Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Ništa ih ne pitam već koristim https://predracun.oriontelekom.rs/ i sam generišem poziv na broj / podatke za uplatnicu.

p.s. Trebalo bi ih smarati da počnu da generišu i stavljaju QR kod na tu uplatnicu sa predračun portala.
pa ja tu ne mogu da se ulogujem, uvek izbacuje obavestenje da je pogresna lozinka. promenim je i opet isto. Ako ti uspeva onda odlicno.

Kod mene radi 😁 Malopre proverio. Login podaci kao za MojOrion portal.
Ono njihovo e-račun koristi totalno drugačiji nalog i login podatke, npr.

Pretpostavljam da znaš da je MojOrion password limitiran na max 9 karaktera i to samo slova i brojevi + kao šlag na tortu ne pravi razliku između velikih i malih slova?? 🤣 🤣 🤣

Poslednja izmena:
Ono njihovo e-račun koristi totalno drugačiji nalog i login podatke, npr
pa vidim, iskomplikovali su i nisam uspeo, ulogujem se na moj.orion... ali nista dalje. psw mi je 9 karaktera, samo slova i brojevi, kao sto kazes. Videcu drugi put, nemam vise strpljenja, platio sam im do kraja septembra. znam da sam ranije imao pristup za kreiranje uplatnice, ali sam placao u poslovnici jer mi bila usput blizu kuce.

Poslednja izmena:
Zna li neko koja su podešavanja za imap pristup preko gmail aplikacije?

Kako doci do novih boksova? Novi sam korisnik i uvalili su mi ubi boze strare boxove? Neka veza ili sta vec?

Jednostavno ne potpisujte ugovore sa starim krševima, ko zna ko se sve iživljavao i eksperimentisao sve i svašta na njima.

Kod rodtelja sam izgurao ugovornu obavezu (24mes) i nakon toga sam bio bez obaveze jos 14 meseci. Usluga triple.

Dajem zahtev za ukidanjem usluge i zahtev za migriranje fiksnog broja u drugu mrezu (A1). Broj koji je kod matoraca u funkciji preko 40 godina...

Svaki put u A1 dobijaju odbijanje prenosa sa razlogom da korisnik nije dovoljno dugo u Orionu. Na mail se nisu javljali, posle nekoliko razgovora sa korisnickom podrskom, moj broj (sa posla zovem) biva blokiran. Cim odaberem opciju da sam njihov korisnik odmah se prekida veza. Pokusao sam sa koleginog telefona ciji je broj odmah do mog - moj je recimo 399, pokusao sam sa 398 i 397, radi normalno.

Nakon mesec dana bezuspesnih pokusaja, ostao sam bez fiksnog.

Sada mi salju upozoravajuce poruke da ce mi na drugoj lokaciji (kod mene kuci) iskjuciti uslugu jer isto uplata nije proknjizena. Dve uplate jedna za drugom i bas nije prosla ta gde jos nisam ukinuo uslugu...

Posle 6 godina mislim da je konacno vreme za rastanak. Steta za ovakav tretman, nisu ni svesni koliko ce zaista novca izgubiti.

ps. Kratak info za sve koji hoce da koriste bridge mod - nisam hteo da pisem o ovome ranije. Obzirom da Orion koristi IPoE (ne PPPoE), broj javnih IP adresa koje mozete dobiti je neogranicen. Samo stavite switch u port koje je briege-ovan, i kacite koliko hocete uradjaja na svic... ja sam u jednom trenutku dobio oko 40...

Jel zna neko šta najboje nudi Orion za produžetak ugovora sa njima ? I da li to raditi ?

Pozoveš 011-4100100 i agenta pitaš za proceduru raskida jer drugi nude bolje. Kroz dan-dva te zovu nazad i nude 50% na 24 meseca, obnoviš preko mejla, ne moraš nigde ići

I meni je stigla opomena
I mahinalno sam platio ponovo...

Šta sad u pretplati sam?
Na sajtu piše da nisam platio, zaboravio da proverim uplati u banci.

Očigledno su svima poslali.
Dobio sam ponovo i nakon druge uplate opomenu da izrsim uplatu.

napisao sam prigovor da sam dvaput platio, i zvao telefonom, trazili da im posaljem uplate i da evidentiraju da sam u pretplati

a dobih samo ovo:

Poštovani,

Hvala Vam što ste izvršili uplatu za Orion telekom usluge.

Srdačan pozdrav,
Vaš Orion telekom

btw, sad proverih na portalu i dalje stoji da nije placeno

Oni nisu normalni.

Pozoveš 011-4100100 i agenta pitaš za proceduru raskida jer drugi nude bolje. Kroz dan-dva te zovu nazad i nude 50% na 24 meseca, obnoviš preko mejla, ne moraš nigde ići
Pisao sam im mail pre nekoliko dana ali me niko nije zvao.

U principu ako su im poslovnice zatvorene da li im radi sluzba za eventualne popravke ? Čuo sam da ih je kupio mts. Pitanje sta ce biti sa tim novim ugovorom.

Pusti mejlove, odradi ovaj postupak kako sam ti napisao. Mom ortaku su tako dali 50% i ostao je na najvećem bežičnom triple paket 650/150

Telekom Srbija preuzeo Orion telekom wifi​

Od utorka 3. marta Orion telekom wifi u vlasništvu je Telekoma Srbija. Istim rešenjem u APR je upisana i nova direktorka umesto dosadašnjeg vlasnika i direktora Slobodana Đinovića.

Orion TV će funkcionisati odvojeno još neko vreme (oko godinu dana možda) a onda postaje Move.

Čekam da mi istekne ugovor pa ću tražiti alternativu. Zaista ne želim opet da budem korisnik Telekom Srbija, taman sam pobegao od njih pre godinu i po dana.

Tim pre što garantujem da će najmanje 50% povećati cene i ukinuti pakete koji su sad aktuelni, i sigurno više neće moći da se uzme net bez tv-a i fiksnog.

Meni je Laki u fioci, jedino me zanima 2.5/750 mbps po punoj brzini koji trenutno plaćam oko 3200. Pominjao sam već ali kad to ukinu nemam pojma kako ćemo supruga i ja oboje da radimo remote.

Orion TV će funkcionisati odvojeno još neko vreme (oko godinu dana možda) a onda postaje Move.
A onda mora nov ugovor ili raskid... 🙂
Sta li ce da smisle? Ostaćete bez kanala, ostaćete bez interneta itd...

Orion više nema fokus na fizička lica.

Nudiće povezivanje na internet za pravna lica, hosting i DC usluge, kao i usluge AI clouda.

Fizička lica će se polako migrirati na objedinjenu Telekom platformu koja će uključivati mts, supernova i orion korisnike.

Pozdrav da li ima neko moju konfiguraciju pa da uporedim brzine, imam ono sto zovu optika hibrid opticki kabal ide u onu kutijicu pa je onda kutijica kablom povezana na ruter i to huawei hg8245/q2 paket je 650-150Mb/s i lan je ok ali je wifi uzasno spor pre svega 5g, 2.4 ide na nekih 40do70Mb i ajde ne verujem da moze vise ali na 5g dobijam samo od 10do20, dakle visestruko manje od 2.4 a treba da je obrnuto, hocu da ih nateram da mi zamene ruter koji je kod mene vec oko 4 godine a znam da su jako skrti na opremi i da nema sanse za wifi6 ali dal je ruter u pitanju i dal imaju u ponudi standardni ruter koji ce bolje da odradi ovo sa wifi-jem?

Pozdrav da li ima neko moju konfiguraciju pa da uporedim brzine, imam ono sto zovu optika hibrid opticki kabal ide u onu kutijicu pa je onda kutijica kablom povezana na ruter i to huawei hg8245/q2 paket je 650-150Mb/s i lan je ok ali je wifi uzasno spor pre svega 5g, 2.4 ide na nekih 40do70Mb i ajde ne verujem da moze vise ali na 5g dobijam samo od 10do20, dakle visestruko manje od 2.4 a treba da je obrnuto, hocu da ih nateram da mi zamene ruter koji je kod mene vec oko 4 godine a znam da su jako skrti na opremi i da nema sanse za wifi6 ali dal je ruter u pitanju i dal imaju u ponudi standardni ruter koji ce bolje da odradi ovo sa wifi-jem?
Imam isti ruter i imao iste muke dok nisam kupio wifi 6 stavio AP mod i od tad sam progledao.

Taj Huawei ruter je sasvim dobar i ima verovatno i najbolje performanse od svih rutera koje daju provajderi.

Ako hoćeš bolje moraces da kupiš svoj ruter ili taj da podesis kako treba.

Taj Huawei ruter je sasvim dobar i ima verovatno i najbolje performanse od svih rutera koje daju provajderi.

Jel daju da sam podesavas mislim da pre nije moglo, zvao sam call centar i prijavio i lik kao nesto promenio podesavanja ali se nista nije poboljsalo zanimljivo da je upload dosta visok na 5g mnogo visi od downloada sto mozda ukazuje na to da podesavanja nisu kako treba

Čovek ima "optika hibrid" bežični net. Verovatno ima TP-Link C6 ili tako nešto.

Napisao je da ima huawei hg8245/q2
Ja sam na njemu merio 500mbit na wifi, pitanje je kako je on to tako slabo izmerio....

Taj sada aktuelni TP link što sada daju je sirotanović u odnosu na Huawei

Nazad
Vrh Dno