Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Nije ugradna masina, obicna je. Imam ugradnu vec Bosch Series 6, sa strane je usrafljena za susedne elemente.

1771162064192.png1771162084697.png

To me i buni, na ovoj donjoj fotografiji bez poklopca izgleda kao prikaz ugradne, koja moze da se povezuje na kuhinju ( a mozda i ne moze, samo tako izgleda). Napred levi i desni cosak, sto se vidi na fotografiji, izgleda kao spojnica za povezivanje.

I sa donje slike se vidi da nije ugradna - vidi se da ima oplatu da strane.
Pozdrav

Moja ugradna bosch (i svaka bosch koju sam video) ima limeni poklopac (oplatu) i sa leve i desne strane, koji se skida za servisiranje samo. Kako bi islo bez oplate? Vide se delovi masine.

Primer serije 6, potpuno ugradne masine. Ako postoji neka moderna jeftinoca bez oplate sa strane, voleo bi da vidim primer, ako neko ima.

Prilozi

• 17757937_SMD6EDX57G3_def.jpg
    17757937_SMD6EDX57G3_def.jpg
    176.2 KB · Pregleda: 41
Siemens, оригинал њемачка техника.
1771170129031.jpeg

Pa izgleda kao da je skinut lim i nije vracen 🙂 Da li sa leve strane takodje nema? Vidi se razdelnik, presostat i slicno? To mi je veoma cudno da se tako prodaju masine, ja bar nisam vidjao.

Питао си за пример, добио си пример, исто је и са друге стране.

U zadnjih 4 godine sve ugradne mašine za pranje sudova nemanju limove sa strane.

Prosto pitanje: cime oprati tiganj od kajgane a da bude opran?

Probao Somat, probao Fairy, sad evo uzeh Finish tablete, ne verujem da je to toliko ozbiljan zadatak za mašinu za sudove.
Čaše super, tanjiri perfekt, ali ovo nikako... Stavim na 70°C program za šerpe, Beko ima cetvrtu turbo prskalicu i to ukljucim, ekstra higijenu i to isto, sve zivo popalim ali ne ude - tiganj mi masan bude... 😅

Ako je teflon u pitanju, onda samo ručno pranje

Neznam kako može da bude mastan,jedino od zagorevštine neke,ali mastan teško ako radi mašina normalno.

Ja tiganj uvek stavljam uspravno (kao tanjir) uz ivicu korpe, da zauzima sto manje mesta. I nikad nisam imao problema, uvek bude savrseno opran. Fairy original tablete su trenutno.

Ja ga polozih vodoravno, mozda tu pogresih... Aj pokusacu tako kao tanjire da postavim, mozda bude bolje...

Bolje napiši od kog materijala je tiganj. Stajao uspravno ili položeno na dole, ne bi trebalo da ima vidljivog uticaja na kvalitet pranja.
Pozdrav

Nikad nisam imao problem sa tiganjima bez obzira kako ih stavio (uspravno ili položeno), šta se u njima spremalo, koji tiganj je u pitanju (nekoliko Tefalovih i jedan iz Vitapura) ili koje tablete koristio (Finish, Somat ili iz DM).

Doslo vreme za novu sudomasinu, na staroj Beko otisao procesor i ne može se popraviti.
Šta je dobro uzeti od novih samostojećih, na sta trebam da obratim pažnju?
Standardna velicina, 13-14 kompleta.

Moja serija 4 nema plastično dno.

Odluka skoro da je pala na Elektrolux ESM48310SX.
Može se naći za 65k, imaju akciju produžene garancije.
Postoji li neka ozbiljna mana kod ovog modela i Elektroluxa generalno?
Nisam imao nista od njihove tehnike do sad…
Ima li sta bolje u tom cenovnom rangu?
Bosch serije 4 i Beko se mogu naći i za nesto manje para.
Bosch ima to polinox plastično dno.

Ja sam uzeo Bosh 4, i plasticno dno je, nenam nikakve zalbe, odlicna je . Ne znam na sta bi se zalio 😀

Menij je 14ta god sa Boshovom mašinom sa platičnim dnom, ne znam šta bi tu moglo da pođe po zlu pa se toliko izbegava?

Uzeo sam beko sa svim ovim karakteristikama i za sada sam zadovoljan. Ako ides na Bosch super, samo se pojedini zale na "plasticno" dno serije 4, ako mozes idi na seriju 6. Elektrolux svi pohvaljuju takodje.
Niko se ne zali na plasticno dno sa konkretnim razlogom. Vise je spominjano kako je bolje inox dno, u smislu izdrzljiviji, kvalitntiji, skuplji materijal, ali plasticno dno ce svakako trajati vise od 10god, pre ce propasti druge stvari na masini nego to dno. Evo kolega gore 14g gura sa plasticnim dnom...

A mikroplastika ništa?

Istina... Posebno na visokim temperaturama...
To je jedan veliki minus...

Odluka skoro da je pala na Elektrolux ESM48310SX.
Može se naći za 65k, imaju akciju produžene garancije.
Postoji li neka ozbiljna mana kod ovog modela i Elektroluxa generalno?
Nisam imao nista od njihove tehnike do sad…
Ima li sta bolje u tom cenovnom rangu?
Bosch serije 4 i Beko se mogu naći i za nesto manje para.
Bosch ima to polinox plastično dno.
Nema greske sa Electrolux, bar u mom slucaju. Uzeo pre 2god, odlicno pere i susi + garancija 5god.

Bosch po meni nije ono sto je bio. Ljudi ovde i dalje pricaju o uredjajima kupljenim pre 15-20god. Ne znam da li kapiraju da to veze nema sa danasnjom proizvodnjom.

Ima li sta bolje u cenovnom rangu do 60k dinara od ovog modela? Interesuju me ugradne masine 60 cm sirine.

ELECTROLUX EEG48300L​

Nazad
Vrh Dno