Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Zašto bi ugasio nešto toliko važno? Ne radi dobro, kao što nije radilo ni na Amazfitima od pre 10g? 😀

Zašto bi ugasio nešto toliko važno? Ne radi dobro, kao što nije radilo ni na Amazfitima od pre 10g? 😀
važno? ja baš mislio da to nikom apsolutno ne treba.
BT uvek uključen i na telefonu i na satu, šta će mi da me smara kad ostavim telefon u jednoj sobi i odem u wc, da mi vibrira 10 puta dok vršim nuždu kako se konektuje-diskonektuje-konektuje-diskonektuje.

i indikator za notifikacije isto 🤣 već mi jednom zavibrira i upali se ekran, znam da je stiglo obaveštenje, ne treba mi još permanentna tačka da mi govori kako je imam.

ti se uhvatio za jedinu stvar koju nema na slici 😁

imaš notifikaciju za bluetooth odnosno prekid bluetooth konekcije, to je sistemska, ugašena mi je, i imaš mali notification indicator isto sistemska, i to mi je ugašeno.
meseceve mene? 🙂

Notifikacije (samo kad ima neprocitani), bt konekcija (samo kad je diskonect), alarm (samo kad je navijen) i baterija se pojavljuje kad je ispod 30%.

Prilozi

• 20260220_145106.jpg
    20260220_145106.jpg
    352.3 KB · Pregleda: 98
  • 20260220_145359.jpg
    20260220_145359.jpg
    371.5 KB · Pregleda: 86
meseceve mene? 🙂

Notifikacije (samo kad ima neprocitani), bt konekcija (samo kad je diskonect), alarm (samo kad je navijen) i baterija se pojavljuje kad je ispod 30%.
ružan ti taj Garmin, pređi na Amazfit 😁
ne znam, meni su indikator* za notifikacije najnebitniji deo, to je prvo što ugasim na svim satovima koje sam do sad imao.

ali volim ovo što imam sve živo sad na watchface-u i sve je prečica, šta god da klikneš, otvara ti to. bilo vreme, alarm, korake.

Zasto ti sat vibrira kada se "konektuje-diskonektuje-konektuje-diskonektuje"? 🙂

zato što mi je kupatilo, a i kuhinja, kad je telefon u sobi tačno tačka gde se BT prekida, i onda kako napravim korak dva koraka do frižidera, izgubi konekciju, pa se konektuje kad se vratim do šporeta i tako.
i kupatilo isto, tačno korak od WC šolje do lavaboa ima prekid.

Poslednja izmena:
Jasno, ali zasto vibracija? Deluje kao vrlo iritantan/los UX, klasican Amazshit 😂 Predji na Garmin 🙂

Jasno, ali zasto vibracija? Deluje kao vrlo iritantan/los UX, klasican Amazshit 😂 Predji na Garmin 🙂
Prešao sa Epix Pro na Amazfit.

Garmin se isto ponaša, zavibrira kad izgubi konekciju i zavibrira kad se ponovo konektuje.
samo što je taj Amazshit bolji od Garmina 🤷
Meni je sličica bitna, obavezna, da što pre shvatim da sam negde ostavio telefon.
ali ako već možda zaboravljaš telefon, šta ti samo sličica znači? može da prođe pola sata dok ne pogledaš u sat i ne ukapiraš da je raskačen.
zar u tom slučaju nije vibracija i notifikacija bitnija? 😁

Ma jok, ne ostavljam telefon često, ali ostane u kolima ili krenem iz kuće bez njega. Sličica mi znači jer satima ne pipnem telefon kad sam kod kuće. Tako bar znam da je tu negde (ako nema sličice).

Slicica diskonekcije znaci kada drzis telefon na mute i mislis da ti je tu negde, da to i proveris.

Vibracione notifikacije za gubljenje signala su meni smaranje, posto non stop vibrira pa je to iskljuceno.

Osim u slucaju kada je startovana sportska aktivnost i zavibrira kada se izgubi signal, kada su super i to je ukljucdno (mislim da radi cak i sa bt slušalicama kad jedna ispadne).

Notifikacije su mi isto obavezno stivo.

Moze da se namesti na Garminu da se prilikom konekcije i disk.iskljuci vibracija ,meni se samo pojavljuje ikonica za BT kad se sat spoji na telefon.

Danas baterija 10% pre treninga, 2h trčanja na traci, H10 povezan na BT, i evo par sati nakon i dalje 10%. Apex 4.

Nakon oko 2 meseca koriscenja Garmin vivioactiv 6 vrlo sam zadovoljan baterija drzi u proseku 9 dana (od 100 do 20% +/- 2%) sa time da je povezan i na wifi (kucni) i bt, lepo namestio programe treninga i brzog hoda u prirodi, mape rade ok kao i mizika i notifikavije. Jedina mana mala tastatura za odgovore na poruke, ali dobro namestio sam uobicajne odgovore pa sa par poteza odgovorim. Pre njega dugo nisam koristio pametan sat pa nisam ni hteo da ubacujem istoriju i slicno.

Prvi put u zivotu da me je garmin pohvalio 🤔

Prilozi

• Screenshot_20260222_193123_Connect.jpg
    Screenshot_20260222_193123_Connect.jpg
    56.4 KB · Pregleda: 79
Dobar dan svima!
planiram da nabavim Suunto Race Steel version pa bih da pitam ima li neko iskustva sa ovim satom i da li može nekoiliko saveta, pros&cons ? Hvala svima unapred!

Garmin fenix 7x pro saphire solar star 2-3 godine od skoro nece da broji spratove ukoliko nije ukljucena aktivnost. Da li neko ima iskustva kako da otklonim problem.
moj 7 solar sapphire radi i dalje kako treba, na zadnjem sam updateu koji ima da se skine. Probaj da restartujes sat i da proveris jel ima neki update, moguce je da se senzor izbagovao samo.

Garmin fenix 7x pro saphire solar star 2-3 godine od skoro nece da broji spratove ukoliko nije ukljucena aktivnost. Da li neko ima iskustva kako da otklonim problem.

Spratove ne prikazuje baš nikad bez aktivnosti ili nekad pokaže?
Da li ti pokazuje promenu nadmorske visine ako uključiš widget?

Možda barometar zeza. Zapuši se rupica.

Dobar dan svima!
planiram da nabavim Suunto Race Steel version pa bih da pitam ima li neko iskustva sa ovim satom i da li može nekoiliko saveta, pros&cons ? Hvala svima unapred!
Preporuka je ici na Race 2 ako je moguce, dosta su unapredili senzor otkucaja srca.

Ja sam skoro uzeo Vertical 2 Titanium, daleko najbolji sat koji sam imao. (Huawei GT5 Pro, Apple Watch Ultra, Fenix 6 pro, FR245, 255, 965, Fenix 7X Sapphire Solar)

Koji adapter uzeti na nesrećni Garmin Fenix? 😂

36507.jpg

nijedan, punis ga jedanput u 3 nedelje, onaj obican punjac je dovoljan

taj mali dole
(pa sat okrenes naopacke kad se puni, sta ima da gledas dok se puni 🙂

Prilozi

• 20260227_224111.jpg
    20260227_224111.jpg
    67.5 KB · Pregleda: 40
Nije idealno ravno 😂 (neki sat hoce da se puni, a neki nece (zavisno od cistoce konektora), a naopacke svi hoce da se pune iz prve)

Poslednja izmena:

Od jutros mi Garmin ne prikazuje Viber obaveštenja. Probao sam Settings/Notification, uključeno je. Probam da isključim, uključim, ne menja stvar.
Za SMS kada isključim, ne stižu obaveštenja. Čim uključim, stižu.

Probao reset telefona, reset sata, ali nema promene.

Probao sam da u Connect uključim da sve aplikacije šalju obaveštenje, rrko' možda sam blokirao neki servis. Nema promene. Gmail, SMS, What's Up, sve radi, samo Viber ne šalje na Garmin.

Viber obaveštenja uredno izlaze na ekranu kola preko Android Auto.

Neka ideja šta se desilo?

Update: jedino što sam uspeo da utvrdim da se promenilo - Viber je juče imao update. Obaveštenja uredno stižu na telefonu, samo ih sat ne prikazuje. Bio sam ubeđen da Garmin Connect prikazuje samo ono što OS prikaže, a ne da prati svaku aplikaciju posebno.

Poslednja izmena:
Kod mene sve uredno prikazuje.

Nazad
Vrh Dno