Šta je novo?

YouTube pooštrava borbu protiv blokatora reklama: korisnicima nestaju komentari i opis videa

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
youtube-25.webp

YouTube pooštrava borbu protiv blokatora reklama: korisnicima nestaju komentari i opis videa​

YouTube ponovo testira nove mere protiv blokatora reklama, a korisnici prijavljuju nestanak komentara i opisa videa na web verziji

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...a-korisnicima-nestaju-komentari-i-opis-videa/

Ovo već postaje smešno. Sledeće je da krene da treperi ekran

Nikada im neću uzeti premium kada najobičnije funkcije kriju iza njega poput brzine reprodukcije i lock screen slušanje muzike na telefonu. Sigurno će u budućnosti zaključati i 1440p i 4k kvalitet videa iza Premiuma. Treba i timeline bar da blokiraju isto, da ne može video da se rewinduje nazad...

Stvarno smo se uplašili. Svi živi koji nemaju iphone koriste modifikovan youtube bez reklama. Dok god može za dž, idemo samo jako. Znam da je bila priča da će da stiže upozorenje i da će posle trećeg da gase nalog, ali ne vidim da su se usudili to da urade mangupi. 😀 Da su to uradili, odmah bi ljudi prešli na drugi servis, a znamo koji je...

Od ovoliko pretnji prethodnih godina, ja nijednu nisam osetio na svom računaru. Nikad nikakvih problema nisam imao zbog blokatora reklama. Nisam logovan na firefox, preko kojeg porsećujem youtube, pa ne znam ni koji nalog bi mogli da mi ugase.

Ja sam imao ovo kao da mi iskoči pre gledanja klipa upozorenje da ugasim blokator na FireFox ali sam sao sklanjao i nastavljao da gledam. Mislim da su testirali nešto ali ako stvarno budu hteli da gase naloge, mogu bez problema.

Jedva čekamo da dođe. Od mene imaju ratluk i kafu. 😀

Stvarno smo se uplašili. Svi živi koji nemaju iphone koriste modifikovan youtube bez reklama. Dok god može za dž, idemo samo jako. Znam da je bila priča da će da stiže upozorenje i da će posle trećeg da gase nalog, ali ne vidim da su se usudili to da urade mangupi. 😀 Da su to uradili, odmah bi ljudi prešli na drugi servis, a znamo koji je...
A Brave ne radi na iOS-u?

Ima na iOSu i "modifikovanog YouTubea bez reklama". Koristim jedan već par godina.

Takodje i Brave radi na iOSu (i blokira reklame na YTu, omogućava background play,...).

Ja resio da i ovaj mesec ustedim 800 din za pretplatu, da bih imao na 3 boxa, telefon, tablet + youtube music na sve te uredjaje. rekoh ajd, necu bas svakog dana da kupujem plazmu srce i koka kolu zero, pa preskocio pretproslog utorka i proslog cetvrtka. Trebalo mi *** i za neki tutorial, morao sam da pogledam video kako da integrisem email template za klijenta za shopify i da uzmem 50e, a mrzelo me da se bakcem sa ad blokerima, da ne gubim vreme na to ***. Za toliko sam ekonomski tigar. 😀

Kad provale blokatore reklama, mi prelazimo na blokadera reklama.

@scylla kako si uspeo da instaliraš na IOS aplikaciju koja je van marketa, ako prethodno nisi rutovao telefon? Da li može malo jasnije da znamo i mi ako nekom zapne, pa da pomognemo? Koliko znam, ios je zatvoren sistem, pa zato pitam kako si uspeo ako ga nema u prodavnici njihovoj?

Primer AltStore ili SideStore (ima još milion načina).
A aplikacija (YouTube) je uYou+ (i za nju takodje postoje alternative).
Za sve ostalo Gugl je vaš prijatelj.

Nikakav root odnosno jailbreak u ovom slučaju.

@scylla hvala na odgovoru. Nisam znao da može i bez jail da se sredi. Jedan od razloga je taj, što sam izbegavao jabuku, ali sada definitivno prelazim kada je sledeći telefon u pitanju.

Firefox + Ublock origin I nikad nisam imao problema. Da platim YouTube neću nikad ako baš dotle dođe neću više da idem tamo. Trguju našim podacima, bez korisnika Google je ništa. Oni nama treba da plate a ne obratno

Za desktop je lako, AdNauseam dodatak rešava sve probleme, ne samo za YT.
(razlika u odnosu na uBlock je što simulira da otvara / klikće na reklame)
Ali za mobilne više ni Brave ne pomaže (nema više reprodukcije u pozadini čak ni kada traži desktop sajt), jedno NewPipe radi OK ali tranzicija je malo zahtevnija (potrebna je ponovna pretplata za svaki kanal ponaosob).

@Punker koristim to godinama unazad na desktop mašini, ali ovde je primarno za telefon. Mislim da će na kraju napraviti da nema opcije da se zaobiđe, a niko ne može da mi kaže da to nisu u mogućnosti da naprave. Kada se setim nekih naših programa koji su ranije dolazili uz razne časopise na kioscima, a jedan je bio zaštićen na način da si morao da odradiš dva koraka verifikacije da bi se registrovao. Mene čudi da ovi iz Microsoft-a muče muku da zaštite svoj operativni sistem, a kamoli ovi sitni... Očigledno namerno neke stvari ostavljaju da bi imali posla u tim kompanijama. 😀

Ne muči MS muku, nego ne želi da ostane bez milijardu korisnika koji nemaju nameru na plate OS. I zato će im uvaliti reklame i spyware, da izvuku korist od toga. Može i Gugl da uradi isto, ali je pitanje koliko će korisnika platiti da ne gleda reklame, koliko će odustati od blokiranja, a koliko od YouTube-a. Mada ni plaćanje više nije garant, i striming servisi prikazuju reklame sa najjeftinijim paketima

Nazad
Vrh Dno