Zelim da podelim svoju veliku frustraciju sa Temu-om... Opet su to uradili, samo sto su mi ovaj put napravili veci cim nego obicno, i preko svega nisam dobio proizvod.
Elem upozorenje za sve - mnogi proizvodi na Temu-u su namerno oznaceni kao da sadrze nesto sto ne sadrze. Morate paziti jako sta narucujete, jer prodavci a mozda i Temu sa njima aktivno pokusavaju da vas prevare. Jedna od prvih porudzbina je bila za 11 nekih alatica-kukica/sila za vadjenje semeringa. I naravno da sam bio sokiran kada sam dobio 4. Sve sem jedne slike su prikazivale sasvim drugi set od onog sto je poslat. U tom konkretnom slucaju malim slovima je ispod pisalo 4pcs... I ta 4 su bila neki mali/potpuni junk... I ako se covek bas mnogo potrudi - moze da zakljuci da sam mozda delimicno i ja kriv - pisalo ispod 4pcs...
Onda je bio portabl "SSD" na kome su cak specificirali i da je TLC i 600/550Mb/s itd... Dobio hard disk.. Opet cista prevara.. Disputovao i dobio samo 1/3 novca nazad (i ban na Claimcredit, ali prosto iz principa nisam hteo da "pustim" taj bezobrazluk)..
Ovaj put - narucio sam brze spojke za kompresorsku peralicu. Eksplicitno pise set. Na slikama dva komada - muska i zenska. Ima neke 2 velicine - ili su i muska i zenska 14mm ili 15mm (zavisno od branda peralice)... I ne lezi vraze - stigla je samo muska - koja je za sebe potpuno neupotrebljiva...
Temu mi je nudio da shippujem nazad kada sam krenuo da otvorim dispute. Da shippujem za 488din? Ne dolazi u obzir. Ostavio 1* review koji NIJE objavljen. Opet pocinjem ozbiljno da sumnjam u tacnost i iskrenost temu review-a. Sa kojim pravom mi isti nisu objavili. Sve sam lepo dokumentovao sa sve podvucenim gde je prevara i slikom sta sam dobio a sta je na slikama.
Kontaktirao customer support i odbio da pricam sa ai-em.. I kao su mi dali zivu osobu - govori nas jezik (iako je meni UI i opisi na engleskom, valjda zbog lokacije). Ona je morala po protokolu da me pita set idiotskih pitanja na koja sam ja odgovorio, i refundovala je 415din. Ovo nije bilo za kupone ili bilo sta drugo. Ona kaze ne zna zasto je nudio samo toliko, i da je i
sama obrisala temu nalog (jer je prevarantska organizacija)...
Ono sto je najgore - narucio sam jos 2x (u tek dolazecim paketima) iste takve spojke za drugu peralicu (jedna 14 a jedna 15mm), i sada jos dva puta moram da prodjem kroz proces ubedjivanja sa AI-em.
Eksplicitno sam joj trazio da se seller kazni - jer isti taj proizvod i dalje stoji, neka magicna sila nije objavila 1* review, vec ima samo 5* reviews bez slika (vec duze vreme), a "similar items on temu" pokazuju slike oba dela brze spojke... Ona kaze da ona nema tu mogucnost i otprilike da temu nije odgovoran sto selleri varaju. Ja sam podelio da posto oni naplacuju na CC, oni shippuju, imaju i pravnu i moralnu odgovornost.. Na to je ona samo konstatovala - dobili ste refund... Procenite sami...
U pitanju je ovaj proizvod:
JE11835510