Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Mnogo cesto kad se slikamo sa zeninim S24U, klinci obozavaju da klikcu na olovcicu. I sad da iskesiram ovolike pare i klinci da potraze da kliknu na olovcicu a ja kazem ne moze, tacno bi ga u reku bacio. Znam da je nekima nebitno potpuno, znam da za par dolara ima remote, ali kome je bitno, to je dealbreaker. I tu su ispali toliki sabani sa tom olovcicom da ne mogu preko toga da predjem.
Ma šabani je mala reč
Neko je namerno dao takvu naredbu da se ta vrlo korisna funkcija unakazi iako korisnici u ne malom broju slučajeva je aktivno koriste
Osiromašiće firma ako slučajno za iste pare stave još jedan bluetooth čip

Imam ovaj "feature" na hp elitebook laptopu i otprilike ga nikad nisam upalio. Em ubije osvetljenje drasticno, em boje drugacije...razumem da je nekome ovo jako bitno i korisno ali verujem da su takvi ljudi manje od promila u celokupnom samsung sistemu. Da su ostavili identican 100% telefon a stavili 7500mAh bateruju siguran sam da bi se svi mnogo vise obradovali i da bi vise telefon a prodali nego ovako ali ajd.

Ma šabani je mala reč
Neko je namerno dao takvu naredbu da se ta vrlo korisna funkcija unakazi iako korisnici u ne malom broju slučajeva je aktivno koriste
Osiromašiće firma ako slučajno za iste pare stave još jedan bluetooth čip

Nije poenta da bi propali nego da prodaju 15 miliona komada, čip i R&D nek budu 0.1usd po komadu to je 1.5 milion na strani troškova a po istoj ceni. Dakle 1.5 miliona manje zarade u nekoj glupoj excel tabeli = manje bonusa na nekoj plati...

Kažem ja uvek, je..li bi se za dinar/dolar .

Ma ekran ce biti vrhunski tu samsung nikad podbaci.Skoro poredih s24 ultra napolju spram magic 8 pro dzaba onaj navono ne znam kolko hiljada nita osvetljenje ultra ga napolju dere lagano 😀
I koliko ti traje to takvo osvetljenje? Mislim oko 7 minuta i onda postaje tamniji od svakog midrange telefona

Nije poenta da bi propali nego da prodaju 15 miliona komada, čip i R&D nek budu 0.1usd po komadu to je 1.5 milion na strani troškova a po istoj ceni. Dakle 1.5 miliona manje zarade u nekoj glupoj excel tabeli = manje bonusa na nekoj plati...

Kažem ja uvek, je..li bi se za dinar/dolar .
Tu se postavlja jedno logično pitanje, zašto onda samo cena uređaja nije povećana za tih 1-3-5 - 10 dolara na konto ostanka BT čipa ?

ili možemo drugim putem, koji procenat ljudi bi odbilo da kupi uređaj eksplicitno zbog povećanja cene od 1 do 10 dolara, ali i ostankaBT funkcije, spram procenta onih koji su sebi izracionalizovali odustajanje od kupovine indirektno ili direktno jer se osećaju kao da uređaj nije dovoljan upgrade već u nekom segmentu i downgrade u odnosu na onaj koji već imaju. Iako je možda za većinu nebitna stvar BT funkcija, ali mislim da je ljudima koji daju 1500 dolara za uređaj, bitnije da imaju sve što se može imati, nego da uštede 10 dolara razlike.

ili možemo drugim putem, koji procenat ljudi bi odbilo da kupi uređaj eksplicitno zbog povećanja cene od 1 do 10 dolara, ali i ostankaBT fufunkcije
Samo ovde na forumu par ljudi sigurno nije kupilo S25U zbog BT.
Zaredjao sam ultre 21-22-23 namerno preskocio 24 i resio da kupim 25. Oni izbace BT cip ja preskocim telefon. Na 26 opet nema BT i verovatno ga nece ni biti. Telefon mi je odlican ali bih ga menjao a ovo ponasanje me tera od Samsunga

Ja sam bio barem iskren, bice jedan dan kod mene, ali se slazem i sa kolegama u ranijim objavama. Mislim da nema coveka ovde da im nesto ne zamera i da tu ima previse mesta za napredovanje...

Ja sam bio barem iskren, bice jedan dan kod mene, ali se slazem i sa kolegama u ranijim objavama. Mislim da nema coveka ovde da im nesto ne zamera i da tu ima previse mesta za napredovanje...
Naravno da ima, i sve to one drze u steku. Zar zaista mislimo da oni ne mogu da implementiraju SiCa baterije, stave bolje zvucnike, srede kamere ili sta god sve da im zameramo? Mogu, ali nece to baciti u promet dok god im se telefoni prodaju kao alva.

Tu se postavlja jedno logično pitanje, zašto onda samo cena uređaja nije povećana za tih 1-3-5 - 10 dolara na konto ostanka BT čipa ?

ili možemo drugim putem, koji procenat ljudi bi odbilo da kupi uređaj eksplicitno zbog povećanja cene od 1 do 10 dolara, ali i ostankaBT funkcije, spram procenta onih koji su sebi izracionalizovali odustajanje od kupovine indirektno ili direktno jer se osećaju kao da uređaj nije dovoljan upgrade već u nekom segmentu i downgrade u odnosu na onaj koji već imaju. Iako je možda za većinu nebitna stvar BT funkcija, ali mislim da je ljudima koji daju 1500 dolara za uređaj, bitnije da imaju sve što se može imati, nego da uštede 10 dolara razlike.
Zato što industrija nikad tako ne funkcioniše. Definisali su npr cenu 1500usd, toga se držimo, čitava strategija se razrađuje oko cene, rekao bih više vremena provedu u razmišljanju o tome nego o novotarijama na novom modelu. Onda uzmu i računaju koliko će komada da prodaju preko operatera (cenim da je svima prodaja tako 80%) i koji je target za ceni ka operateru koji onda kaže "max je 1450usd" a onda ti uklapaš dobavljače (koji ti dižu cenu čipa), inženjere, production u tvoj targetovani profit i na kraju ti 0,1usd po komadu deluje kao 0,1milijardu. Onda neko od marketing "magova" kaže, paaaaa što bi se mi cimali, dizali cenu kad bt olovka neće smanjiti prodaju, 500mAh baterije gore dole neće smanjiti prodaju, malčice bolja kamera neće smanjiti prodaju. Optimizovaćemo software a to nam nije trošak, imamo programere koji i ovako su nam na trošak strani, usporićemo kroz update starije serije itd itd.

I eto, neko uštedi ko zna koliko miliona na tako malim stvarima i kupi sebi novog Ferrarija od bonusa.

Samo ću reći da sam ja u aprilu 2025. platio S25U 512GB 187000 din.

Samsung je upravo redefinisao pojam tragikomedije.
Pixel 10a je bar jeftin, i neuporedivo manje bitan telefon, pa može da mu se oprosti copy/paste starih specifikacija i nedostatak inovacija, ovo je stvarno sramota. Ne tako davno, ceo forum je jedva čekao predstavljanje nove Galaxy serije, a sada..

Jel možda + model ove godine dobio anti reflektivni ekran? Ne mogu naći nigdje ovaj info

Je l privacy ekran najveća opipljiva novina?

Opet loša fora sa ovom promocijim, zašto ne mogu da uzmem model od 512GB a da dobijem 1TB? To mi je potrebno, a ovo svake godine daju, kao 512GB po ceni onog od 256GB 🙄 Lepo piše 2x više memorijskog prostora, onda dajte 1TB ako neko uzme onaj od 512GB.

Ne, sve je samo na ultri 😂
Šteta. Oduvijek imam soft spot za + model jer mi taj form factor najviše odgovara, ali ovakva bolikurčina za ikakav upgrade na modelu je neprihvatljiv.

A i ovaj privacy screen ima dosta mana. Reže svjetlinu, kontrast. Ali vidim ljude koji će ga imati uključeno non stop. Pa zamisli tragedije takvog divnog ekrana svesti na razinu TN LCD-a...

Nazad
Vrh Dno