Samo da se upišem u temu, malo da ispratim.
Počeo sam da trčim malo po prvi put, uzeo sam Adidas ultraboost 5.
Neki predlog za neku jaknicu za trčanje sad za ovo prelazno vreme?
Dobro došao
🙂
Sumirano, svaki šuškavac koji se "pakuje sam u sebe" će ti raditi posao. Nije da sam ikada tako pakovao, jer su dovoljno mali, ali to je mera za materijal.
Ako kreneš aktivno da trčiš, brzo ćeš videti kada ti kakva garderoba odgovara i vremenom ćeš biti sve lakše i lakše obučen.
Ovog trenutka o jakni verovatno razmišljaš kao o komadu garedeobe koji bi trebalo da te greje, pa će ti ove "pakabilne" izgledati jadno, a zapravo je potrebno samo da spreče da se hladiš i da te zaštiti od vetra.
Nisam probao Decathlon opcije, oni su nešto povoljniji, ovi "poznatiji" brendovi, računaj na 7-8k na rasprodajama, pa 10-13k za redovne cene. Oni preko 20.000, nisam siguran šta donose. Moj prvi Adidas je sada star oko 5 godina i sigurno je opran bar 100x za to vreme, zbog onih guma u pojasu ga uvek ubacim u veliku kesu za pranje, da se to ne istegli. Ne mogu da kažem da se nešto posebno pohabao. Pošto nosim kapu, kapuljaču sa šuškavca koristim samo u ekstremnim situacijama, pa sam drugi kupio bez kapuljače. Inače, kod izbora boje, razmisli gde ćeš trčati u večernjim satima, jer sam ja prvi uzeo crni, a ovaj drugi sam uzeo neka fluo zelena/bebi plava, dan nakon što me vozač automobila nije video skroz crnog, ludom srećom izvukoh živu glavu. Po danu nosim crni, uveče taj svetliji.
Kada budeš išao da probaš, obrati pažnju na to šta imaš ispod obučeno. U početku ljudi trče u širokim, većim majicama, kasnije se naviknu na sve tesnije modele i kada obučeš dve majice, jednu preko druge (ja uvek nosim dug, pa preko kratak rukav), to ispadne uže, nego jedna redovna majica. A nije nista slip/utegnuto. Pokušaj I da simuliraš rad ruku, kao da trčiš, jer ćeš osetiti da li ti je tesan tj da li te sputava u ramenom pojasu Ili pak ima previše lufta, pa ima mnogo materijala ispod miške.
Nemoj da trošiš novac na majice za trčanje, dok ne shvatiš šta ti odgovara, a ako kreneš na neke trke, na skoro svakoj će biti majica u paketu. Bitno je da imaš 2-3 za start, jer svakako moraš da ih pereš odmah posle treninga, inače se mnogo brže nepovratno usmrde.