@Nenad22 Ne znam, mislim da nije problem u leak-ovanju zvuka spolja, slušalice mi dobro prianjaju sa L jastučićima, baš imam utisak da su korektno "lock-ovane" u uhu, a i onaj Acoustic Seal Test u iPhone-u kaže da je sve u redu i optimalno podešeno (mada, pitanje koliko je taj test zapravo merodavan).
Malopre sam u Maxiju uradio uporedni test. Tu u Maxiju uvek ide neka vokalna muzika sa razglasa, čuje se žamor ljudi, plus brujanje frižidera ili čega već.
Sa Bose slušalicama (bez muzike, samo aktiviran ANC) žamor i brujanje potpuno iščeznu, dok se muzika jedva razabire u nekim obrisima kroz tišinu, moraš baš da se napneš da bi je naslutio.
Sa APP3 (takođe bez muzike, samo aktiviran ANC) brujanje iščezne, žamor se poprilično zatomi (tu i tamo se probije neki visoki ženski glas), dok se vokalna muzika sa razglasa utiša tipa 80% od prvobitne jačine, ali ne moraš da se napinješ da bi je bio svestan.
Ok, nisu to ogromne razlike, ali primetne su u meri da, kada govorimo o ANC-u, Bose i APP3 jednostavno nisu ista klasa uređaja, bar kad su moje uši u pitanju i ono što one registruju. APP3 imaju korektan ANC, ali Apple-ova tvrdnja da imaju najbolji na svetu je težak bulšit. A to je samo ANC, da ne načinjemo Transparency mode, koji je takođe priličan downgrade u odnosu na Bose.
Želeo bih da grešim i da se pokaže da sam nešto pogrešno podesio i da odjednom APP3 zablistaju i oduvaju B, ali to mi deluje kao utakmica Arsenal - Millwall u kojoj Arsenal vodi 4-0 na poluvremenu a ja želim da verujem da će Millwall do kraja da preokrene rezultat i bar da izjednači...
Kupio sam APP3 sa idejom da mi se svide i da ove stare sluške odu u penziju. Ionako polako migriram u Apple eko-sistem (imam iPhone, Apple Watch, a uskoro uzimam i Mac Mini), pa mi je zgodno da zaokružim priču i slušalicama. Kako stvari stoje, APP3 ću korisiti za Teams sastanke, a Bose za sve ostalo.
Izvinjenje kolegama ovaj čaršaf i tužnu ispovest na temi, izduvo sam se, sad mi je lakše
🙂