Šta je novo?

iOS 26

Kola su krenula nizbrdo kada su ubacili tinted icons... Tolio glupa stvar da ih cak ni Xiaomi i Oppo nisu kopirali po tom pitanju.

Pa ne moze da se tapka u mestu godinama dok ostatak sveta napreduje. Ios je do 18ice imao fungcije tetrisa, i onda kad su odlucili da se pokrenu voz je prosao... Imali su i smene nekih direktora itd i realno ne znaju gde biju. Meni je tetris fazon iosa bio savrseno dovoljan, a ovo sada je zaista bezvezarija . Cak i kad upeglaju ovaj 26, izgleda ocajno.

Ima li jos neko problem da mu ne radi picture-in-picture sa iOS 26? nista od predloga sto sam nasao po netu ga nije nateralo da proradi

Izvinjavam se, malo sam dosadan.
Pita u još jednom.
IPhone 14 PM na IOs18. Trenutno pokazuje da ima update na 26.1.
Da li bi posle njega dobio odmah opciju za prelaz na 26.3 i vredi li preci?

Trebalo bi da ti pokazuje 26.2.1, ali svakako ćeš dobiti njega. Dok je 26.3 RC i zvanična verzija se očekuje u utorak/sredu.

Faktički i dalje je lutrija da li ćeš i kakve probleme imati sa iOS 26. Prelistaj malo iskustva drugih jer nakon ažuriranja, nema nazad. Ja sam još uvek na iOS 18, na iP16 Pro mi radi skroz zategnuto i još uvek ne vidim da na novijem OS-u postoji nešto bez čega ne mogu. Što se mene tiče, sačekaću iOS 27.

Izvinjavam se, malo sam dosadan.
Pita u još jednom.
IPhone 14 PM na IOs18. Trenutno pokazuje da ima update na 26.1.
Da li bi posle njega dobio odmah opciju za prelaz na 26.3 i vredi li preci?
Nikakav problem sa 26.2.1 na 14PM, slobodno uradi update. Da li vredi je drugo pitanje.

Da li vredi je ono jel hoces da budes busan, pa kad ti probije neka sigurnosna rupa, pa ti bude kriv Tim Cook sto te nisu naterali na update i ne bi imao problem. Drugaru na 13 Pro radi isto normalno i nema nikakav problem.

iOS18 još uvek dobija security updates.

Nisam siguran da dobija sve, mozda samo velike. No opet meni je suludo da se plati telefon i ne radis update, to si mogao i sa kineskim prorizvodjacima koji daju veliki jedan i ostalo nista. Mozda sam ja ravnodusan, ali meni je prijala promena, a nema nista da me nervira ili smeta na ovom novom iOS-u.

Onda je jedina opcija jasna, uvek na poslednju dostupnu verziju.

Da li vredi je ono jel hoces da budes busan, pa kad ti probije neka sigurnosna rupa, pa ti bude kriv Tim Cook sto te nisu naterali na update i ne bi imao problem. Drugaru na 13 Pro radi isto normalno i nema nikakav problem.
Kako mislis ovo, na koji nacin moze da se ispolji security problem na zastarelom iOS, imas neke primere?
Ja uvek koristim stari iOS/OSX i jako retko radim update, sve dok nesto bas neophodno mi ne treba iz novog sistema. Obicno sam 3-4 verzija unazad i na iPhone-u i na Macbook-u, sto blize iOS-u sa kojim je izasao telefon. Nikakve rupe i probleme nisam nikada doziveo. Uglavnom sam imao probleme ako uradim update 🙂

Bitno je da sve radi kako treba i bude fluidno, po čemu je poznat Apple.
Veceras pada update 😁
Hvala na odgovoru

Kako mislis ovo, na koji nacin moze da se ispolji security problem na zastarelom iOS, imas neke primere?
Ja uvek koristim stari iOS/OSX i jako retko radim update, sve dok nesto bas neophodno mi ne treba iz novog sistema. Obicno sam 3-4 verzija unazad i na iPhone-u i na Macbook-u, sto blize iOS-u sa kojim je izasao telefon. Nikakve rupe i probleme nisam nikada doziveo. Uglavnom sam imao probleme ako uradim update 🙂
Nema potrebe objašnjavati u 2026. godini zbog čega je neki IT sistem potrebno ažurirati redovno i primenjivati security patches i best practices.
To što neko ne zna za problem, ne znači da nije bušan ili već kompromitovan.

pogotovo sto je nekome ceo zivot u telefonu.

Nema potrebe objašnjavati u 2026. godini zbog čega je neki IT sistem potrebno ažurirati redovno i primenjivati security patches i best practices.
To što neko ne zna za problem, ne znači da nije bušan ili već kompromitovan.
Zasto ne, koristno je cuti primer, posle ovih aljkavih novih verzija sa amaterskim bugovima, vise verujem starijem iOS-u. Macosx/iOS je poprilicno bezbedan. Nema neke opasnosti koristiti stariji verzije (sa poslednjim update-ima). Bitne aplikacije se update-uju i to je to. Stariji uredjaji i imaju stare verzije iOS-a i Mac OSX-a, kada stane podrska.

Jedino neka opasnost moze biti stari Safari, ako ides po sumnjivim sajtovima ili se kacis na public wi-fi mreze. Inace nema nesto bas rizicno.

Poslednja izmena:
pa bezbedan je jer izbacuju security fixes. ako ne instaliras te security fixes onda….

Da, nego sam mislio da neko iz iskustva navede sta mu se desilo ili se moze desiti. Cisto zbog edukacije. Ipak je apple OS poprilicno bezbedan svakako.

Nije za ovu temu te samo skraceno. Ni jedan os nije bezbedan, svi su busni kao sito. Zakrpe se prave kada se uoce ili kada je vec negde probijen. Medjutim... za obicne korisnike to nije toliki problem jer nisu ciljana grupa. Ciljane grupe su kompanije gde se moze dosta toga pokupiti a obicni korisnici, ma ko to jos gleda... gledaju oni da kazemo hakeri koji nisu ni blizu nekom vrhunskom nivou, klasi, dakle budale koje nemaju sta da rade pa se tako kao *****avaju a nikakve koristi od toga nemaju. Ne obazirite se na to, koristite telefon normalno i nema problema.

Skoro neka verzija iOS nije bila ne optimizovana i loša kao iOS 26, ja se ne sećam da sam se na ikad žalio na iOS od modela 11 Pro Max, a imao svaki Max do sada, iOS mi bio najveći pus, a sada app isapadaju iz rama i topi se baterija, ko android 5 da se koristi. Kod mene u frimi na bar 5 telefrona razčičitih modela topi se baterija. Danas neko slučano pokreno temu kako mu treba punjač i na kraju isti zaključak iOS 26 problem. Jeste mi bilo lakše kad znam da nije samo do mene 🤐
Sve u svemu menjao bi fon samo ne znam za šta 🙄

Kupis iPhone sa starijim iOS-om 🙂. iOS 17 radi besprekorno na mom 13Mini. I sve aplikacije su i dalje podrzane.

Mada backup ne moze unazad da se povuce, samo sa nize na visu verziju. Mora fresh start onda.

Poslednja izmena:
Jel mi se cini ili su sredili ram menadzment? Za sada mi deluje tako samo se bojim da se ne radujem pre vremena.

iPhone 14 Pro.
I dalje 26.2.1, ne izlazi mi update na 26.3 još uvek.

Sticice i tebi uskoro verovatno. Evo ja sam upravo i na apple watch ultra 2 stavio update. U slucaju sata 816mb tezak.

16 pro poleteo posle update.

Nazad
Vrh Dno