Grga Pitić
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 26.05.2024
- Poena
- 135
Mislim da se brod smatra teritorijom zemlje pod kojom plovi i sve dok si na njemu ti si u toj zemlji bez obzira gde je pristao.
plutonlogistics.com
Prema njegovim rečima, pitanje tretmana tih profesionalaca povezano je i sa nacionalnim pravilima država članica, kao i sa postojećim bilateralnim sporazumima i da je to tema kojoj Evropska komisija posvećuje punu pažnju.
„Rad na ovom pitanju je u toku i deo je šire diskusije u okviru priprema nove vizne strategije, čije se predstavljanje očekuje kasnije ove nedelje“, naveo je Lamert.
Apsolutno se slažem.Udruženje prevoznika je preko ministarstva saobraćaja, a ovi dalje preko zvaničnih kanala, ovu priču trebalo da pokrenu pre 20 godina. A ne da idu po principu, ide dok ide...
Bila su i bolja vremena u odnosima Srbije i EU kada se moglo i bolje pregovarati.
Šta da ispregovaramo kada od klastera skoro ništa nismo zatvorili 😀
Što se tiče automobila. Gledao sam kako dva policajca imaju neke skenere i pre nego što vozilo dodje na rampu, oni skeniraju ljudima iz vozila prste. Sada nisam video za slikanje ali mislim da izadju na rampi pa se tu slikaju i relativno je išlo brzo za njih. Nekih 5 do 10 minuta po vozilu.
Mogli bi eventualno da naši vozači voze do preko granice, tamo predaju prikolicu vozaču iz EU. Kao na željeznici npr. Lokomotiva odvuče voz do Kelebije u Mađarskoj a odatle preuzima Mađarska lokomotiva. Vozači mogu dobiti neki granični pasoš koji dozvoljava samo kretanje u tom pojasu fo par kilometara. Tako smo mi imali na željeznici te pasoše dok sam ja radio na željeznici od 96 do 2003.Prvo, vozači i njihove firme sami po sebi ne mogu ništa da urade, pa ni udruženja, jer nemaju ni mandat ni snagu da pregovaraju sa EU. Naša vlast (nadam se da znaš kapacitete naših ministara) nije preduzela skoro ništa da sa EU ispregovara bilo kakav dogovor, kako samostalno, tako ni sa susednim neEU državama.
Pitanje se već dovoljno dugo vuče po stručnim krugovima da se već godinama znalo da će biti ovakav ishod.
Dalje ne mogu da pišem, jer će to verovatno značiti moje udaljavanje ili sa teme ili sa foruma.
Desetak minuta je bilo otprilike vreme kad sam ja skoro išao, na Bačkim Vimogradima.5-10 min po putničkom vozilu je katastrofa. Ne znam kako bi se onda uopšte prešla granica kada se nakupi kilometarska kolona tokom špiceva.
Da, dešava se. Tako smo mi jedne godine umalo čekali 4 dana da uđemo na neki koncert, jer je pukla efinity aplikacija za karte, ali je proradila posle 10 minuta, pa je sve ispalo OK.Noćas se vratio za Srbiju. Na granici sa Madjarima, umalo da čekamo pola sata i više jer pukao EES sistem ali sva sreća proradio posle 5 minuta.
Bio je dupke pun bus ali smo prešli granicu brzo.
Skontao sam šta prenosni uredjaju rade, koriste ih graničari da vas slikaju (lice + pasoš) i plus dajete otiske na tom uredjaju dok vam na šalteru samo lupe pečat.
U povratku mi slikali preko tog prenosnog uredjaja lice i pasoš ali nisam davao otiske, neko jeste ali ja nisam, izgleda da već imaju mene u sistemu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari