Šta je novo?

Amiga igre koje smo voleli, nekad i sad

Dosta toga je već spomenuto, pa da ne ponavljam...
Mislim da niko nije spomenuo "Disposable Hero" - odlična pucačina za A500.

Alternativna lista:

Elite+ (Nije Frontier ali super radi)
Toki
Midnight Resistamce
No Second Prize
Harley Davidson
Double Dragon
Bobo
Nebulus
Silkworm
Waxworks
Wing Commander za cd32

Worms

Tokom studiranja smo cimeri i ja znali da zaboravimo i na obroke a kamoli na spremanje ispita samo da bacimo još neku bananu ili žrtvujemo ovcu...

Evo shta sam josh igrao puno vremena :

Eye of the beholder
Fate gates of dawn (ekskluziva)
Black crypt (ekskluziva)
Rock'n roll
Shufflepack caffe
Stunt car racer
Zool
Chuck rock
Midwinter
Armourgeddon
Lemmings, Oh no more lemmings
Super Cars 1, 2
Dragon's breath
Storm Master
Battle squadron
Cannon Fodder
Toki
Lure of the temptress

...
Verovatno sam neshto od toga i zaboravio.

Evo josh neke :

Indy heat
Unreal
Simant
Uthopia
...

Ranije pomenute:

Pirates
It came from the desert
Supremacy
Deuteros
Millenium
Populous
Power Monger
Pinball Wizzard , Pinball Dreams

i josh (neshto od ovoga je bilo):

Shadow of the beast 2 , 3 (1 nisam nikad video)
First samurai
Gods
Escape from Colditz
Another world
Flashback
Prince of Persia
Warhead
PP Hammer
Rick dangerous
Maupiti island

Na mojoj listi vec ima onih koji su pominjani, nesta mozda i nije:

Alien Breed '92 SE, II Tower Assault
Pirates!
Moonstone
Desert Strike
Sensible Soccer
Super Cars 1,2
Robocop
Pinball Dreams
Batman The Movie
Lost Patrol

Ah ,da , Moonstone...
I josh neke:
Pang!
Panza kick boxing
TV sports basketball (mislim da je bilo)
Monkey Island, Curse of monkey island (takodje...ove sam manje igrao poshto je engleski bio zeznut za mene koji sam ga tada tek pocinjao uchiti)
Joan of Arc
4D sports driving (varijacija Hard driving-a)
4D sports boxing

...
I kod drugara na 1200:
Ishar
F1 Grand prix
Agony

Nego, Pinocio : Koja je minimalna konfuguracija za Amiga Game Selector?

Radi na goloj A1200 sa 8mb fasta provereno. Juce sam bas gledao.
Naostrio sam da po treci i poslednji put kupim Amigu 1200 ( vise je necu prodavati). Samo cu morati da je dovucem od preko. Ovde tesko da se ulovi

Ako imaš želju, volju i vremena, onda samo napred, ja jednostavno ne mogu da svarim ove cene koje idu do nivoa bezobrazluka.
Sve mogu da razumem, tržište, ponuda i tražnja, ali stalno imam utisak da se cene pumpaju i na još neki način veštački, kao da se diriguju iz nekog centra...
Kod naših lihvara zelenaša, ne treba ni gledati, oni maltene i ne prodaju te Amige, nego primoravaju ljude da im licitiraju, a u stvari traže neke sumanute cene još luđe nego u inostranstvu.
Zato drže tih nekoliko Amiga godinama u ponudi i čekaju nekog da se upeca.
Na kraju sam shvatio jednu bitnu stvar, Amiga hardver je sve stariji i stariji i sve manje vredi rizika da se ulože tolike pare u nešto što sutra može da se pokvari.
Nije to Spectrum, pa ako crkne, kupiš drugi za 10 puta manju cenu, a i popravke su lakše i jeftinije.
Na kraju krajeva i za Amigu važi isto, da joj je duša u softveru, a hardver je takav kakav je bio dostupan u to vreme, kasnije se unapređivao i to je to.
Ako nije previše indiskretno, gde planiraš da tražiš Amigu 1200 i koliko misliš da je optimalno da se potroši uključujući i cenu za troškove transporta, carine itd.
Ja povremeno pogledam na Amibay-u, ali i tamo cene divljaju žestoko, plus ima teških fanatika, koji odmah kupuju sve što se pojavi, bukvalno mora čovek da kampuje tamo, da bi imao ikakvu šansu. 😉

pa planirao sam iz italije da je dovucem. budzet mi je nekih 800e. nema carina. donece drugar koji zivi u italiji

Hteo je da kaze da je 10 puta jeftiniji od spekija. Nije isto kad crkne speki od 100 evra i prijateljica od 1000.

Pi 5ica i AGS i toliko.. Ko da baca pare na Amigu koju tek treba i servisirati i apgrejdovati. Suludo.

Pi 5ica i AGS i toliko.. Ko da baca pare na Amigu koju tek treba i servisirati i apgrejdovati. Suludo.

Može sve to čak i sa Pi3, uz malo truda oko podešavanja.
Sa peticom već nema problema da se potera PiMiga i slične zahtevnije varijante u modernom desktop okruženju, ali ja sam staromodan, OS3.1, Amiberry, plus AGS i puna kapa.

da se pohvalim da mi je malopre drugar u italiji na ebay kupio Escom Amigu 1200 sa TF1232 030/64mb turbo karticom, 8GB CompactFlash (CF) card, 1 dzojstik
za 800e. Poslace mi za srbiju po kamiondziji, kad se ukaze prva prilika za to. Moja potraga za amigom je trajala 4-5 dana, dali smo mu ponudu na 800, prvobitno je trazio 900e. Na kraju je pristao posle par dana ,uspeo da je ubodem za 800e, rizikujuci da mu neko ponudi 1 euro vise i izgubim je. Evo vam originalni link na ebay, da vidite sta sam pazarivao.
jel ovo instaliran AGS na cf kartici, ili su ovo neko random slagane igre ?

kliknite na See original listing da vidite originalnu stranicu

Poslednja izmena:
Bas dobra kupovina, samo bih ja za svaki slucaj nabavio i neko novo napajanje.

Ključni deo ove transakcije je kamiondžija. 😉
Inače, deluje da su igre pojedinačno snimljene na CF karticu, a za pokretanje whd instalacija koristi Tiny Launcher. Isprobao sam ga jednom, nije baš tako user friendly kao AGS, ali to ćeš lako da zameniš.
Ovo je svakako dobra kupovina ako nema nekih skrivenih mana, pogotovo kad vidim koliko ovaj lik traži za igre koje ima u ponudi.
Pomislio sam da prodavac možda lično manje vrednuje Amiga hardver, ali kad sam video koliko traži za CD32, onda nema šta da se prigovori ovoj ceni.

koliko vidim nema rekap-a. Znaci to treba da se odradi.
ja dalje i vishe od gole Amige 1200 nisam video ni dobacio, a imao sam
ih dve u proslosti a pre njih Amigu 600. Ovo ce biti prva Amiga 1200 sa
turbo karticom.

Speedball 2
Reunion
ELITE 2 Frontier
Civlization
Colonization
Silent Service 1 i 2
Defender of the Crown
Nuclear War

Prilozi