Šta je novo?

USB type-C na kućištu - gde ide kablić

alex1974

Slavan
Učlanjen(a)
30.05.2007
Poena
375
Izvinjavam se ako nije ovde mesto?
Kuciste koje ima usb C gde se kaci kabal?
Pretpostavljam da na maticnoj ploci ili se kupuje neki dodatak/adapter?

Na matičnu se kači ako matična ima usb C.
Ako nema onda može da se kupi PCI-E kartica npr.

Na matičnoj treba da postoji USB type-e konektor.

61SNfOFEU0L._AC_SL1000_.jpg

Taj kabal imam na kucistu ali na ploci nema gde da se ukljuci 🙁

Taj kabal imam na kucistu ali na ploci nema gde da se ukljuci 🙁
Isti problem sam imao i ja. Imam pozadi type c ali za prednju strani kucista nemam. Kupio Pcie karticu na koju sam prikljucio kabal i radi a imas i konverter da recimo od usb 3.0 ,,napravis'' type E ali brzine su kao na usb 3.0.
Kupio sam i taj ali nisam probao da li radi posto imam pcie karticu.

Isti problem sam imao i ja. Imam pozadi type c ali za prednju strani kucista nemam. Kupio Pcie karticu na koju sam prikljucio kabal i radi a imas i konverter da recimo od usb 3.0 ,,napravis'' type E ali brzine su kao na usb 3.0.
Kupio sam i taj ali nisam probao da li radi posto imam pcie karticu.
Video sam taj adapter za USB 2.0,mozda mi je taj bolji posto mi je na USB 3.0 prikacen usb na prednjem to jest gornjem frontu.

Izvinjavam se sada sam malo bolje pogledao ovau karticu i vidim da bi odgovarao,prvo sam mislio da je kao klasicne kartice da ima izlaz na "limu"
Ipak sam za neku jeftiniju varijantu 🙁

Ja sam na Temuu platio oko 1500-2000 rsd. Nemoj me drzati za rec. Ili je bila. To im je cena odprlike.

Da li na ovim karticama mora da se prikaci i usb 3.0 kabal?
Ili je on za plocu koja nema usb 3.0?

Karticu ubodes u pci slot. Kabal od front panel type C priključka ubodes u karticu i to bi trebalo da radi.
Neke kartice mozda nece raditi jer ne dobijaju dovoljno struje iz pcie slota pa je pozeljno da imaju prikljucak za dodatno napajanje.
Nesto takve nisam vidjao na aliju ali ih nisam ni tražio jer sam kartivu vec kupio. Dok aam se drndao da proradi saznao sam da se neke prave sa prikljuckom za dodatno napahanje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno