Šta je novo?

Zamena napajanja - da ili ne?

Uglavnom sam menjao na 4-5 god, kada i ostatak i uvek stavljao jače.
Sem jedog Antec koje je crklo , na sreću samo PSU , i tada sam privremeno ugradio LC power GP koje se ispostavilo sasvim ok, tako da je ostalo do Silverstona.

Aj neka ovo odradi još koju godinu.

Geldao sam Linusa , nahvalio je Seasonic , možda uzmem to recimo od 850w.

Ne gledaj ko sta hvali vec Johnny sta kaze

Cemu menjati ako radi

Poslednja izmena:
pa svi imaju dobre i loše modele.
Samo neki imaju konstatno lose / ispod proseka xD

Moja topla preporuka preskoci Seasonic, LTT Labs i Linus-a za bilo sta vezano za napajanja u sirokom krugu

Cybenetics, f14lab, Aris, Wolfsi, jonnyGURU, SPL, Hardware Busters sajt, discord (gde mozes da komuniciras sa svi navedinim ekspertima osim Wolfsi-ja, su mesta za napajanja

Luke ce se u nekom trenutku kompletno izboriti sa Dunning kruger problemima i problemima Cuvanja Obraza u firmi, i da ne budem shvacen pogresno, Visoki decko sto vodi LTT Labs je bistar, i skolovan, ali nema iskustva, previse je samouveren, i prvobitno je odbijao da komunicira sa community-jem da se uporede i hash out-uje best practices, itd, ...

Sad (doduse indirektno sto sam zadnje pohvatao), je omeksao malo i komunicara, ali ima jos da se ide

Jednostavno pravio je neke jako cudne poteze/odluke/metodologije, koje mozda imaju potpora u teoriji, na faksu, istrazivackoj labaratoriji, itd, ali nazalost ne prelaze 1:1 u stvarni svet i ogranicenja prakticnog testiranja koja dolaze sa mentorskim stadijumom visedecenijskog iskustva.

Vec su nesto ispravili, i first principles pristup i reality-check-ovanje i razbucavanje established paradigmi je nesto sto absolutno podrzavam, ali moras da pokazes brzinu agilnost, i " pronadjes novu fiziku", dok su LTT Labs do sad presporo peglali metodologiju

Hoce da povrgnu napajanja drakonskim zahvetima za prolaz, sto je veoma admirable

Sa druge strane dinosaurus-adjacent xD Aris polako dobija bitne labaratorijske sertifikate, a uskoro ce i napraviti/implementirani kompletno novi sertifikat za neke stvari u saradnji sa ISO naucnom organizacijom, prvi na svetu (verovatno u ovoj sferi) xD

Iskreno mozda stavljam prevelika ocekivanja, i nije moguce toliko brzo usavravati se, al sa druge strane ima ljudi koji uspevaju da proguraju tu brzinu i preoblice firmu snagom licnosti i volje, kao Jensen Nvidia CEO, TSMC CEO, Lian Li CEO, Thermalright CEO i Elon Musk, tako da ne znam, mozda je prevelika acceleration lestvica

Poslednja izmena:
i da ne zaboravim Icefrog-a, Gaben-a i onog bivseg otpustenog TSMC Taiwan-skog savant genija sto je single-handle-dly drzao Samsung semi production yield-ove visoke odredjeng broj godina i sto sad radi u Mainland Kineskom SMIC-u

snagom licnosti volje i intuicije*

@Benny Blanco ako razmatraš koje napajanje da uzmeš, tu je odgovarajući podforum

@Dogzilla da li bi mogao da daš direktne linkove na to šta dotični konkretno kažu na ovu temu?

@Dogzilla da li bi mogao da daš direktne linkove na to šta dotični konkretno kažu na ovu temu?
To bi neverovatno vise zatrpalo temu, jer dolazi od sinteze hiljada ako ne i desetina hiljada i vise komentara, linkova, diskusija, testova, materijalnih dokaza, shema, korporativnih dokumenata, sa velikog broja platformi (najvise Discord) u zadnjih ~15 godina 😅 (+ kaskam za arhiviranjem dokaza i azuriranjem war file-ova, zbog manjka licnog vremena)

vec sam skracivao maksimalno moguce, izvinjavam se i za ovoliko, potrudicu se da ide jos krace, pogotovo za nesto sekundarno za originalnu temu, ili odgovora dodatan komentar van ono sto otvara temu, kao sto je upozorenje protiv Seasonic i LTT, i zasto (sa umerenim za i protiv, da ne ispadne da napadam nekog slepo)

Rado bih samo napisao upozorenje i ostavio na tome, ali ljudi cesto ekstremno dovode u upit kad kratko napisem, i onda spamujemo temu raspravljajuci se, catch-22, Uvek za sve svako moze da ode i da pita direktno te ljude

@momsab ono sto mogu da uradim da je realisticno i da ti samo umereno otezam zivot xD je da stavim slike zadnjih zakljucak strana relevatnih seasonic napajanja i nekih uporednih konkuretnih sa hwbusters, nije idealno jer fale diskusije sa jonnyGURU i F14lab i SPL-om sa discord-a gde diskutuju o nalazima pri testiranju tih napajanja, uglavnom sa naglaskom na losu realizaciju platformi i smrt napajanja u ekstremnom testiranju, kao i navodni kvalitet stampanih ploca koje Seasonic koristi

jedino problem je sto nije ista bitnost svih pro i cons, pa bih morao opet, 25-ti put za redom da izlistam bitnost opasnost/razlicitih

da idem unazad 15 godina da uporedjujem koji mi screenshot-ovi fale sa discord-a, i trijaziram/redaktujem koje bolje da ne stavim, da ne ugrozim niciji posao/prihode, da se nedaj boze ukljuce advokati, na platformi sa toliko losom pretragom ko discord, nemam nameru da radim,

na kraju dana il mi verujes / svi verujete na autoritet, integritet, licnost i tacnost onog sto iznosim, zbog track record-a iz proslosti, ili ne (za proveru, sve je dostupno na internetu, sve je dostupno preko AI-a, svi izvori su dostupni za kontakt

Poslednja izmena:
Nikako ne uzimati bilo šta što LTT kaže u obzir, totalni amateri, GamersNexus ih je zauvek uništio.
Nikako ne bih otisao toliko u ekstrem, Luke je mnogo cool lik i doteruje LTT (sad imaju ogromnu korporativnu metodologiju za suzbijanje gresaka, kao i sta raditi posto se dese), dok GamersNexus nije Isus cvecka, i nekoliko puta se desavalo da guraju svoje misstep-ove pod tepih, bez public acknowledgment-a itd, ...

Steve/GamersNexus brzo se prilagode za naredne recenzije, ali ni Steve nece svaku gresku da prizna javno na 3 mesta xD

+ deo LTT Labs sajta koji dopunjuje sa cenama i dostupnoscu sto programira tim pod vodjstvom Luke Lafreniere-a je mnogo cool

Poslednja izmena:
Imam Corsair RM 650x, radi neprestano već 11 godina. Kod mog kuma Corsair TX 650 radi evo već 17 godina.

Imam Corsair RM 650x, radi neprestano već 11 godina. Kod mog kuma Corsair TX 650 radi evo već 17 godina.
Напајања су била мања.
Сад су се графичке повећале а напајање од 1200w није ништа чудно.
Све се променило, почевши од ddr5 па на даље.
Пре 17 година је dual core био врхунски процесор

Moze sigurno, ja guram Powercolor Fighter 6700XT na FSP HV PRO 550W i ne oseti je.

Nazad
Vrh Dno