MarijaPetrovic
Poznat
- Učlanjen(a)
- 04.12.2025
- Poena
- 30
Na kom sajtu se može videti ova obojena mapa?
svoj na svome, skroluj na dole i videces, digitalni zoning plan, treba da kliknes na pogledaj zoning plan. Meni ne otvara vec par dana.Na kom sajtu se može videti ova obojena mapa?
Cuj sada ovo.. a kada odes na svoj na svome jasno pise predmet prijave su :Takodje posedujem vikednicu sa pomocnim objektom u drugoj opstini (zemljiste se vodi na mene). Otisao sam do saltera gde se rade prijave za Svoj na svome i receno mi je da je potrebno samo da prijavim samo onaj objekat kojeg nema nigde u ikakvoj njihovoj evidenciji. Sto za mene znaci da bi trebao da prijavim samo pomocni objekat. Tako da od svega sto imam samo sam trebao taj pomocni objekat da resim, sto sam zavrsio za par minuta.
Problem mogu imati oni koji imaju objekte na zemljistu koje se vodi na druga lica, a nisu odradili ovu prijavu, pa je pozeljno da je odrade.
Ovolika halabuka i reklame i pozivanja, a mogli su da kazu ljudima da se prijavljuju (Svoj na svome) samo objekti kojih nema u katastru, ne placa se nikakav porez, kojih nema ih nigde ni na kakvom spisku. Da ljudi ne gube vreme u redovima.
Eto, moje iskustvo, mozda nekom pomogne..
zbog one ransomware frke, onemogućen je pristup iz inostranstva sajtovima GeoSrbija i RGZ (uključujući tu i e katastar). barem je tako bilo do skoro. a ovako su ti sajtovi preopterećeni otkako je počela ova akcijaAli 3/4 dana ni geosrbija mi ne otvara , kao ni zoning plan na svojnasvome. Ne znam da li je zbog toga sto sam u inostranstvu,ili generalno ne rade sajtevi vec neko vreme.
Hvala. Mislio sam da je zbog toga što iz inostranstva pokušavamzbog one ransomware frke, onemogućen je pristup iz inostranstva sajtovima GeoSrbija i RGZ (uključujući tu i e katastar). barem je tako bilo do skoro. a ovako su ti sajtovi preopterećeni otkako je počela ova akcija
Mogu te iskljuciti iz saobracaja i poslati na tehnicki pregled koje ce da ustanovi da vozilo nije ispravno i bezbedno. A plasim se da te i policija i pre toga moze kazniti cak i uzimanjem tablica sto je i gore nego slanje na tehnicki. Nisam siguran, ali proveri, svakako se ne bih zezao sa tim jer putnici nisu bezbedni, nisu vezani, itd...ko zna sta se sve moze nakalemiti.Da skrenemo malo temu sa svoj na svome pretostavljam da je nekima dojadilo, imam jedno pitanje ne znam uopste spada li da se pita ovde ali da probam.
Auto registrovan na 7 sedista, povadjeno 5 sedista ostala 2 napred.. pozadi iza ta 2 znaci ravan prostor ostao samo pod.
Da li postoji osnov za kaznu ukoliko policija zaustavi vozilo a pozadi na tom ravnom prostoru koji je bez sedista se voze putnici, znaci sede na podu ? Dakle jos jednom vozilo nije pik ap koji ima 2 sedista napred i pozadi tovarni prostor gde je zabranjeno prevoziti putnike, nego je vozilo registrovano na 7 sedista a 5 komada je povadjeno, da li putnici mogu sedeti na podu i kaznjava li se to po nekom clanu zakona o saobracaju ili cemu vec ?

bice samo da ti naplate porez ako ranije nisi sam prijavio, drzavi treba novac po hitnom postupku.2.5milion prijava, ko ce to da resava? Ko zna koliko nije popunjeno kako treba i treba da se dopunjava, da se salju dodatni dokumenti. Odakle njima dovoljan broj ljudi, koji razumeju materiju, da to sve sredjuje a da ne traje vise decenija? Kada se dobije ta prijava onda ljudi mogu da se prijave u katastar ili sta? Sve ce biti legalizovano ili ce ovo od Agencije da bude samo jos jedan papir koji se prilaze pri legalizaciji?
Kakva Kolumbija? Naravno da moraš odneti projekat da se utvrdi tačna neto površina koja se i oporezuje. Da se izbace otvorene terase, ako ih ima, pošto se one ne oporezuju i slično. To iz katastra ti je bruto površina gabarita objekta, niti imaš korisnu, ni građevinsku ni stvarnu površinu. Fascinantan je strah od poreza na nešto što imaš, koristiš, obveznik si i još si nelegalno gradio.bice samo da ti naplate porez ako ranije nisi sam prijavio, drzavi treba novac po hitnom postupku.
pre par dana sam otisao u LPA jer imam jedno resenje poresko gde mi je porez na 22m2 a realno imam 3x22m2 , ponesem resenje katastra gde pise u gabaritu 22m2 i sastoji se od pr+1sp+pk ..... kazu u LPA donesite projekat mi ne priznajemo katastar. (kolumbija mala beba za nas)
E sad neka se dogovore sa predsednikom koji kaze da netreba projekat ........ inace dok je majka bila ziva resenje je bilo na 66km2 kao drzaoca posle ostavine su na osnovu ostavinskog resenja koje nisu ni procitali a na osnovu kog je katastar izdao meni resenje ovi iz LPA procitali polovicno pa umanjili porez za 44 m2 odnecu im situacioni plan pa neka blenu u njegaKakva Kolumbija? Naravno da moraš odneti projekat da se utvrdi tačna neto površina koja se i oporezuje. Da se izbace otvorene terase, ako ih ima, pošto se one ne oporezuju i slično. To iz katastra ti je bruto površina gabarita objekta, niti imaš korisnu, ni građevinsku ni stvarnu površinu. Fascinantan je strah od poreza na nešto što imaš, koristiš, obveznik si i još si nelegalno gradio.
Sto se tice placanja sve moze elektronski, e sad problem je sto su neke ustanove zaostale u proslom vremenu. Ja sam prosle godine pravio kucu, sve moguce takse, dozvole, prikljucke sam placao elektronski osim prikljucka za vodu i kanalizaciju zato sto je sef racunovodstva u JKP neki metuzalem zaostao u proslom veku i dalje koristi papir i olovku pa je trazio opstu uplatnicu sa pecatom i potpisom...Imao sam vanparnični postupak i sad treba da se plati taksa. U rešenju stoji da se deli na predlagača i suprotnu stranu, a kako je predlagača dvoje, da li se i tu deli ili može da se plati jednom uplatnicom, drugo, da li mora u banci/pošti zbog pečata ili prihvataju i odštampanu potvrdu mbankinga?
Hvala. Mislim znam da necu dobiti ali bar sam i to pokusaoMože da traži šta hoće od projektne dokumentacije. Ja bih tražio PGD odnosno Projekat za građevinsku dozvolu i PZI odnosno projekat za izvođenje. Ako je odstupljeno od PGD a, tražio bih PIO - Projekat izvedenog objekta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari