Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Imam isti ruter i imao iste muke dok nisam kupio wifi 6 stavio AP mod i od tad sam progledao.
To sam i ja uradio odavno i mislim da je to najjednostavniji nacin da se resi problem sa wifi. (komsija iz bloka)
Taj huawei je u principu ok, ali cesto imaju problema sa wi-fi dometom, zavisi kakav ti zapadne. A tp-link, svi imaju slabu jacinu wi-fi signala i ne vredi racunati na njih.

jel ima neko predlog koji wifi6 ruter uzeti, dal ce svaki da odradi poso bolje od ovog huawei

Napisao je da ima huawei hg8245/q2
Ja sam na njemu merio 500mbit na wifi, pitanje je kako je on to tako slabo izmerio....

Taj sada aktuelni TP link što sada daju je sirotanović u odnosu na Huawei
da imam huawei posto je lan ok kapiram da je dobra veza izmedju one kutijice i rutera tako da ostaje samo ruter kao usko grlo, zvao sam ih nesto su kao cackali sa podesavanjima i nista ostalo isto pa sam im poslao mail i zamolio za zamenu i od tad im se gubi svaki trag 🙂, ovo sa mojim primerkom je tako odkad sam ga dobio, dal se mozda secas da li je kod tebe u startu radio kako treba ili si menjao podesavanja?

jel ima neko predlog koji wifi6 ruter uzeti, dal ce svaki da odradi poso bolje od ovog huawei

da imam huawei posto je lan ok kapiram da je dobra veza izmedju one kutijice i rutera tako da ostaje samo ruter kao usko grlo, zvao sam ih nesto su kao cackali sa podesavanjima i nista ostalo isto pa sam im poslao mail i zamolio za zamenu i od tad im se gubi svaki trag 🙂, ovo sa mojim primerkom je tako odkad sam ga dobio, dal se mozda secas da li je kod tebe u startu radio kako treba ili si menjao podesavanja?
Imaš temu https://forum.benchmark.rs/threads/...piti-za-ap-postoji-posebna-tema.512680/page-3 pa prelistaj, ja sam konkretno uzeo tp link archer ax55 baš na preporuku kolega iz te teme i prezadovoljan sam.

I ja sam razočaran kao korisnik Oriona time što su sada deo Telekoma zvanično...

Ako je moguće, ne bih voleo da budem korisnik sektinih servisa nakon što mi istekne ugovor.
Kakav mi je izbor uopšte, s obzirom da trenutno imam 2.5gbps paket u Orionu sa TV za 2500din?

I ja sam razočaran kao korisnik Oriona time što su sada deo Telekoma zvanično...

Ako je moguće, ne bih voleo da budem korisnik sektinih servisa nakon što mi istekne ugovor.
Kakav mi je izbor uopšte, s obzirom da trenutno imam 2.5gbps paket u Orionu sa TV za 2500din?
Mislim da ce stari korisnici ver moci da se slepaju jos jedan ugovor, na foru pretnje raskidom ugovora kada istekne ugovorna obavwza,bar je takva info bila od radnice koja tamo radi, receno jw da ce moci da se produzavaju ugovori pod iatim uslovima kao stari, sem ako ovi odmah ne nabiju cene sto je moguce. Jedina altwrnativa je A1 , mada mta masovno ne postuje zakon i u zgrqdama gde imaju optiku odbijaju da izdaju infrastrukturu drugim operaterima iako po zakonu su to u obavezi ako je tu optika duze od 6m.

Meni je Laki u fioci, jedino me zanima 2.5/750 mbps po punoj brzini koji trenutno plaćam oko 3200. Pominjao sam već ali kad to ukinu nemam pojma kako ćemo supruga i ja oboje da radimo remote.
Bolju sudbinu nismo ni zasluzili sa ovakvom firmom. Jednim korisnicima su prodavali pakete od 2.5Gbps/750Mbps za 3200 RSD, a drugima 20Mbps/2Mbps za 3850 RSD. Ovi drugi su mogli samo da sanjaju te vece brzine posto ni 50/5 nije bilo tehnicki izvodljivo. I sto je najgore, za 5-6 godina se nista nije promenilo na bolje.

Želim da uzmem brži optički paket interneta (pošto je sada orion postao mts to bi onda bio 600/600), da li to znači da moj postojeći orion ugovor treba mts da preinači u novi ugovor? Vrte me u krug ceo dan iz Oriona mi danas kažu da moram da to rešim sa mts a iz mts mi kazu da moram da rešim sa orionom. Upao sam u kvaku 22 xD

Ljudi pomagajte sta mi je sada činit?
Ako niko ne zna, videću sutra da odem do mts poslovnice pa javljam da znate i vi ostali.

Poslednja izmena:
U mts cenovniku postoje paketi od 400/400 do 10.000/1000, možda ti ponude neki od tih:
1000028163.jpg

U mts cenovniku postoje paketi od 400/400 do 10.000/1000, možda ti ponude neki od tih:
Pogledajte prilog 530781
1000/500 za laganih 7600 RSD 😀 Ja 4500/1000 trenutno kod Oriona plaćam 1700 RSD 🙂 Sreća, pa mi je ugovor do polovine 2027. Nadam se da će bar to ispoštovati do kraja. Mada, iz iskustva sa mts-om, čisto sumnjam 🙁 Ode ubedljivo najbolja ponuda na tržištu za optički net, bez ikakvih drugih usluga 🙁

1000/500 za laganih 7600 RSD 😀 Ja 4500/1000 trenutno kod Oriona plaćam 1700 RSD 🙂 Sreća, pa mi je ugovor do polovine 2027. Nadam se da će bar to ispoštovati do kraja. Mada, iz iskustva sa mts-om, čisto sumnjam 🙁 Ode ubedljivo najbolja ponuda na tržištu za optički net, bez ikakvih drugih usluga 🙁
Ček samo kad počnu (Usled povećanja troškova održavanja prinuđeni smo itd...) biće, haosa u najavi...

Ja sam moj potpisao na tipa 2100 s popustom, istekao je ugovor i sad je ovih 3200, što je i dalje nebo i zemlja u odnosu na ovaj Telekom cjenovnik i ne diram dok me ne izbace sami.

Samo da javim kao sto sam obecao. Bio sam u mts-u. Oni preuzimaju sve, podrsku, infrastrukturu, ugovore itd. Ne cimate vise orion oni ce da ugase verovatno telefone za fizicka lica, ako vec i jesu. E sada u mts ima neka interna procedura da se obaveste sve poslovnice i napravi procedura za postupanje/podrsku i to ce trajati do 20. marta. Znaci tek od petka 20 marta ce moci u mts-u da se zavrsi sve sto ste hteli u vezi oriona.

Nazalost do 20. marta. smo, ni na nebu ni na zemlji, bez ikakve podrske. Nista vise nisu mogli da mi kazu to je sve sto sada znaju.

Poslednja izmena:
^ znaci nekome pukne net ili crkne ruter/laki nista naredne dve nedelje? 😀 ili nista do tada sto se tice ugovora?

Ček samo kad počnu (Usled povećanja troškova održavanja prinuđeni smo itd...) biće, haosa u najavi...
Ima kod a1 ovaj bezicni ruter sa neogranicenim protokom za 1100, tako mi rece drug da placa, e sada to zavisi i gde si da li imas 5g pokrivenost, steta za orion, ipak su bili kakva takva konkurencija, sada ovi osim a1 imaju sve pod svojom sapom.

Ja sam moj potpisao na tipa 2100 s popustom, istekao je ugovor i sad je ovih 3200, što je i dalje nebo i zemlja u odnosu na ovaj Telekom cjenovnik i ne diram dok me ne izbace sami.
Hahaha eee i meni jw ovo palo na pamet, ako nw bude puno skuplje bez ugovorne teraj dok moze hahaa..
Meni istice u junu, e sada da li ce ostati ona najaav da ce se starim korisnicima produzavati ugovori sa iatim uslovima ne znam.

Ja sam prije Oriona bio na nekom SBB paketu od 3600, kad sam računao poslije isteka ugovorne biće tako nekako puna cijena, pa sam u stvari prijatno iznenađen što je "samo" ovoliko. To što sam kod SBB plaćao 3600 godinama bolje da ne pominjem...

zar mora orci sve da preduzmu i uniste, njihov moto je ako ne mozes da ih pobedis kupi ih, secam se kad sam pre negu godinu presao sa njihovog raspalog ADSL-a od 20 mbit koji inace i dalje prodaju ljudima na 400 kod oriona i to po upola nizoj ceni kakvo je to otkrovenje bilo, njima je bitnije da daju 200 miliona za premier ligu samo da bi unstili sport klub nego da sprovedu optiku gradjanima, propali smo :d.

Da li fantaziram ili je rezolucija na Orion TV aplikaciji spustena sa full HD (1920x1080) na HD (1280x720) na vecini kanala?
Trenutno gledam nacionalne kanale i svi su takvi.
Sve Arene takodje.

Nazad
Vrh Dno