema 5G na teritoriji 10 upravnih okruga. Na temi smo već pisali koja su to mesta, ali evo ukratko: Kladovo, Majdanpek, Negotin, Bor, Zaječar, Soko Banja, Boljevac, Knjaževac, Pirot, Vlasotince, Leskovac, Lebane, Kuršumlija, Vranje, Bujanovac, Preševo, Prokuplje, Aleksinac, Kopaonik, Trstenik, Vrnjačka Banja, Kraljevo, Čačak, Novi Pazar, Tutin, Požega, Arilje, Ivanjica, Užice, Zlatibor, Bajina Bašta...
Razlog tome je što mts na ovom području koristi Huawei opremu (koju je postavljao od 2021. do 2023.) na baznim stanicama, iako se Vašigtonskim sporazumom iz 2020. Srbija obavezala da neće koristiti Huawei za 5G mrežu.
Sada mts, pošto na tim lokacijama ima Huawei opremu, ne sme da uključi 5G na tim BS, iako većina njih svakako već podržava 5G.
Ima mts puštenu 5g ali kao da nemaPo ovoj mapi MTS nema uopšte 5G mrežu puštenu u rad?
A koje su specifikacije rutera?Pozdrav, Yetelovu pripejd karticu izvadim iz telefona i ubacim u ruter MC888PRO i ne mogu nigde da nađem 5G samo nalazim LTE, vratim u telefon ima 5G kao i do sad. Sa čime i zašto me ograničavaju na ruteru. Do skoro je sve bilo ok.
Da li si u podesavanjima stavio samo 5G mrezu? Proveri APN od Yettel da li ti je dobar u podesavanjima. Vidi na tel da li ima jak signal na tom mestu gde je ruter, ako je slabiji signal mozda ne pronalazi mrezu.Pozdrav, Yetelovu pripejd karticu izvadim iz telefona i ubacim u ruter MC888PRO i ne mogu nigde da nađem 5G samo nalazim LTE, vratim u telefon ima 5G kao i do sad. Sa čime i zašto me ograničavaju na ruteru. Do skoro je sve bilo ok.
Ne treba da stavlja samo 5G mrezu jer je NSA potrebno je da ima 4G da bi radila 5G. Jedino signal je problem ako su slabije antene odnosno ako su dirali nešto na BS pa sad nema 5G a ranije je imao. U najgorem slučaju mozda su i blokirali ruter ali to mi je mala sansa.Da li si u podesavanjima stavio samo 5G mrezu? Proveri APN od Yettel da li ti je dobar u podesavanjima. Vidi na tel da li ima jak signal na tom mestu gde je ruter, ako je slabiji signal mozda ne pronalazi mrezu.
Tako je, dobio danas, "Yettel petak" 10gb na oba pripejd broja, u telefonu 5G, kad stavim u ruter LTE+, imam postpejd paket Yettel Surf, u telefonu 5G u ruteru nema šanse 5G, samo LTE+. Dakle znaju da imam svoj 5G ruter i nema šanse da koristim 5G dok ne pređem na 5G paket, samo mi nije jasno šta Yetel ima sa mnom kad sam ja korisnik MTS mobilnog kućnog neta.Mislim da su blokirali ruter, jer do skoro je sve bilo ok, i znam da su u mogućnosti to da urade, jednom prilikom sam se bunio zbog Volte na telefonu, i ona mi u korisničkom servisu kaže, a zašto ste stavljali karticu u tablet, a jesam. Dakle vide šta koristimo od opreme, verovatno pošto sam korisnik Lte paketa ne može 5G. Mislim da ona stavka u ruteru TRO16 je njihova gde sve mogu da vide.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari