Ako imaš želju, volju i vremena, onda samo napred, ja jednostavno ne mogu da svarim ove cene koje idu do nivoa bezobrazluka.
Sve mogu da razumem, tržište, ponuda i tražnja, ali stalno imam utisak da se cene pumpaju i na još neki način veštački, kao da se diriguju iz nekog centra...
Kod naših lihvara zelenaša, ne treba ni gledati, oni maltene i ne prodaju te Amige, nego primoravaju ljude da im licitiraju, a u stvari traže neke sumanute cene još luđe nego u inostranstvu.
Zato drže tih nekoliko Amiga godinama u ponudi i čekaju nekog da se upeca.
Na kraju sam shvatio jednu bitnu stvar, Amiga hardver je sve stariji i stariji i sve manje vredi rizika da se ulože tolike pare u nešto što sutra može da se pokvari.
Nije to Spectrum, pa ako crkne, kupiš drugi za 10 puta manju cenu, a i popravke su lakše i jeftinije.
Na kraju krajeva i za Amigu važi isto, da joj je duša u softveru, a hardver je takav kakav je bio dostupan u to vreme, kasnije se unapređivao i to je to.
Ako nije previše indiskretno, gde planiraš da tražiš Amigu 1200 i koliko misliš da je optimalno da se potroši uključujući i cenu za troškove transporta, carine itd.
Ja povremeno pogledam na Amibay-u, ali i tamo cene divljaju žestoko, plus ima teških fanatika, koji odmah kupuju sve što se pojavi, bukvalno mora čovek da kampuje tamo, da bi imao ikakvu šansu. 😉