Da li neko zna da li je ugovor zakljucen na daljinu pravno obavezujuci? Naime, istekla mi je UO kod Z
Oriona i poslali su mi ponudu za obnovu ugovora putem mejla i ja sam kliknuo na polje "Slazem se", i odmah me je prebacilo na njihovu stranicu "
https://prijava.oriontelekom.rs/ugovor-ponuda-prihvacena".
Ja sam kriv sto nisam lepo procitao tu ponudu jer sam mislio da je u pitanju produzenje ugovora pod istim uslovima medjutim posle sam tek primetio da su mi ponudili isti paket ali sa umanjenim protokom i uvecanom cenom.
Takodje, nisam iskreno ocekivao da ce ponuda biti automatski prihvacena bez popunjavanja nekog obrasca ili trazenja elektronskog sertifikata, opcije da posalju ugovor da potpisem putem poste, itd, ispao sam naivan i kliknuo sam na "Slazem se" bez razmisljanja ali kako je ovo uopste legitimno??
Ovo bukvalno izgleda kao neki phishing kad te ovako samo redirektuje na njihov sajt jednim klikom na hyperlink koji se krije ispod thumbnail-a.
Ovako nesto slicno mi se vec desilo i ranije ali kroz njihov budjavi STB gde je clanu moje porodice iskocila poruka na TV-u u vezi neke ponude za dodatne filmske kanale i pritiskom na taster Da ili Slazem se je taj paket automatski bio aktiviran i koji bi na kraju meseca naplatili dodatno nekih 700 dinara, srecom to sam uspeo da deaktiviram jednim pozivom ali
ovog puta su me izgleda upecali na bolji nacin delimicno mojom krivicom. Vidim po njihovom pravilniku da imam pravo raskida od 14 dana ali svakako moram da platim penale prikljucivanja od 20.000 dinara iako su me prikljucili pre 4 godine.
Ali ako ovakav vid ugovora nema pravnog osnova onda nema sta ni da se raskida zar ne, sta da radim?