Šta je novo?

Periferni uređaji Preporuka za Monitor light bar

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

pavle019

Poštovan
Učlanjen(a)
29.03.2020
Poena
52
Pozdrav, pokušao sam da nađem sličnu temu ali nisam uspeo.

Da li imate neku preporuku za monitor light bar (lampu iznad monitora)? Koju koristite i kako se pokazala.

Koristim dva monitora i uzeo bih 2 komada jer je prostorija u kojoj radim dosta mračna i to mi smeta.

Narucio skoro sa Aliexpressa ovu i nije lose. Mozda bi je jedino trebalo ucvrstiti sa dvostranom lepljivom trakom. Sa desne strane ima touch ON/OFF, moze da se usmerava svetlo, 10.49e.

Ja imam Xiaomi Monitor Light Bar na svom C5 42", prezadovoljan.

takodje +1 za xiaomi light bar

^^ bukvalno sam juce porucio ovu, delovala mi je nesto bolje po review-ovima od Xiaomi i slicnih (4.8* od skoro 2000 review-ova na Amazonu).

Amazon, sverc-komerc. Stize za koji dan, pa cu da napisem. Da se ogradim, nemam predjasnjih iskustava sa nekim monitor bar-om, jer sam obicno koristio pozadinska svetla (i dalje koristim), ali mozda tim pre budem malo suroviji sa ocekivanjima. 🙂

Eyeocean LED lampa par dana kod mene, po koji utisak - solidan kvalitet, metalno kućište i stabilan dizajn. Malo kraći dohvat nego sam očekivao, jer se šrafi na ivicu stola pa ko ima monitor 'na ruci', kao ja, možda neće moći da pokrije sve dubine i položaje. Videću da smislim neko alternativno kaćenje na ruku, pa da 3D isprintam rešenje.

Što se tiče modova, par predefinisanih, po bojama i jačini svetla, dovoljno. Postoji eco mode, nekih 5 granulacija brightness-a i 4(?) toplotne opcije svetlosti. I ima mega dobar gesture on/off feature, samo mahnem preko senzora i reaguje instant.

Za tu lovu, rekao bih dobra kupovina/opcija, naročito za UW. Više nego dovoljno svetla za neki rad na stolu ispred monitora, tipa lemljenje ili šrafljenje sitne elektronike. Par sličica čisto dojma radi.

Prilozi

• 20260305_004304.jpg
    20260305_004304.jpg
    175.8 KB · Pregleda: 58
  • 20260305_004352.jpg
    20260305_004352.jpg
    309.7 KB · Pregleda: 48
  • 20260305_004318.jpg
    20260305_004318.jpg
    347.4 KB · Pregleda: 58
Pozdrav, pokušao sam da nađem sličnu temu ali nisam uspeo.

Da li imate neku preporuku za monitor light bar (lampu iznad monitora)? Koju koristite i kako se pokazala.

Koristim dva monitora i uzeo bih 2 komada jer je prostorija u kojoj radim dosta mračna i to mi smeta.

Ako kupuješ lokalno, nema puno izbora, a da valja - Xiaomi. Imam taj light bar i OK je, dosta je kvalitetno izrađen i dial za kontrolu ima fino balansiranu težinu i fin osećaj kada se rotira. Mana je da nema preset tastere.

Lokalni Xiaomi store (zvanični i nezvanični) često imaju kupone i popuste, pa može da se kupi po OK ceni.

u 🇷🇸 su dostupni spomenuti Xiaomi-jev model i IKEA LAGERGÅNG za 3.000 rsd. tačnije, zvanično je samo potonji dostupan

znači da Xiaomi-jev trenutno nije dostupan, tj. nije na stanju, u prodavnicama (ja proverio nekoliko) i može se naći (samo) u oglasima. a IKEA-in je (bio tada) na stanju, kalo piše na sajtu

Uzeo na kraju 2 Xiaomija (40e komad bio preko KP-a). I dobro rade posao. Malo sam imao problema da ih namestim lepo jer monitori (LG ultragear 27'') imaju zadebljanje iza a njihov stalak nije toliko fleksibilan. Ali sve u svemu za te pare dobra kupovina rekao bih.

Nazad
Vrh Dno