Šta je novo?

AirPods Pro

• Začetnik teme Začetnik teme LazaNS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Predpostavljam nema Srpski?

Prilozi

• IMG_0820.jpg
    IMG_0820.jpg
    78.8 KB · Pregleda: 54
Nema srpski ni na tastaturi vec 10+ godina, apple je tek poceo da dodaje srbiju kao lokaciju za apple account pre par godina, nista novo.

Predpostavljam nema Srpski?

Podržani jezici su:

• Chinese (Mandarin, Simplified) - not available in China mainland
  • Chinese (Mandarin, Traditional)
  • English (United Kingdom)
  • English (United States)
  • French (France)
  • German (Germany)
  • Italian
  • Japanese
  • Korean
  • Portuguese (Brazil)
  • Spanish (Spain)
https://www.apple.com/ios/feature-availability/#apple-intelligence-live-translation-with-airpods

Moram da kazem da je vecina ipak u pravu,bolje su lezale 2 u uhu. Ne ispadaju ali definitivno su mi bolje lezale stare. Probao menjati jastucice ali ne vredi. Nije strasno,nijanse su ali ipak .

To me sad baš onespokojava😕
Deluju da ružno vire iz uha, ali ako lepo ne leže u uhu onda je to veliki minus.
Ja se i dalje držim dvojke, sad će treća godina i ne posustaju, ali doći će dan za zamenu...

Pa ja nisam primetio da nesto cudno vire. Kad ih uguram deluje to da je ok,vizuelno ne primecujem razliku ali kao da su jastucici od tvrdje gume koje ne uspe lepo da se prilagodi uhu.

Eto me konačno u društvu vlasnika slušalica APP3. U ponedeljak napravljena online porudžbina na Fonly sajtu, takođe online plaćeno na 12 rata kreditnom karticom Banke Inteze. U sredu me pozvao ljubazni ženski glas da mi saošti da me slušalice čekaju u ekspozituri A1 koju sam odabrao. Dakle, transakcija je prošla glatko na moje veliko zadovoljstvo. Ono što me pomalo negativno iznenadilo je da standardna Apple-ova limited garancija od jedne godine važi samo do 30. novembra 2026.

Neki početni utisci nakon pola dana korišćenja APP3:

- ANC: po meni najvažnija funkcija slušalica. Pa, ANC je osetno inferioran u odnosu na Bose QuietComfort EarBuds 2, slušalice koje takođe posedujem. Jednostavno, neuporedivi su, Bose je ANC klasa iznad APP3. Evo, dok sedim u kancu i ovo pišem, čujem koleginicu za stolom preko puta kako štrika po tastaturi, doduše prigušeno. Odjednom sam postao svestan i drugih zvukova koje kolege prave u kancu. Takođe čujem smeh kolega iz susednog kanca iza staklenog zida. Takvi zvuci nisu postojali do juče, kada sam nosio Bose slušalice. Mogu da zamislim koliki je gap između QC Ultra 2 i APP3. Kolegama koje koriste APP3, a važan im je ANC, od srca predlažem da isprobaju Bose i da vide šta će da se desi. Sada shvatam da su svi oni internet review-i u kojima se veliča ANC APP3-a plaćeno smeće i da je ona Apple-ova marketinška krilatica The world’s best in‑ear Active Noise Cancellation velika šarena laža. 👎

- Zvuk: prijatan, nemam zamerki. 👍

- Položaju u uhu: sve ok, ne smetaju, dobro prianjaju, imam utisak da bih mogao da ih nosim satima. 👍

- Pozivi (Teams): sagovornici kažu da me dobro čuju, dakle tu je sve u redu. 👍

- Integracija sa Apple ekosistemom: odlično, sve radi kako treba. 👍

- Transparency mode: neprijatan, istaknuti sibilansi, suviše treble-ast, čujem zvuke koje ne čujem kada ne nosim slušalice. Bose-ov transparency mode je znatno prirodniji. Drugi veliki thumbs-down za APP3. 👎

- Ostalo je da vidim kako se slušalice ponašaju tokom treninga (džoging itd.) i na bučnim beogradskim ulicama na povratku sa posla. ❓

Šta da kažem na kraju. Kao korisnik Bose slušalica, malo je reći da sam neprijatno iznenađen ANC i Transparency mode funkcijama APP3-a. Kakav crni the world best ANC - da, kad bi se zezali. Osim odlične integracije sa ostalim Apple uređajima i dobrog kvaliteta razgovora, ne vidim zašto bi neko davao 30+ hiljada za ovo.

Poslednja izmena:
Preporucio bi ti da promenis velicinu jastucica pa testiras anc. Daleko je od toga sto ti kazes ali opet ja nisam koristio Bose pa ne mogu da sudim. Ja nista zivo ne cujem u po najvecih raskrsnica u NS.

Ok, hvala ti za hint. Isprobao sam sve veličine, na kraju sam se zadržao na L jastučićima. To je dobra vest da ništa živo ne čuješ na najvećoj NS raskrsnici i govori da nekome APP3 savršeno paše što je sjajno. Ne umem to da objasnim, moguće da je moje čulo sluha osetljivije u nekim frekvencijama. Ne verujem da mi je A1 prodao faličan primerak pošto ANC definitivno radi samo na klasu ispod Bose-a.

Ma nije falican ali nije tako grdo kao sto si napisao.😉

Nesto je tu cudno, mozda ti ulazi zvuk. Ja cujem poprilicno dobro, tipa na testu i sa 40 god cujem blizu 18Khz frevencije.

Sa APP2 je veoma dobra tisina, recimo ako normalno bez icega cujes 10, sa ANC-om je 1-2, zavisno gde.
S tim da dosta toga nestano 100% (pogotovo duboke frekvencije, konstantni zvuk poput brujanja, let aviona). Dok vozim motor skoro je totalna tisina, mogu da slusam podcast/muziku veoma tiho i sve detalje da cujem. Malo se cuje promenjiv vetar kada se ide brze, ali bas zanemarljivo i tiho. APP3 bi trebalo jos stepen bolje da rade ANC. Govor prolazi u nekoj meri, prigusen, ali buka i konstantni zvuci skoro nestanu skroz. Probaj da uporedis Bose i APP3 naizmenicno u istoj situaciji.

Odlucio sam da necu prelaziti na APP3 kada sam prezadovoljan sa APP2, a i onda bih morao na iOS26, sto ne dolazi u obzir jos.

@Nenad22 Ne znam, mislim da nije problem u leak-ovanju zvuka spolja, slušalice mi dobro prianjaju sa L jastučićima, baš imam utisak da su korektno "lock-ovane" u uhu, a i onaj Acoustic Seal Test u iPhone-u kaže da je sve u redu i optimalno podešeno (mada, pitanje koliko je taj test zapravo merodavan).

Malopre sam u Maxiju uradio uporedni test. Tu u Maxiju uvek ide neka vokalna muzika sa razglasa, čuje se žamor ljudi, plus brujanje frižidera ili čega već.

Sa Bose slušalicama (bez muzike, samo aktiviran ANC) žamor i brujanje potpuno iščeznu, dok se muzika jedva razabire u nekim obrisima kroz tišinu, moraš baš da se napneš da bi je naslutio.
Sa APP3 (takođe bez muzike, samo aktiviran ANC) brujanje iščezne, žamor se poprilično zatomi (tu i tamo se probije neki visoki ženski glas), dok se vokalna muzika sa razglasa utiša tipa 80% od prvobitne jačine, ali ne moraš da se napinješ da bi je bio svestan.
Ok, nisu to ogromne razlike, ali primetne su u meri da, kada govorimo o ANC-u, Bose i APP3 jednostavno nisu ista klasa uređaja, bar kad su moje uši u pitanju i ono što one registruju. APP3 imaju korektan ANC, ali Apple-ova tvrdnja da imaju najbolji na svetu je težak bulšit. A to je samo ANC, da ne načinjemo Transparency mode, koji je takođe priličan downgrade u odnosu na Bose.

Želeo bih da grešim i da se pokaže da sam nešto pogrešno podesio i da odjednom APP3 zablistaju i oduvaju B, ali to mi deluje kao utakmica Arsenal - Millwall u kojoj Arsenal vodi 4-0 na poluvremenu a ja želim da verujem da će Millwall do kraja da preokrene rezultat i bar da izjednači...

Kupio sam APP3 sa idejom da mi se svide i da ove stare sluške odu u penziju. Ionako polako migriram u Apple eko-sistem (imam iPhone, Apple Watch, a uskoro uzimam i Mac Mini), pa mi je zgodno da zaokružim priču i slušalicama. Kako stvari stoje, APP3 ću korisiti za Teams sastanke, a Bose za sve ostalo.

Izvinjenje kolegama ovaj čaršaf i tužnu ispovest na temi, izduvo sam se, sad mi je lakše 🙂

Apple poznat da je njima sve njihovo najbolje,prvo i nevidjeno. Niko ne veruje u to,ako je objektivan. Mene jednom skoro traktor pregazio sa APP2,nista ja nisam cuo,samo odjednom tocak ispred ociju🤣

@Nenad22
Sa Bose slušalicama (bez muzike, samo aktiviran ANC) žamor i brujanje potpuno iščeznu, dok se muzika jedva razabire u nekim obrisima kroz tišinu, moraš baš da se napneš da bi je naslutio.
Sa APP3 (takođe bez muzike, samo aktiviran ANC) brujanje iščezne, žamor se poprilično zatomi (tu i tamo se probije neki visoki ženski glas), dok se vokalna muzika sa razglasa utiša tipa 80% od prvobitne jačine, ali ne moraš da se napinješ da bi je bio svestan.
To je to onda, bolje su Bose u tim situacijama malo. Apple cesto preteruje i igra se spinovima ili izvlaci neke trikove u marketingu. Kada kazu najbolji ANC do sada, misle naspram prethodnih njihovih modela 🙂.

Ali nema sta, ANC je jako dobar i na APP2 i transparency je bas dobar, APP3 nisam probao - ja sam i dalje odusevljen posle 2 godine koriscenja, ne znam kako sam pre mogao bez njih 🙂

Bose se ne takmiči sa Appleom već sa Sennheiserom. Eventualno sa Soniem.
Porše Kajen i VW Tuareg nisu isti rang.
Suština je da ko ima iPhone neće da kupi Bose u odnosu na APP3. Jednostavno neće. Nema tu neke filozofije.
A mislim da ti je čulo sluha osetljivije i jakoooo osetljivo i samim tim dobro, Bogu hvala.

Moram priznati da sam se, nakon par dana korišćenja, saživeo sa novim APP3 slušalicama i prestao da im tražim mane u odnosu na konkurenciju. Posmatram ih u svetlu onoga što predstavljaju i u pozitivnim stvarima koje nude. Zvuk im je muzikalan i prefinjen, touch komande su pametno rešene, kolege tvrde da me nikada ranije nisu bolje čule na Teams sastancima. Lagane su, mogu ih nositi ceo dan a da ih ne primetim, konektivnost sa ostalim Apple uređajima je besprekorna. Imaju više nego korektan ANC, koji bi možda bilo moguće dodatno poboljšati nekim 3rd party jastučićima. Tako da, u nekoj konačnici, 👍 za APP3.
Svakako, ostaje primedba od ranije - ko hoće najbolji ANC moraće da ga potraži na drugom mestu.

Razmišljam se da pazarim Pro 3 model, vidim da u Mobil factory u Balkanskoj ima za 230€, ali ne daju nikakvu garanciju ni račun...

Ukucas serijski broj na Apple sajtu pa proveris.

Otkud znam, ima masa vernih kopija na tržištu. Pri kupovini skapirati da nije original, nije baš najjednostavnija stvar.
Poslaću ti ja sliku kutije i sve detalje pa ces lako znati 🙂 Javi mi se u dm… A u Balkanskoj po radnjama se ne bi sigurno igrali da prodaju fake…

Poslaću ti ja sliku kutije i sve detalje pa ces lako znati 🙂 Javi mi se u dm… A u Balkanskoj po radnjama se ne bi sigurno igrali da prodaju fake…
Aj pošalji i meni, molim te. 230€ je odlična cena.
Jedino što sam zakazao 16.02. tetovažu pa uzeo bih ih početkom marta mada bih i pre.
A morate da priznate da postoje kopije koju su zaista ali zaista teško uočljive.

Nakon desetak dana od kupovine novih APP3 slušalica legalnim kanalima, usred neke šetnje po kraju, u levoj slušalici pojavio se visokofrekventni, pišteći zvuk nalik na mikrofoniju. Guglanjem sam otkrio da dosta ljudi ima sličan problem, i da je u pitanju nekakav dizajnerski (ili kakav već) feler koji se povremeno ispoljava: Search Airpods Pro 3 High Pitched Noise

Malo je bezbeze što je Apple pustio na tržište proizvod sklon ovakvim problemima, ali verovatno postoji način da se stvar relativizuje, i da se krivica sa proizvođača slušalica prebaci na korisnika, na dimenzije njegovih ušiju i na oblik njegove ušne školjke, kao što je to već urađeno u slučaju isklizavanja i neudobnosti pri nošenju.

Isprobao sam sve preporučene tehike za otklanjanje problema sa mikrofonijom, ništa nije upalilo. Najviše što sam uspeo je da, umesto mikrofonije, iz leve slušalice dopire neko čangrljanje, kao kad jak vetar udara u roletne.

Probaću do sutra da ih na ovaj ili onaj način osposobim, u protivnom zovem Pro Mobi. Mada, sad kad se crv uselio, čak i ako rešim problem nekim akrobacijama, kako mogu da znam da se isti problem neće naprasno javiti, usred opet neke šetnje, kroz par meseci, ili taman kad slušalice izađu iz garancije.

Ja mislim da ti nisi prezalio tvoje Bose. Sto se mucis sa APP3 ako ne ide? Batalis i ides dalje. Nije Apple u svemu najbolji cak i u njihovom ekosistemu.

@DGoran Grešiš, nije stvar u prežaljivanju, nema potrebe da me teraš sa teme. Kako misliš, mučim se sa APP3? APP3 su korektne slušalice, to sam naveo u postu od pre par dana i prestao sam da ih poredim sa konkurencijom. Prijavio sam problem sa mikrofonijom u levoj slušalici, jel zabranjeno ili to nekom ovde ruši Sneška?

Ma ne rusis nego stalno neki problemi i zamerke. Da li citao da se neko toliko zalio pre tebe? Nije problem sto se zalis nego vidim da ti nisu legle. U tom slucaju ih zamenis i resis problem. Ne razumem sta znaci svaki post neko kukanje? Mislis da smo mi svi zadovoljimo 100% ? Da li cujes nekog da stalno nesto kuka? Covece,pokusao sam lepo s tobom ali ne vredi . Smaras a nikoga ne interesuje.

Nazad
Vrh Dno