Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Za traku preporucuju i full odelo da ne klizi traka 😀
Meni je za rekreativno dovoljan i analogni sat sa bezelom da ispratim koliko sam otplivao + ne moram da razmisljam o dugmicima i altmetru🙃

• Like
Reagovanja: PJ
Imam na stotine km plivanja sa Suunto 9 Peak Pro, desi se da na npr 1000 ili 2000m baci +25m is nekog meni nejasnog razloga, ali meri da kažemo tačno. HR je naravno dno dna kao i na trčanju, pokaže npr 160, a realno je oko 140 što potvrđuje i Mi Band 10 koji ima jedan od najboljih HR senzora u celoj industriji za 40 evra, čak i dužinu plivanja meri bez greške.
Znači niko ni probao transfer podatka sa Suunto na Garmin ili obrnuto ili sa nekih drugih brendova sa ovom app SyncMyTracks?

1769367578605.jpeg

60tak km trčanja plus koji sat kardia. Beznačajna količina razgovora preko sata i poprilična količina igranja i nepotrebnog svetla. Svaka interakcija pali svetlo. Videćemo da li će da slušaju korisnike, da vrate podesivo ovo dugme viška, pošto su baš aktivni na reddit i fb. Vertix je to imao, valjda je izvodljivo.

Brz je ko munja, baš prija odziv. Ponavljam se malo, ali dva prethodnika su bili dosta usporeni, što sam opravdavao autonomijom. Očigledno sad može oba. Puno je sve brže tokom aktivnosti, brojevi se baš brzo menjaju, što je ranije malo kasnilo.

Takođe sam iskoristio par puta cancel lap dugmeta. Koliko samo puta sam ubo umesto pauze ranije, na bilo kom satu.

Narukvica silikonska od 24mm preko očekivanja. Drugaciji je osećaj ma ruci, nekako je mat, hrapava, lagana, ne znoji se ruka van treninga. Plan da se ubaci fiksna šipkica i menjaju trake na čičak je i dalje na snazi.

Plan da se ubaci fiksna šipkica i menjaju trake na čičak je i dalje na snazi.
Treba oko ~2.2mm prostora izmedju ivice šipkice i ivice sata da bi mogla da se provlači nylon velcro traka.
Ne bi me začudio da nema mesta i da moze samo najlon traka sa integrisanom šipkom, kao sto je ona na corosovom sajtu.

je li koristite neke posebne pinove za to?
sad sam probao na Amazfit da stavim traku sa Garmina, koristio sam klasičan pin ali mi je nešto nesigurno, deluje kao da kako može da se zakači kukica i otkači.

21553.jpg

Naručio sam 18mm i 24mm (najdeblju koju sam našao) za supruginu i moju spravu, pa ćemo da vidimo. Bez kukice. Alatom mora da se skida i stavlja.

Ćaletu sam napravio sa kukicom i drži mu se godinama, i može da se provuče na njegovom Stratos 2 @joojant200 , ali ovde ako ne bude moglo postoji i adapterčić, ali ne za 24mm još uvek tako da će da sačeka.

Naručio sam 18mm i 24mm (najdeblju koju sam našao) za supruginu i moju spravu, pa ćemo da vidimo. Bez kukice. Alatom mora da se skida i stavlja.
Axa, to moze biti smaranje, ako nema mesta, pa moras skinuti i precagicu kad hoces da zamenis traku.
Nekad najdeblje (3.0 i 2.5mm) nisu resenje, ok su debele (2mm) (garminova je debljne 2.3mm).

Poslednja izmena:
Ne može više da se menja zemlja na garmin nalogu 💩 (Sreca pa sam ostao na us)

+ mislim da su uveli i da deca ispod 16 godina ne mogu da se prijave na challenge, bedzeve i garmin pay 🤣

Ne može više da se menja zemlja na garmin nalogu 💩 (Sreca pa sam ostao na us)

+ mislim da su uveli i da deca ispod 16 godina ne mogu da se prijave na challenge, bedzeve i garmin pay 🤣
Koja je prednost ili mana biti na US ili Srbija?
Juče sam napravio prvi put Garmin nalog stavio Srbija

Koja je prednost ili mana biti na US ili Srbija?
Juče sam napravio prvi put Garmin nalog stavio Srbija
Pre je moglo da se menja kad hoćeš... corporate bs zbog connect+...

Ali nisam siguran da li su usputo zaključli ekg app za one koji je nisu aktivirali, a ostali su u srr?

edit: cak i Google play store dozvoli jednom godišnje da se promeni zemlja, pa cak i kp dozvoli jednom godisnje da se postavi besplatni oglas, a ovi ništa 🙂

Poslednja izmena:
Reagovaće valjda, nema nikakvog smisla da lokacija ostane zauvek.

"Even worse, although the watch came with a hefty price tag, I just discovered that I have now lost access to strength training plans, and combination plans, which I had on the FR255.

Garmin Support says the Epix Gen2 does not support this feature. Not in my wildest dreams did I for a second belive that I would loose strength thraining functionality going from the FR255 to this so-called Multi-Sport watch. I manly do strength training and running, and the combination plan was one of the more useful features of the Garmin App."
🫠

a ja se pitam zašto si opet počeo da vezbaš sa epixom 🙃

nikako da se pojavi trex3 pro 44mm kod nas da ga probam :/

a ja se pitam zašto si opet počeo da vezbaš sa epixom 🙃

nikako da se pojavi trex3 pro 44mm kod nas da ga probam :/
retestiram ga pošto sam zaboravio koliko je loš 😁

šalim se, ne vežbam ništa ozbiljno još uvek, radim neke statične vežbe za tibialis da probam da ga ojačam do proleća da pokušam konačno da trčim bez bolova.

ovo malo što sam testirao, hr u toku dana, spavanje, hr prilikom tih statičnih vežbi gde puls ne ide preko 115, 120, testirao sam kettlebell swings, da vidim kako mere otkucaje i pokrete.

mislim, ne znam, po meni se Garmin raspada i tuga je u kakvom je stanju, koliko kasni sa HR promenama, koliko frlja pokrete i kako prijavljuje ni blizu tačne brojke.

šteta, jer iskreno želim da bude dobar i gledao sam nešto Fenix 8 pro, mnogo mi se sviđa sat, ali džabe.

mislim, da biram sat kao sat što se tiče funkcija, prikaza, izgleda, izabrao bih Garmin.

Amazfit daleko od toga da je loš ali nije to to 😁 možda je samo navika u pitanju i to što mi je Garmin bio prvi sat. da sam prvo koristio Amazfit, možda bih isto rekao i za njega.

mada biće da tripujem, da je samo navika u pitanju.

baš sam krenuo da pišem kako mi je Connect pregledniji od Zeppa, bez obzira što je Zepp 10x lepši i kako mi sve izgleda zumirano na Zeppu da traži više skrolovanja.
i sad rekoh ajde da otvorim i da vidim stvarno i zapravo je sve preglednije na Zeppu 🤣

21788.jpg
21789.jpg
21794.jpg
21796.jpg
vežba recimo sve iste informacije, na jednom ekranu na Zeppu dok je kod Garmina to podeljeno u 3 prozora.

mislim zavisi, evo stres je recimo bolji na Connect-u, ali to je zato što Zepp ima opciju logovanja.
21799.jpg
21801.jpg

ono što nikako da vidim kako izgleda jeste Zepp Coach odnosno DSW, to ću za mesec-dva nadam se, ako me noge ne izdaju.

i iz nekog razloga i dalje više verujem Garminovom GPS-u, barometru, altmetru i tim stvarima, ne znam zašto, a ne znam ni kako bih to istestirao i uporedio tačnost.

i na samom satu mi fale recimo training readiness i te metrike, na Garminu je to mnogo bolje i ozbiljnije odrađeno.

što je još neko na youtube-u napisao, Amazfit odlične performanse za pare a Garmin užasne performanse za te pare

retestiram ga pošto sam zaboravio koliko je loš 😁

šalim se, ne vežbam ništa ozbiljno još uvek, radim neke statične vežbe za tibialis da probam da ga ojačam do proleća da pokušam konačno da trčim bez bolova.

ovo malo što sam testirao, hr u toku dana, spavanje, hr prilikom tih statičnih vežbi gde puls ne ide preko 115, 120, testirao sam kettlebell swings, da vidim kako mere otkucaje i pokrete.

mislim, ne znam, po meni se Garmin raspada i tuga je u kakvom je stanju, koliko kasni sa HR promenama, koliko frlja pokrete i kako prijavljuje ni blizu tačne brojke.

šteta, jer iskreno želim da bude dobar i gledao sam nešto Fenix 8 pro, mnogo mi se sviđa sat, ali džabe.

mislim, da biram sat kao sat što se tiče funkcija, prikaza, izgleda, izabrao bih Garmin.

Amazfit daleko od toga da je loš ali nije to to 😁 možda je samo navika u pitanju i to što mi je Garmin bio prvi sat. da sam prvo koristio Amazfit, možda bih isto rekao i za njega.

mada biće da tripujem, da je samo navika u pitanju.

baš sam krenuo da pišem kako mi je Connect pregledniji od Zeppa, bez obzira što je Zepp 10x lepši i kako mi sve izgleda zumirano na Zeppu da traži više skrolovanja.
i sad rekoh ajde da otvorim i da vidim stvarno i zapravo je sve preglednije na Zeppu 🤣

Pogledajte prilog 525825
Pogledajte prilog 525826
Pogledajte prilog 525827
Pogledajte prilog 525828
vežba recimo sve iste informacije, na jednom ekranu na Zeppu dok je kod Garmina to podeljeno u 3 prozora.

mislim zavisi, evo stres je recimo bolji na Connect-u, ali to je zato što Zepp ima opciju logovanja.
Pogledajte prilog 525829
Pogledajte prilog 525830

ono što nikako da vidim kako izgleda jeste Zepp Coach odnosno DSW, to ću za mesec-dva nadam se, ako me noge ne izdaju.

i iz nekog razloga i dalje više verujem Garminovom GPS-u, barometru, altmetru i tim stvarima, ne znam zašto, a ne znam ni kako bih to istestirao i uporedio tačnost.

i na samom satu mi fale recimo training readiness i te metrike, na Garminu je to mnogo bolje i ozbiljnije odrađeno.

što je još neko na youtube-u napisao, Amazfit odlične performanse za pare a Garmin užasne performanse za te pare
Odličan je i Mi Fitness uz Mi Band 10, za sport ko neće da daje mnogo para za 40 evra fenomenalan igračka.
Fenix 8 evo već 3 dana ja ne mogu da se snađem koliko opcija I kako mi sve nekako nabacano naspram Suunto app i Mi Fitness.
Nije isključeno da završi i na oglasima uzmem onaj Suunto Vertical 2, vrlo malo funkcija nema što Fenix 8 ima, a duplo manje para.

Odličan je i Mi Fitness uz Mi Band 10, za sport ko neće da daje mnogo para za 40 evra fenomenalan igračka.
Fenix 8 evo već 3 dana ja ne mogu da se snađem koliko opcija I kako mi sve nekako nabacano naspram Suunto app i Mi Fitness.
Nije isključeno da završi i na oglasima uzmem onaj Suunto Vertical 2, vrlo malo funkcija nema što Fenix 8 ima, a duplo manje para.
upravo stigao za ženu, da vidimo kakav je, za 5k je stvarno džaba, a super su utisci.

21809.jpg

upravo stigao za ženu, da vidimo kakav je, za 5k je stvarno džaba, a super su utisci.

Pogledajte prilog 525847
Ima HR daleko bolji od Fenix 8 i Suunto 9 Peak Pro
Neverovatno koliko tačno skoro kao arm sensor Coospo HW9 i Polar H10
Malo nekad baci odstupanje, ali nema kao na satovima da brljavi prvih 2,3km
Mane su sto se okvir lako greje i ova narukvica je pakao, pogotovo kad oslabi sa se otkači na sve živo od garderobe. Ima na Aliexpress milion vrsta vredi uzeti uvek za rezervu i mijenjanje

Uspeo da prebacim sve sa Suunto app 5g aktivnosti, preko 500 ukupno na Garmin Connect sa plaćenom verzijom SyncMyTracks 350 din
Pakao mi napravila app jer nisam znao da ne može da radi u pozadini ili ugašen ekran, većinu aktivnosti u 2022,2023 mi je brljavila, falilo dosta toga. Pa sam išao po 6m,12m
Uglavnom apsolutno sve može da se prebaci ne sme se baciti app u pozadinu ili gasiti ekran.
Ja sam izabrao bez opcije da čuva aktivnost Na njihovim serverima.

Uglavnom solidno rešenje za nekog ko menja brend sata i želi staru statistiku

Prilozi

• Screenshot_20260201_145339_SyncMyTracks.jpg
    Screenshot_20260201_145339_SyncMyTracks.jpg
    74.8 KB · Pregleda: 21
  • 32431.jpg
    32431.jpg
    124.6 KB · Pregleda: 26
Znaju oni koji auditorijum jure, poor mans garminovce. Mi bez bedževa će utapamo tugu u norveškom sistemu.

Garmin FR970, možda se desilo i na drugim modelima. Svaka pomoć dobro došla.

Nakon poslednjeg update, trenutno je 15.16, primetio sam dve stvari:

- zakucao mi je intervale (Run/training/quick workout/intervals) na podešavanja koja su bila pre tog apdejta. Mogu da promenim podešavanja, stisnem do workout i sve radi ok, ali nakon odradjenog treninga, podešavanje je opet kao što je bilo pre poslednjeg apdejta.
Volim da spremim podešavanja kod kuće, pa kada stignem na lokaciju gde trčim, samo pokrenem. Sada to nije moguće.

- kada završim aktivnosti i dodjem do ekrana Resume/Save/Resume Later/.../discard, ne mogu da vrtim u krug tj kada stignem do discard, nema vise skrol na dole, koji je ranije prebacivao na resume, već moram da skrolujem na gore.

Ovo drugo je manje bitno, samo moja navika, čak nisam siguran da li je bug ili feature, ali ono prvo me baš smara.. Možda sada negde ima save default on/off?

Update: nadjoh sada na Garmin forumu prijavu za problem sa intervalima. Post od juče, nema odgovora...

U odnosu na prethodni post, danas je stigao treći updatenna FR970, verzija 16.28 i tek danas su rešili ovo sa intervalima.
Tačno 3 meseca.

Kalendar na satu je opet ispražnjen. Sync iz connect nije pomogao. Slabo koristim tu funkciju, pa ću narednih dana videti da li mogu da pušujem kalendar sa windows verzije Connect.

Meni je bitno da su intervale rešili. Samo čekam da vidim šta su upropastili.

dobar je Amazfit, malo me nerviraju jer previše guraju ove kozmetičke stvari i igrice, ali deluju korektno i iskreno.

rekli su da nemaju dovoljno sredstava i ljudi trenutno za web verziju Zeppa, da im je ceo fokus na aplikaciji za telefone.

discord relativno živ sa jednim od developera koji je relativno aktivan i odgovara i prihvata stvari.
sad da li će na njima raditi, ne znam 😁

mada se vidi da su zagrizli malo više nego što su mogli sa dosta modela satova i sad sa Helio Strapom i ranije prstenom, plus su produžili podrške za par meseci, godinu dana za starije satove.

uglavnom, za nešto imaju super rešenja, a nešto je skroz smešno.
tipa AOD u toku vežbanja, ili radi ili ne radi, ne možeš po aktivnosti da menjaš, da za trčanje ima AOD a za teretanu i šetanje recimo ne.
nego moraš da ideš u podešavanja i da isključiš za sve, pa posle ponovo da vratiš.

ostavio sam već desetak sugestija, nešto su prihvatili i promenili, nešto ne.
uglavnom su mi korektni.

Meni je taj ultra2 prevelik.
Steta sto kod nas jos uvek nema trex3pro 44mm.
Ali nisu vise ni jeftini, malo dodati i moze se naci venu 4 na popustu.
Balance 2 ima korektnu cenu, al nema led lampu, tako da...

Meni je taj ultra2 prevelik.
Steta sto kod nas jos uvek nema trex3pro 44mm.
Ali nisu vise ni jeftini, malo dodati i moze se naci venu 4 na popustu.
Balance 2 ima korektnu cenu, al nema led lampu, tako da...
ali Balance 2 ima najjači watchface na svetu
23070.jpg
jesu malo preterali sa cenom, samo što je i dalje Venu klasa ispod reklo bi se.

meni više smeta što je T rex ultra zapravo T Rex 3 Pro, samo još veći.

Balance 2 i T Rex 3 Pro odlično pozicionirani sa cenom a vrede i više.

Garmin fenix 7x pro saphire solar star 2-3 godine od skoro nece da broji spratove ukoliko nije ukljucena aktivnost. Da li neko ima iskustva kako da otklonim problem.

@psychofedex Ne vidim ikonice bt konecije/diskonekcije i notifikacija?
ti se uhvatio za jedinu stvar koju nema na slici 😁

imaš notifikaciju za bluetooth odnosno prekid bluetooth konekcije, to je sistemska, ugašena mi je, i imaš mali notification indicator isto sistemska, i to mi je ugašeno.

Nazad
Vrh Dno