Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

To bas prakticno ne mora da visim u poslovnicu
To može kod svih operatera, mi tako radimo sa Yettel službenim karticama u firmi kad neka crkne, samo javimo službi da zamene na novoj kartici broj po ICCID. Samo što je lakše u praksi otići do poslovnice kad ih već imaju drugi operateri.

Trebalo bi da radi svuda gde i mts

Odgovor Globaltela:

Da, na sajtu je dostupan spisak zemalja (operatora saradnika u roamingu) u kojim je moguće koristiti usluge. U slučaju da određena zemlja nedostaje, to znači da nemamo zvaničnu saradnju sa istom i da je moguće da kartica neće imati uslugu u toj zemlji (osim u slučajevima gde roaming operatori dozvole ručno povezivanje na mrežu, što nije tako često).

Kako je moguće da oni ne znaju da li će postojati usluga u nekoj zemlji ili ne? Ovo je krajnje neprofesionalno. Dakle, očigledno da spisak sa sajta Globaltela važi, mnogo je manji od ostala tri operatera, a za ostale zemlje "moguće da neće imati uslugu". Bolje da su odgovorili neće imati uslugu i to je to.

Prelistah malo temu pa par pitanja:
Postoji li neka skrivena promocija ako prenosim broj, mimo ove oficijalne da se dobija 200gb?
Kakav je kvalitet mreze i usluge overall? Znam da ide preko MTSa al kako ste generalno zadovoljni?

Vidim da se mnogi zale da ne stizu apple kodovi uopste, neko pomenu i paypal? Apple ne koristim pa aj ali paypal bi vec bio problem, a i generalno svi ostali OTP poruke, ovo mi je bitna stavka.
Takodje vidim i zaleba na kvalitet poziva, i na VOLTE i bez njega, pa ni ne znam koja je bolja opcija?

Ako ne moras,bezi. Ja tek sutra prelazim a vec mi se ogadili toliko da sam danas zvao maticnu mrezu da obustavi prenos ali ne mogu,navodno. Ono sto je narkoman zamislio i postavio,Mts nije ni taknuo od kada je kupio.

Imam njihovu sim karticu jos od korone.
Tada je Pink media grupa bila vlasnik i podstanar kod A1, a par godina kasnije je Globaltel prodat Telekomu i već od kraja 2023. svi korisnici su ručno prebačeni na mts mrežu kao „matičnu“ (s tom razlikom što je usitinu MNC YUG/220 03 mts, a 11 Globaltel pa se različito prepoznaje i ponaša u traženju i registraciji mreže).

Ovaj Globaltel baš dugo drži kartice aktivnima.
Prošle godine u januaru kupio sam i registrovao jedan njihov broj. Broj sam danas našao, mislio sam da je istekao, jer ga nikad nisam ni dopunjavao. Ubacim karticu u telefon i vidim signal Globaltela. Pošaljem dopunu, dopuna legne na taj broj. A bio sam ubeđen da je istekao, jer prošlo je mnogo vremena od aktivacije kartice.

U Globaltelu kartice ne ističu. Izgleda ne znaju kako da naprave da ističu.

Moram da dodam još nešto.
Ovaj broj 0677 što sam iz A1 preneo u Globaltel ima jednu lepu karakteristiku.
Kada pozovem 0677, koji je još uvek u A1 mreži, ne skida mi minute, već tretira kao da zovem matičnu, u ovom slučaju Globaltel mrežu.

Zapravo je uopšteno dobro pitanje šta naši operateri smatraju pozivom u okviru mreže, budući da to zahteva znanje. Hajde, u redu je zahtevati znanje prefiksa (tipa 0677 za Globaltel), ali sa prenosivošću nastaje komplikacija. Postoji registar svakako, ali teško da ga neko stalno proverava pre poziva. Postoje i one poruke o tome da je broj koji se poziva prenet, ali to je ionako retko kome uključeno. Stoga ne bi čudilo da se u Globaltelu i zvanično svaki poziv prema 0677 tretira kao da je unutar mreže. A možda je i bag, hahah.

Odavno koristim pakete sa neograničenim minutima prema svima, pa nisam u prilici da isprobam, ali zanimljivo je pitanje, za sve mreže. Povezana stvar, sećam se da je neko svojevremeno u MTS-ovoj temi napisao da ih je pitao šta potpada u neograničene razgovore i poruke ka MTEL zoni, a odgovor koji je dobio je da se gleda prefiks, iako i u drugim zemljama funkcioniše koncept prenosivosti. Možda je to i bila dezinformacija, ali sećam se da mi je bilo upečatljivo.

Aktivor sam freepaid i u bosni sam, da li imam net? Neće nikako da se nakaci signal imam

Deaktivira se kredit ali ne nestaje.

Nova dopuna se sabira sa kreditom.

Takođe, dovoljno je poslati 50 dinara sa drugog globaltel broja i kredit se produžava, a i kartica.

Preneo sam broj iz A1 prepaid u Globaltel prepaid, pre 20ak dana. Koliko moram da cekam da bi otiso negde dalje?

da li volte radi na nekim telefonima ili ne radi uopste nikome bez obzira na telefon

Radi i kod mene na IP 15pm.

Kod nas u kući na tri telefona Globaltel (dva Xiaomi 11 i iPhone 14 PM), ni na jednom ne radi VoLTE kako treba. Kada se uključi, izgleda kao da radi, ali obavezno u jednom trenutku počne da se dešava da nas u toku razgovora odjednom sagovornik ne čuje. Čim se isključi VoLTE, sve je u redu. Sva tri broja su prenesena iz drugih mreža, ne znam da li to ima neke veze.

Kod nas u kući na tri telefona Globaltel (dva Xiaomi 11 i iPhone 14 PM), ni na jednom ne radi VoLTE kako treba. Kada se uključi, izgleda kao da radi, ali obavezno u jednom trenutku počne da se dešava da nas u toku razgovora odjednom sagovornik ne čuje. Čim se isključi VoLTE, sve je u redu. Sva tri broja su prenesena iz drugih mreža, ne znam da li to ima neke veze.
VoLTE je u nekoj žnj Alpha verziji, zato ovako loše radi na Globaltel-u.

Kada se uključi, izgleda kao da radi, ali obavezno u jednom trenutku počne da se dešava da nas u toku razgovora odjednom sagovornik ne čuje. Čim se isključi VoLTE, sve je u redu. Sva tri broja su prenesena iz drugih mreža, ne znam da li to ima neke veze.
Veoma često i meni se dešava isto, broj prenesen iz A1 mreže pre 7-8 meseci.

Veoma često i meni se dešava isto, broj prenesen iz A1 mreže pre 7-8 meseci.
Nema to veze, dva originalna globaltel broja, i jedan prenesen znaci 3 komada, svi imaju iste probleme. Mesec ipo, skoro dva se napinjem sa podrskom oko ovoga, nema nista od njih. Nisu bolji bili ni za vreme A1 dana..

Nema to veze, dva originalna globaltel broja, i jedan prenesen znaci 3 komada, svi imaju iste probleme. Mesec ipo, skoro dva se napinjem sa podrskom oko ovoga, nema nista od njih. Nisu bolji bili ni za vreme A1 dana..
Nisi vezan ugovorom mozes kad hoces da predjes u drugu mrezu

Nazad
Vrh Dno