Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Pa da, isto.
Ok, onda se nadam da će i moje uskoro...
Evo čisto da javim - jutros i moje 3 UC...HU konačno stigle. Beograd, Čukarica. Doneo komšija, hvala mu - iako je broj stana naznačen ispravno na svakoj, natrpali su jednostavno sve u njegovo sanduče iz meni nepoznatih razloga.
Put dug 3 meseca (ravno 3 meseca, sredinom novembra su naručene) je konačno završen. Nisam čak ni siguran da li je to rekord, čini mi se da sam se početkom leta 2024. iznenadio kada su stavili u paketomat nešto što sam naručio tamo oko nove godine...

Ko što reče neko - kupovanje tih malih stvari na Ali-ju je kao slanje poklona samom sebi u budućnost, jer u većini slučajeva već zaboraviš na njih. Još da nije onog podsećanja da ti ističe protection period...

Čekam pošiljku sa ShawnCraft-a, nema veze sa Temuom. Imala je 4PX.......CN broj kad je krenula iz Kine, a kad je stigla kod nas dobila je LP............PP broj. Malopre mi je stigla poruka da će mi BEX isporučiti paket. Pojma nisam imao da postoje pošiljke koje nisu sa Temua, a koje ne isporučuje Pošta, nego kurirske službe.
Isto sr... LP koji od 10.02 stoji na BEX sajtu kao 'Preuzeto' i svaki dan samo ažuriraju kako će biti isporučena 'narednog radnog dana do 16h'.
Juče je, čak, navodno pokušana dostava u 15:11 a niti me je ko zvao niti je zvonio, bio kod kuće do 18:30... klasični BEX slepci...

Nisam dugo kupovao preko alija. Sta se desava sa paketima kada stignu u Srbiju? Da li brzo stignu do nas korisnika ili im treba vremena? 🙂

Meni ovako stoji i ne pomera se.
13.02.2026 - 14:30:00 - Prijem

Inace na sajtu poste sam proverio preko broja za pracenje.

Jel se desilo jos nekom da su statusi ovakvi, kao da idu obrnutim redom? LA posiljka u pitanju
Screenshot_20260219-173507.png

A preko koje aplikacije/sajta gledas ove informacije koje si skrinsotovao gde pise da je u prevozu?

Da li SYZZ041131xxx (SanYou) posiljka sada možda ima mogućnost praćenja u Srbiji? Nisam naručivao par godina sa Alija pa ne znam da li se nešto promenilo. Koliko se sećam ranije SanYou ranije nije imao praćenje u Srbiji ali je i broj za praćenje imao drugačiji format.

Nisam dugo kupovao preko alija. Sta se desava sa paketima kada stignu u Srbiju? Da li brzo stignu do nas korisnika ili im treba vremena? 🙂

Meni ovako stoji i ne pomera se.
13.02.2026 - 14:30:00 - Prijem

Inace na sajtu poste sam proverio preko broja za pracenje.
Vuku se od decembra još ide sve usporeno.
Ako ti je za utehu imam 3 pošiljke sa istim statusom prijem od 09.02.

Čiji bi ovi bio broj za praćenje: PLxxxx15840RS?
Izgleda kao da je Pošta. U pitanju je TEMU, M-One.

Jel moze da se zna nekako da li ce posiljka imati CN tracking broj da se izbegava?

Zasto su postari prestali da mi ostavljaju ceduljice? Hajde sto ne dostavljaju pakete, ali sada ni ceduljicu ne mogu da ostave... Da li moze prigovor da se ulozi?

I zasto statusi kasne toliko? Meni japanska posta izbaci status nekoliko sati pre nase poste... Naravno, absence, jer oni unapred nece da dostave.

Neko mi reče da je to PostExpress, da su valjda "istrošili" PT...RS...?!

Da, pojavila se na sajtu Pošte kao "Elektronski prispela".

Zasto su postari prestali da mi ostavljaju ceduljice? Hajde sto ne dostavljaju pakete, ali sada ni ceduljicu ne mogu da ostave... Da li moze prigovor da se ulozi?

I zasto statusi kasne toliko? Meni japanska posta izbaci status nekoliko sati pre nase poste... Naravno, absence, jer oni unapred nece da dostave.

Što bi pisao cedljicu kada imaš sve na sajtu Japanske pošte? Valjda je to sasvim logično?

Šalim se, odavno ne ostavljaju te ceduljice niti Pošta donosi krupnije pošiljke. Meni donesu max. po neku kutijicu sa Ali-ja i to verovatno jer kao lokaciju isporuke stavljam lokal ispred zgrade.

PL00290....RS posiljke su polako pocele da dobijaju statuse kod Poste

19./20.02.2026
B2B Electronically arrived

Meni LA..HU baš stoje, ni makac iz Mađarske. Nadam se da bar neću imati carinu da platim, jer ove CN... su mi stizale i za svaku sam imao tacno 20% dal pdv, dal carina nemam pojma, bez obzira na vrednost.

Kakav je ovaj M-ONE,proslo carinu,valjda oni treba da preuzmu,koliko to stoji po magacinima kod njih?

M-One i Transfera posle obavljenog carinjenja , pakete u roku od par dana prosledjuju
AKS-u , BEX-u, CEX-u,DEX-u,PEX-u.
Kod kurira moze da stoji par dana i tek onda krene na isporuku.

Imamo sada primere da je carinjenje zavrseno u sredu , a tek danas da su paketi preusmereni na PostExpress

Samo da javim da su sve preostale UCXXXHU novembarske nаrudžbine sa AE (4 kom) stigle u subotu u paketomat. Dakle ALDC od 8.12. i 9.12. su mi napokon stigle (Beograd, Čukarica).

Nisam ni znao da posiljke UC koje imaju poslednji status ALDC, ako idu na carinu(ili sad idu sve) dobijaju nas novi status Otpremljena, 10250 POSTA CARINJENJA, i sledeci Otprema, 10250 POSTA CARINJENJA.

Sad vidim da isto vazi i za LA posiljke..

Prilozi

• Screenshot_20260223_132201_TrackChecker Mobile.jpg
    Screenshot_20260223_132201_TrackChecker Mobile.jpg
    130.7 KB · Pregleda: 38
Malopre procitao da je od danas krenulo automatsko carinjenje skenerima i bajagi narednog dana je na dostavi

Nazad
Vrh Dno