Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Mislim da je najbolje da se kontaktiraju putem njihovog mail [email protected]. Ja sam ih na kraju kontaktirao preko istog u vezi obnove ugovora zvali me sutradan, i dobio 50% za obnovu u naredne 2 godine. Čekanje preko call centra je u mom slučaju bilo oko sat vremena.
Koji si paket uzeo?, dobio si 50% na regularnu cenu paketa sa sajta?

Koji si paket uzeo?, dobio si 50% na regularnu cenu paketa sa sajta?
Ostao mi je stari paket koji više nema u ponudi po istoj ceni koju sam plaćao ranije.
DualTV SUPERSONIC METRO:Net
do2.5Gb.

Pozdrav, kako mogu da promenim IP adresu rutera?

Ne mogu da mu pristupim a kad ga iskljucim i struje i ukljucim ništa se ne desi

Probao sam da se ulogujem sa username user i pass sifrom za wifi, tj serijskim brojem i samo mi otvori belu stranicu i piše model rutera i toliko

Ne mogu uopšte da pristupim ruteru

Koji je model rutera, preko koje adrese pokusavas da pristupis?
Ja od prvog dana uredno pristupam preko 192.168.1.1
Probaj incognito rezim ili drugi pretrazivac

EchoLife HN8145X6 Otvori on meni login na 192.168.100.1 ali neće nijedan user i pass da prihvati

Probao sam i safari i chrome ali isto je

Ostao mi je stari paket koji više nema u ponudi po istoj ceni koju sam plaćao ranije.
DualTV SUPERSONIC METRO:Net
do2.5Gb.
Aha, pa i ja sam obavesten da to moze, isti pakett kao mpj, samo sto je moj cini mi se city pa nemam tu brzinu nego 1.5gb/s.

A trajanje ugovora, potpisao si novi ili ide od meseca do meseca?

^Novi na 2 godine

Zvao sam danas nisu hteli da mi daju, i rekli mi kao vi imate dinamicku ip adresu a ona se ne menja 🤣🤣🤣🤣 rek'o zar to nije staticka, kao pa jeste ali ni dinamička se ne menja jedino da ugasite ruter na 2,3 dana pa se možda promeni 🤣🤣🤣

IMG_9331.jpeg

Ovo dobijem kad ukucam user i pass

За то ти треба впн на опери и вивалдију имаш бесплатан.

Pozdrav, da li se jos nekom prepaid korisniku desilo da mu nasumicno iskljuce internet ? Ja sam platio pre 2 nedelje i juce ujutru su iskljucili. Na mejlove ne odgovaraju, call centar i kada dobijem u sred razgovora prekinu poziv. Uglavnom sam bio zadovoljan sa njima ali ova dva dana su katastrofalno iskustvo.

Stiglo bi nekoliko upozorenja prvo SMSom na broj koji je registrovan uz nalog.

Platio si na stari broj računa? 🙂
Ne, pre nego sto sam uplatio dobio sam broj racuna od korisnickog servisa bas da bih izbegao to 🙂 Takodje sam 3 dana nakon uplate dobio od Oriona email sa pdf-om kojim se potvrdjuje moja uplata. Pdf sadrzi moju adresu, moj nalog, datum prometa stvarno ne kapiram kako mogu izdati pdf i onda tvrditi da uplata nije proknjizena kod njih nakon 2 nedelje 🙃

@Borhes Loguj se na MojOrion web portal pa listaj "GetOrder" tabelu napred/nazad po 7 dana ka datumu u mesecu kad ti obično ističe prepaid paket pa vidi jel piše da je obnovljeno ili ne.

https://moj.oriontelekom.rs/account/getorder.asp

Npr kod nas mene to izgleda ovako ( meni paketi ističu 20. u mesecu i imam plaćeno do 20. februara).

Screenshot_20260129_015140_Chrome.png
Screenshot_20260129_015228_Chrome.png

Pitanja:

1) da li si pare uplatio na 160-0000000465939-29 ?

2) da li si stavio svoje Orion korisničko ime pod "Svrha uplate"? ("Internet za XXXXXX").

Ja sam uplatio 13. januara i uredno je aktiviran paket 2-3 dana posle uplate.

Koristio sam https://predracun.oriontelekom.rs da generišem podatke za uplatnicu.

Da, na taj racun sam uplatio.
Nisu mi dali pristup nalogu te ne koristim predracun, kada sam prvi put pitao za placanje bilo je moze samo preko uplatnice tj. koristim aplikaciju banke a nalozi su kao za korisnike pod ugovorom. Sto sada vidim da nije tacno 😀 Nikada nisam navodio korisnicko ime u uplati(ni to nisu naznacili da treba) i nije bilo problema u prethodnih 15ak uplata. Osim sto su mi proslog meseca dali pogresan poziv na broj ali ok to je bilo reseno nakon nekoliko sati.
Ja sam uplatio 13. januara i uredno je aktiviran paket 2-3 dana posle uplate.
Meni paket jeste bio aktivan sve vreme dve nedelje nakon te uplate da bi odjednom iskljucili prvo prosle nedelje. Tad jos nije bio haos kada se zove korisnicki servis pa su mi ukljucili. Onda su opet iskljucili prekjuce. Mozda citaju ovaj forum posto mi je aktivirano kasno sinoc 😀 Hvala na informacijama.

Nije ni toliko problem sto su iskljucili, ali poslovnice pozatvarali na mejlove ne odgovaraju. Korisnicki servis ceka se i do sat vremena na ukljucenje i onda se desava ovo:
  • prebacujem vas kolegi - odmah zatim prekida se poziv(valjda upadam opet u red za cekanje i vec ima previse ljudi)
  • prekidaju poziv usred recenice
  • vidim da ste uplatili, bice aktivirano prvog narednog neparnog sata(nisu aktivirali)
Prebrojah, zvao sam ih 21 put 😅

Meni su se javili na privatnu poruku preko Instagrama i odgovarali tokom perioda dok sam našao dokaze uplate itd. Puno je bolje iskustvo od onih chatova na sajtovima jer ovdje je definitivno bila osoba s druge strane koja vidi notifikaciju i odgovori kao bilo ko kad komunicira tekstom preko aplikacije.

Nisam bi tu, odem da platim u blok 63 kad ono zatvorili poslovnicu, reko ok platicu sa racuna ali medjutim na SMS mi je stigao 1 poziv na broj na email drugi, koji je ispravan da ne zna neko? (kol centar trenutno 76 na cekanju ) xD

Uloguj se u svoj orion mail nalog i tamo mozes da platis ili da napravis uplatnicu, pa platis u posti.

Evo da javim epilog, posto ni oni nisu mogli da pristupe ruteru danas dosli i zamenili ga, za onaj stariji model, vidi se da je polovan

I to tek kad su ovi na Facebook-u odgovorili na poruku, inače ovi iz call centra me od*ebali

Wow sve gore i gore. Pratim temu i samo cekam da telekom svira kraj pa da se razilazimo. 🙏 Valjda ce uskoro.

Da li neko zna da li je ugovor zakljucen na daljinu pravno obavezujuci? Naime, istekla mi je UO kod Z
Oriona i poslali su mi ponudu za obnovu ugovora putem mejla i ja sam kliknuo na polje "Slazem se", i odmah me je prebacilo na njihovu stranicu "https://prijava.oriontelekom.rs/ugovor-ponuda-prihvacena".
Ja sam kriv sto nisam lepo procitao tu ponudu jer sam mislio da je u pitanju produzenje ugovora pod istim uslovima medjutim posle sam tek primetio da su mi ponudili isti paket ali sa umanjenim protokom i uvecanom cenom.
Takodje, nisam iskreno ocekivao da ce ponuda biti automatski prihvacena bez popunjavanja nekog obrasca ili trazenja elektronskog sertifikata, opcije da posalju ugovor da potpisem putem poste, itd, ispao sam naivan i kliknuo sam na "Slazem se" bez razmisljanja ali kako je ovo uopste legitimno??
Ovo bukvalno izgleda kao neki phishing kad te ovako samo redirektuje na njihov sajt jednim klikom na hyperlink koji se krije ispod thumbnail-a.
Ovako nesto slicno mi se vec desilo i ranije ali kroz njihov budjavi STB gde je clanu moje porodice iskocila poruka na TV-u u vezi neke ponude za dodatne filmske kanale i pritiskom na taster Da ili Slazem se je taj paket automatski bio aktiviran i koji bi na kraju meseca naplatili dodatno nekih 700 dinara, srecom to sam uspeo da deaktiviram jednim pozivom ali
ovog puta su me izgleda upecali na bolji nacin delimicno mojom krivicom. Vidim po njihovom pravilniku da imam pravo raskida od 14 dana ali svakako moram da platim penale prikljucivanja od 20.000 dinara iako su me prikljucili pre 4 godine.
Ali ako ovakav vid ugovora nema pravnog osnova onda nema sta ni da se raskida zar ne, sta da radim?

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno