Podneo sam zahtev za raskid ugovora u poslovnici SBB-a pre 10-ak dana. Korisnik sam njihovih usluga od istog trenutka kada su mi bile dostupne, čim su ušli kod nas u zgradu pre 5 god., a u porodičnoj kući preko 20 god. U stanu nam je istekla ugovorna obaveza u septembru prošle godine i niko nas nije kontaktirao ni pre ni posle isteka, već nam je račun uvećan za 300 din., jer više nismo po ugovornom obavezom. Čekao sam da vidim šta će se dešavati sa SBB-om o kada je postalo jasno, svima sem zaposlenima tamo, da uskoro neće postojati, odlučio sam da pređem u Yettel, jer bih svakako postao njihov korisnik kasnije po inerciji, i ne bih imao status novog korisnika kao sad, t.j. pogodnosti za nove korisnike. Čak ni kada sam kontaktirao SBB, za informacije o raskidu ugovora, niko mi ništa nije ponudio, već sam samo dobio info da moram da odem lično u psolovnicu i to je to. Ja nisam hteo da im tražim ništa, jer mislim da u ovoj situaciji pružalac usluga treba da nudi, a ne korisnik usluga da traži, pritom ne mislim da ljudi koji traže pogodnosti čine ništa loše, samo jednostavno, ja nisam taj lik. Otišao sam u poslovnicu, ni tamo mi niko ništa nije nudio, niti me pitao uopšte bilo šta, sem što su mi saopštili da moram da ispoštujem "otkazni rok od 30 dana", t.j. da platim mesec dana uslugu koju neču koristiti, što jeste tako po ugovoru, ali je i jako bedan način za prekid saradnje sa dugogodišnjim korisnikom. Tek sutradan, pošto sam se cimao do poslovnice i predao zahtev, zvali su me iz SBB-a sa pričom "Ima li mesta za neku ponudu sa naše strane bla bla..?" Nema! Zakazao sam instalaciju u Yetellu, prijatno. Kada sam produžavao poslednji ugovor putem linka u sms-u (to ne mora lično u poslovnici), od pogodnosti sam dobio "pojačani upload" i realno "samo na papiru" u praksi neprimetna razlika, jer je inače slab upload kod SBB-a, barem meni. Imam u ulazu SBB, MTS, A1, Yettel, Orion, a za Yetell sam se odlučio zato što imaju identične pakete kao i SBB, imaju u ponudi N1 i Novu S (bez obzira na aktuelna dešavanja sa UM), zato što nude uslugu preko optike i zato što kao novi korisnik imam pogodnost da kupim TV na 24 rate po povoljnim uslovima, sa bukvalno duplo manjom mesečnom ratom (1.099 din.) za identičan TV nego koji je kod SBB u ponudi za postojeće korisnike (2.199 din.). Imao sam opciju 6 meseci pola pretplate i ne sećam se da li još nešto, ali meni odgovara ova varijanta sa TV-om i to sam uzeo. Na kraju, dobio sam za isti novac koji sam plaćao SBB-u za isti paket, uslugu preko optičkog kabla, osetno bolji internet (skoro 6x brži upload), premijum sportske kanale za dinar mesečno i TV po povoljnoj ceni na 24 rate po 1.099 din., tu je taj kao neki "ćar" oko 16.000 din., jer je toliko jeftiniji TV nego u maloprodaji! U SBB mi je prosek brzine interneta bio 290/30, a u Yettelu 310/170!