Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Ja sam uzeo taj Mi Box s 3rd gen sa Temua, i okej je, original, medjutim imam cudan problem sa podesavanjem slike, primetio sam da je slika losija nego na drugom MOVE box-u, i onda skontam da ne mogu uopste da podesim nista sto se tice podesavanja slike, sve opcije stoje na -1 i ako ih i promenis on ih ne sacuva. Pisao sam bas i na temi za Mi Box , javio se jos jedan clan koji ima isti problem ali njegov box je kupljen ovde , i za sad niko nema resenje.
Hvala , probacu da ga pretrazujem pa da vidim hoce li mi izaci u QQQQ.

Ja sam uzeo taj Mi Box s 3rd gen sa Temua, i okej je, original, medjutim imam cudan problem sa podesavanjem slike, primetio sam da je slika losija nego na drugom MOVE box-u, i onda skontam da ne mogu uopste da podesim nista sto se tice podesavanja slike, sve opcije stoje na -1 i ako ih i promenis on ih ne sacuva. Pisao sam bas i na temi za Mi Box , javio se jos jedan clan koji ima isti problem ali njegov box je kupljen ovde , i za sad niko nema resenje.
Hvala , probacu da ga pretrazujem pa da vidim hoce li mi izaci u QQQQ.
kod mene je isto tako. Sve je na -1 i picture mode se ne menja.
Na kvalitet slike nemam zalbe, imao sam sve generacije mi boxa

nije kupljen na temu vec ovde kod nas

Nemam ga u nagradama ali sam zato sje**la algoritam da sad ne mogu da se otkačim od android box-ova.
A izašle mi i Anker sluške, prvi put ih vidim, još da mi trebaju... 💩

kod mene je isto tako. Sve je na -1 i picture mode se ne menja.
Na kvalitet slike nemam zalbe, imao sam sve generacije mi boxa

nije kupljen na temu vec ovde kod nas
Ja mozda ne bih primetio da nisam raskacio modovani MOVE box i ukljucio ovaj odmah posle, bila je bas velika razlika u kvalitetu slike, onda sam zamenio hdmi kabl pa se popravila ali je ipak losija, nekako bleda isprana, cudna..testirao sam posle tako sto sam upalio isti video na oba i prebacivao ulaze na Tv-u i razlika je manja ali je i dalje vidljiva. Verujem da bih mogao da sredim kad bih imao nacin da sacuvam podesavanja.

^ Proveri HDR podešavanja. Svakako možeš za pomoć i sugestije u odgovarajućoj temi, ali ova to nije.

U app nema vise onih 20% pousta uz Visa OTP Virtual, da li je tako i kod vas ?

Vratila mi se opcija sa wincredit 8500rsd + 2,5% +850 rsd povratom pa jel postoji i dalje neki mini desktop ili nešto drugo za free kredita 😀

Šta se dešava kad kurir ne isporuči paket?

Pisao sam mejlove na sve strane (City ex je u pitanju), jedino što sam dobio je 200 din kredita od Temua.
Idem danas ponovo do najbližeg Parcel shopa da pitam da li je tamo. Mada kada sam prošli put bio rekli su da treba da dobijem poruku na Viber.

Ne moraš ništa da pišeš. Rok za dostavu je 45 dana. Ako ti ne isporuče nakon 45 dana, vratiće ti novac. 200 din kredita ti svakako ostaje.

Zelim da podelim svoju veliku frustraciju sa Temu-om... Opet su to uradili, samo sto su mi ovaj put napravili veci cim nego obicno, i preko svega nisam dobio proizvod.

Elem upozorenje za sve - mnogi proizvodi na Temu-u su namerno oznaceni kao da sadrze nesto sto ne sadrze. Morate paziti jako sta narucujete, jer prodavci a mozda i Temu sa njima aktivno pokusavaju da vas prevare. Jedna od prvih porudzbina je bila za 11 nekih alatica-kukica/sila za vadjenje semeringa. I naravno da sam bio sokiran kada sam dobio 4. Sve sem jedne slike su prikazivale sasvim drugi set od onog sto je poslat. U tom konkretnom slucaju malim slovima je ispod pisalo 4pcs... I ta 4 su bila neki mali/potpuni junk... I ako se covek bas mnogo potrudi - moze da zakljuci da sam mozda delimicno i ja kriv - pisalo ispod 4pcs...

Onda je bio portabl "SSD" na kome su cak specificirali i da je TLC i 600/550Mb/s itd... Dobio hard disk.. Opet cista prevara.. Disputovao i dobio samo 1/3 novca nazad (i ban na Claimcredit, ali prosto iz principa nisam hteo da "pustim" taj bezobrazluk)..

Ovaj put - narucio sam brze spojke za kompresorsku peralicu. Eksplicitno pise set. Na slikama dva komada - muska i zenska. Ima neke 2 velicine - ili su i muska i zenska 14mm ili 15mm (zavisno od branda peralice)... I ne lezi vraze - stigla je samo muska - koja je za sebe potpuno neupotrebljiva...

Temu mi je nudio da shippujem nazad kada sam krenuo da otvorim dispute. Da shippujem za 488din? Ne dolazi u obzir. Ostavio 1* review koji NIJE objavljen. Opet pocinjem ozbiljno da sumnjam u tacnost i iskrenost temu review-a. Sa kojim pravom mi isti nisu objavili. Sve sam lepo dokumentovao sa sve podvucenim gde je prevara i slikom sta sam dobio a sta je na slikama.

Kontaktirao customer support i odbio da pricam sa ai-em.. I kao su mi dali zivu osobu - govori nas jezik (iako je meni UI i opisi na engleskom, valjda zbog lokacije). Ona je morala po protokolu da me pita set idiotskih pitanja na koja sam ja odgovorio, i refundovala je 415din. Ovo nije bilo za kupone ili bilo sta drugo. Ona kaze ne zna zasto je nudio samo toliko, i da je i sama obrisala temu nalog (jer je prevarantska organizacija)...

Ono sto je najgore - narucio sam jos 2x (u tek dolazecim paketima) iste takve spojke za drugu peralicu (jedna 14 a jedna 15mm), i sada jos dva puta moram da prodjem kroz proces ubedjivanja sa AI-em.

Eksplicitno sam joj trazio da se seller kazni - jer isti taj proizvod i dalje stoji, neka magicna sila nije objavila 1* review, vec ima samo 5* reviews bez slika (vec duze vreme), a "similar items on temu" pokazuju slike oba dela brze spojke... Ona kaze da ona nema tu mogucnost i otprilike da temu nije odgovoran sto selleri varaju. Ja sam podelio da posto oni naplacuju na CC, oni shippuju, imaju i pravnu i moralnu odgovornost.. Na to je ona samo konstatovala - dobili ste refund... Procenite sami...

U pitanju je ovaj proizvod:
JE11835510

To je lepo sto hoce da ga prime nazad, ali nije OK sto sam ja racunao da cu u roku od x dana moci da zavrsim svoj projekat npr, i jos sto moram preko svega da idem do poste da vracam isti.. E to je veliki problem - i to nije ok. Zelim da ako nesto platim to i dobijem..

Zelim da podelim svoju veliku frustraciju sa Temu-om... Opet su to uradili, samo sto su mi ovaj put napravili veci cim nego obicno, i preko svega nisam dobio proizvod.

Elem upozorenje za sve - mnogi proizvodi na Temu-u su namerno oznaceni kao da sadrze nesto sto ne sadrze. Morate paziti jako sta narucujete, jer prodavci a mozda i Temu sa njima aktivno pokusavaju da vas prevare. Jedna od prvih porudzbina je bila za 11 nekih alatica-kukica/sila za vadjenje semeringa. I naravno da sam bio sokiran kada sam dobio 4. Sve sem jedne slike su prikazivale sasvim drugi set od onog sto je poslat. U tom konkretnom slucaju malim slovima je ispod pisalo 4pcs... I ta 4 su bila neki mali/potpuni junk... I ako se covek bas mnogo potrudi - moze da zakljuci da sam mozda delimicno i ja kriv - pisalo ispod 4pcs...

Onda je bio portabl "SSD" na kome su cak specificirali i da je TLC i 600/550Mb/s itd... Dobio hard disk.. Opet cista prevara.. Disputovao i dobio samo 1/3 novca nazad (i ban na Claimcredit, ali prosto iz principa nisam hteo da "pustim" taj bezobrazluk)..

Ovaj put - narucio sam brze spojke za kompresorsku peralicu. Eksplicitno pise set. Na slikama dva komada - muska i zenska. Ima neke 2 velicine - ili su i muska i zenska 14mm ili 15mm (zavisno od branda peralice)... I ne lezi vraze - stigla je samo muska - koja je za sebe potpuno neupotrebljiva...

Temu mi je nudio da shippujem nazad kada sam krenuo da otvorim dispute. Da shippujem za 488din? Ne dolazi u obzir. Ostavio 1* review koji NIJE objavljen. Opet pocinjem ozbiljno da sumnjam u tacnost i iskrenost temu review-a. Sa kojim pravom mi isti nisu objavili. Sve sam lepo dokumentovao sa sve podvucenim gde je prevara i slikom sta sam dobio a sta je na slikama.

Kontaktirao customer support i odbio da pricam sa ai-em.. I kao su mi dali zivu osobu - govori nas jezik (iako je meni UI i opisi na engleskom, valjda zbog lokacije). Ona je morala po protokolu da me pita set idiotskih pitanja na koja sam ja odgovorio, i refundovala je 415din. Ovo nije bilo za kupone ili bilo sta drugo. Ona kaze ne zna zasto je nudio samo toliko, i da je i sama obrisala temu nalog (jer je prevarantska organizacija)...

Ono sto je najgore - narucio sam jos 2x (u tek dolazecim paketima) iste takve spojke za drugu peralicu (jedna 14 a jedna 15mm), i sada jos dva puta moram da prodjem kroz proces ubedjivanja sa AI-em.

Eksplicitno sam joj trazio da se seller kazni - jer isti taj proizvod i dalje stoji, neka magicna sila nije objavila 1* review, vec ima samo 5* reviews bez slika (vec duze vreme), a "similar items on temu" pokazuju slike oba dela brze spojke... Ona kaze da ona nema tu mogucnost i otprilike da temu nije odgovoran sto selleri varaju. Ja sam podelio da posto oni naplacuju na CC, oni shippuju, imaju i pravnu i moralnu odgovornost.. Na to je ona samo konstatovala - dobili ste refund... Procenite sami...

U pitanju je ovaj proizvod:
JE11835510
Brate, isto kao i na Aliexpress, moraš dobro da čitaš opise i ne kupuj ništa što nema dobre recenzije, po mogućnosti da su ljudi i slikali šta su dobili. Ako nešto ima puno negativnih recenzija, ili nešto što nema uopšte recenzije, to se ne kupuje. Nešto bez recenzije mogu da kupim samo kad je u pitanju zvanična prodavnica nekog brenda, a ovako nonejm, nikada. Nije nikakva novost da sa Alija i Temu možeš da dobiješ nešto stoto u odnosu na ono što je na slikama i u opisu proizvoda.

@qryak

Ni dobre recenzije nisu uvek garancija da nesto valja...

Temu je bolji od AE zbog mogucnosti da vratis skoro sve sto ti se ne svidja
ili ne odgovara opisu.

Ko "igra pametno" sa Temuom je uvek u plusu 😉 😉 😉

To je lepo sto hoce da ga prime nazad, ali nije OK sto sam ja racunao da cu u roku od x dana moci da zavrsim svoj projekat npr, i jos sto moram preko svega da idem do poste da vracam isti.. E to je veliki problem - i to nije ok. Zelim da ako nesto platim to i dobijem..
Nazalost greska je oslanjati se na temu kad je u pitanju projekat, poslovna potreba itd. Za hobi, bez nekih ocekivanja je ok. Ali je po meni nesto bolji ali opet ista prica. Nasa ocekivanja su nekad kao da je amazon i ebay 😀

Kod mene je svaki refund prolazio zato što sam skoro uvek prilagao snimke otvaranja paketa, a slike kada je razlika između deklarisanog i stvarnog očigledna, odnosno javila su se oštećenja u transportu i slično, zbog prilično oskudnog pakovanja, ali oni očigledno imaju računicu da im utrošak i postavka materijala kao što je stiropor stvara opterećenje i da im je lakše da daju partial refund bez slanja ako to neko zatraži.

Ali pošto nisi dobio ono što si platio oni su tebi vratili pare i opet si na početku, no harm no foul. Tako funkcioniše trgovina a Temu zapravo ima najbolju politiku, jer imaš čak tri meseca da vratiš.

ako nećeš da vratiš postoji šansa da ti ponude partial refund, nekad insistiraju na vraćanju i tu je uvek full. Nakon partial refunda možeš i dalje da vratiš i dobijes ostatak novca nazad

Što bi se neko mlatio da se žali a da neće da vrati robu? Jeste da čekanje u pošti ume da ubije u pojam ali se i to proguta lagano kad znaš da te za par dana čekaju novci ili krediti. Ja mislila neki drugi razlog, tj. da neće da daju full refund za nešto što stigne oštećeno u transportu ili, kao što su ljudi pisali, očigledno korišćeno.

Na Temu stvarno za sada nemam zamerki što se povrata tiče, progledala sam nakon Alija gde je svaki refund u zadnjih par godina praktično nemoguća misija, naročito kad zapnu da pošalješ šta god ti je stiglo o svom trošku nazad u Kinu. Važi...

Što bi se neko mlatio da se žali a da neće da vrati robu? Jeste da čekanje u pošti ume da ubije u pojam ali se i to proguta lagano kad znaš da te za par dana čekaju novci ili krediti. Ja mislila neki drugi razlog, tj. da neće da daju full refund za nešto što stigne oštećeno u transportu ili, kao što su ljudi pisali, očigledno korišćeno.

Na Temu stvarno za sada nemam zamerki što se povrata tiče, progledala sam nakon Alija gde je svaki refund u zadnjih par godina praktično nemoguća misija, naročito kad zapnu da pošalješ šta god ti je stiglo o svom trošku nazad u Kinu. Važi...
ja sam recimo imao problem sa jednim vakumiranim predmetom i prihvatio sam partial refund. Predmet nije hteo da se formira na vazduhu kako je napisano pa bih morao sve da kvasim vodom i cekam da se osusi. Ja hteo da vratim, oni ponudili partial refund 4000 od 10000

• Like
Reagovanja: uji
Možda zato što znaju za šta smo sposobni ovde u Srbiji? 😀

Pošalju ti sve kako treba, a ti rešiš da ti vrate novac, ali da roba ostane kod tebe. Šta očekuješ od njih da treba da urade? Po meni je fer to što ti omogućavaju da vratiš o njihovom trošku. Jeste da je cimanje što moraš u poštu, ali imamo mogućnost ako hoćemo da je iskoristimo.

Da kupiš u kod nas u prodavnici da li bi ti vratili novac, a da im ne daš robu? Ne, nego prvo vratiš robu, pa onda oni pregledaju da li treba da uvaže reklamaciju, pa ti ili prihvate i vrate novac (ili ispravan proizvod), ili (u najvećem broju slučaja) odluče da je reklamacija neosnovana, a ti se dalje žali kome hoćeš.

Meni je sa Temu-a stigao paket sa 10-tak stvari. I jedna nije bila tu i napisao sam im šta nedostaje i istog dana su poslali drugu. Ispalo je da je bilo spakovano, samo mi je ispalo kada sam otvarao paket. Pisao sam da je sve u redu, ali su mi već poslali i rekli da zadržim obe. Ništa veliko, koštalo je oko 800 dinara, ako se dobro sećam.

Ništa novo, ljudi to oduvek rade i Temu to ima u računici kao što ima i ebay, aliexpress.. Nema veze srbija sa tim, cak suprotno

Što bi se neko mlatio da se žali a da neće da vrati robu?
Zato što ako mi partial refund pokriva skoro polovinu cene artikla i procenim da je njegova preostala vrednost sa dokumentovanim felerom srazmerna, zažmuriću na to oštećenje, te koristiti to što mi je poslato po principu štapa i kanapa, jer sam svestan toga da za ono što hoću, moram da se dodatno i poprilično otvorim, a moj džep nije baš tako dubok. S treće strane, nakon toga dogodi se kupovina koja opravda investiciju, nema primedbi i žalbi, sve funkcioniše očekivano.

Verovatno ne kupujemo istu robu, a i ne znam koliko bih mogla da zažmurim na dokumentovani feler na predmetu za koji nisam znala niti sam ga očekivala kad sam poručila. Osim ako mi ne treba odmasadodma, mada za hitne stvari ne znam koliko bih se pouzdala u Temu. Skoro sam se baš prijatno iznenadila kad se jedan paket praktično teleportovao kod mene (4 dana od porudžbine do isporuke), zato se drugi koji mi je naravno bio bitniji opasno približio krajnjem roku isporuke.

O našim prodavnicama nećemo, reklamacija je noćna mora u najavi.

Opisi na Temu-u su cesto nesto sto bi se moglo okarakterisati kao neki vid prevare. Posebno na aplikaciji ! Na kompjuteru su opisi mnogo detaljniji. I to postoji od prvog dana.
Secam se nekog starog posta sa pocetka teme, gde je jedan nas clan pisao svoje iskustvo, da je porucio sat-zidni casovnik, a da je dobio sliku ! Iz opisa se nista nije moglo zakljuciti da se ne radi o pravom satu ?!
I sam sam video kasnije more takvih ponuda sa losim opisima konkretno kod slika pise 2D ? Kao radi se o dve dimenzije dok bi pravi predmet trebao da ima i 3. dimenziju ?
Slicno mi pada na pamet na primer kod obuce ! U 99,99 % slucajeva cena po kojij se nesto nudi se odnosi na muske cipele velicine 37 ili tako neki broj za kepece valjda ? Pa dok dobijem pravu cenu za broj 43. ona bude min 2 X od one za kepece !
Takav je Temu uvek bio i bice. Nije lose proveravati stvari ne samo na aplikaciji na telefonu vec i na Kompjuteru cesto bude detaljniji opis. I drzati se engleskog, jer je prevod ocajan botovski.

Sta ima interesnatno da se uzme kao ultimativna uz QQQQ promociju, vredi li sta onaj HY300pro projektor, ili redmi watch 5 active, ima li nesto od te tehnike da vredi jer svakako mi nista ne treba a nekom bih uzeo da poklon pa bar da nije smece do kraja, nego bar malo da vredi? 😃

Sta ima interesnatno da se uzme kao ultimativna uz QQQQ promociju, vredi li sta onaj HY300pro projektor, ili redmi watch 5 active, ima li nesto od te tehnike da vredi jer svakako mi nista ne treba a nekom bih uzeo da poklon pa bar da nije smece do kraja, nego bar malo da vredi? 😃
sta jos imas u izboru? watch 5 active je 3000din kod nas i sasvim korektan kao sat i za notifikacije, moze preko njega i da se razgovara.

Ja sam dva kruga odradio ali drugi krug mi je podiglo cenu ultimativne nagrade na 1500
Tako da mislim da kada se podvuce crta ne isplati se
Jer na putu do zadnje nagrade se potrosi i vise koliko kosta nagrada

Nazad
Vrh Dno