Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Користи ли неко Winlator или неки други емулатор?
Волео бих да понекад одиграм прастари FM 2008 на телефону ако је могуће, да не морам да палим лаптоп, видим да се препоручује Winlator, али за неке AAA игре.

Pita me komšinica koja koristi Facebook i Messenger, da li se poruke koje su izbrisane iz Messenger-a mogu vratiti?
Ja ne koristim ni Facebook ni Messenger, ali mislim da se ne mogu vratiti.
Šta vi kažete na to?

Jel radi nekom u nasem regionu prikaz ogranicenja brzine na Google Maps app ili jos bolje na Android Autu. Sve stiklirano prikazuje samo trenutnu brzinu a na AA nista

Na AA može se promeniti podrazumevana aplikacija za navigaciju, pa svakako treba zameniti neadekvatnu Google Maps.

Jasno samo navika je maps. Imam Waze i Sygic ali me intresovalo da neko nije uspeo da resi ovaj nedostatak.

Kad ne znam put i prvi put idem, koristim TomTom, kad znam putanju do mesta gde idem koristim Waze 🙂 Te dve kombinujem na AA

Jasno samo navika je maps. Imam Waze i Sygic ali me intresovalo da neko nije uspeo da resi ovaj nedostatak.
Loša navika, kažem to iz ličnog iskustva, u 95% slučajeva uključim Maps jer sam na telefon izbacio prečicu, a ostalih 5 aplikacija mi je u folderu. Danas sam stavio Here na mesto Maps iz tog razloga. AA retko uključujem i tu mi nikad nije bila Maps default.

Koristi li neko Firefox for Android?

U poslednje vreme sporo ucitava bench forum, dok sa drugim sajtovima nema slican problem..

Ja stalno, sve radi ok ali pre x verzija FF-a je umelo da se sve uspori posle nekog vremena.

Ocisti kes ili reinstaliraj FF.

@xSeptimus

Ја сам користио и имао тај проблем, нисам успео да га решим па сам прешао на Chrome који ми за сада ради без проблема.

Reinstalirao Firefox i bolje radi. Nije kao chromium based ali je dosta bolje nego pre reinstalacije.

Kod mene na Honoru leti.

Mene zanima, ima li neka aplikacija uz pomoć koje možeš da generišeš i edituješ slike sa AI modelima poput Nano Banana Pro, ali da tipa možeš neograničen broj slika da generišeš besplatno ili uz mesečnu pretplatu.

Opera takodje bez problema sa brzinom otvaranja i očitavanja, skrolovanja.

Konačno sam našao način za snimanje razgovora, odnosno za obe strane u razgovoru, bez roota i bez fešovanja nekih drugih ROM-ova. Od ranije sam imao Call Recorder by skvalex, ali je snimanje obe strane u razgovoru prestalo da radi, čini mi se od Androida 9. Pre neki dan se apdejtovala aplikacija na novu verziju i izašlo je obaveštenje da je kompletno snimanje moguće ako instaliram Shizuku. Nakon instalacije je sve proradilo na Xiaomi 14T Pro. Treba da se koristi Call Recorder sa skvalexovog sajta.

Meni snimanje radi isto na 15T pro bez problema sa guglovom app.
A meni na pixelu ne radi, doduse ni ne treba mi, ali mi zanimljivo da na google app radi na drugom fonu a na pixelu ne haha
Doduse znam da je ovo zbog nase zemlje jer nije legalno snimanje i ostale price, pa su disable za nas, a inace imaju u nekim drugim regionima/zemljama.

A meni na pixelu ne radi, doduse ni ne treba mi, ali mi zanimljivo da na google app radi na drugom fonu a na pixelu ne haha
Doduse znam da je ovo zbog nase zemlje jer nije legalno snimanje i ostale price, pa su disable za nas, a inace imaju u nekim drugim regionima/zemljama.
Pre neki dan sam probao jer nisam moga da zapisem neki info i ukljucio, i snimio bez problema.

I meni je snimalo, kada pritisnem dugme za snimanje, pa neka kineska teta kaže: Ovaj poziv se snima.

Konačno sam našao način za snimanje razgovora, odnosno za obe strane u razgovoru, bez roota i bez fešovanja nekih drugih ROM-ova. Od ranije sam imao Call Recorder by skvalex, ali je snimanje obe strane u razgovoru prestalo da radi, čini mi se od Androida 9. Pre neki dan se apdejtovala aplikacija na novu verziju i izašlo je obaveštenje da je kompletno snimanje moguće ako instaliram Shizuku. Nakon instalacije je sve proradilo na Xiaomi 14T Pro. Treba da se koristi Call Recorder sa skvalexovog sajta.
Ta verzija jel prepoznaje da je ranije kupljen legalno premium?

Nazad
Vrh Dno