Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Треба ми нешто са што више интернета 3а три дана у Мађарској.
Идемо на неко пецање и прошле године сам има лошу ситуацију са ромимгом који је требаоло да је угашен. На мапама ми отишло 30.000 дин за нет.
Сад кад дођем на границу вадим сим картицу.
Шта узети за ова три дана искључиво за нет?

A sta bi tebi bilo najzgodnije? Da kupiš lokalni sim kada stigneš, online e sim ili neku hrvatsku fizičku karticu na kp?

Треба ми нешто са што више интернета 3а три дана у Мађарској.
Идемо на неко пецање и прошле године сам има лошу ситуацију са ромимгом који је требаоло да је угашен. На мапама ми отишло 30.000 дин за нет.
Сад кад дођем на границу вадим сим картицу.
Шта узети за ова три дана искључиво за нет?

Pazite se tog eSIM-a ako kupujete pre puta. Ja sam kupio 3 dana pre puta (27.12.) paket koji traje 3 dana i nisam ubacivao karticu uopste u telefon niti je aktivirao, i paket kad sam usao u Madjarsku 31.12. je bio nevalidan tjst. istekao je i nisam mogao ni da ga dopunim niti da radim ista sa tim brojem.

Da napomenem, na sajtu pise da je u roku od 30 dana od kupovine potrebno aktivirati karticu i da se paket aktivira tek kada se sim kartica poveze na mrezu Madjarskog yettela ili neke mreze u roming zoni 1.

Sto se tice funkcionalnosti interneta, radi skroz korektno. 5G ima dobre brzine cak i na mestima gde ima puno ljudi

A sta bi tebi bilo najzgodnije? Da kupiš lokalni sim kada stigneš, online e sim ili neku hrvatsku fizičku karticu na kp?
Најзгодније би било да ми не оде опет 30.000 дин на нет 😀
Чим дођем до границе вадим сим картици из телефона.
А што је најлуђе,прошли пут кад смо ишли исто сам питао овде који е сим,платио 2 налога,другару и мени,али то просто нике хтело да ради ни секунд.

Ako je eSIM, ima npr. https://www.getroamify.com/en/esim/hungary/ 3 dana neograničeno, nekih 6.5 evra.

Да ли си користио ово лично?
Како се активира?
Цена је смешна ако ради ок.

Најзгодније би било да ми не оде опет 30.000 дин на нет 😀
Чим дођем до границе вадим сим картици из телефона.
А што је најлуђе,прошли пут кад смо ишли исто сам питао овде који е сим,платио 2 налога,другару и мени,али то просто нике хтело да ради ни секунд.

Како се активира?
Da se ne bi zezao najbolje kupi tamo SIM karticu, One ima dobru ponudu. Yettel ako je eSIM.

Ne moras da vadis SIM iz telefona, samo ugasi Data Roaming u podešavanjima, ili u aplikaciji operatera (znam da mts ima da se bira između rominga sa prenosom podataka, roming bez prenosa podataka (samo pozivi i poruke), i isključen roming).

Долазимо касно вече у недељу.
Понедељак чим устанемо одмах на језеро и пецање цео дан...
Немам времена да тражим сим картици,а колико се сећам у марту кад смо били није могла да се купи сим картица ако ниси држављанин.

Немам времена да тражим сим картици
Onda Yettel eSIM…

Немам времена да тражим сим картици,а колико се сећам у марту кад смо били није могла да се купи сим картица ако ниси држављанин.
Glupost, kako onda ljudi koji rade na vizu imaju broj? Moze na pasoš da se uzme, samo je malo komplikovanije.

Како се активира?
Ne, nisam lično koristio roamify, ali su ovde na forumu ljudi koristili i koliko se sećam bili zadovoljni njime.
Svaki eSIM instaliraš ali generalno ne uključiš data roaming na njemu dok ne dođeš tamo gde ideš. Mada sam ja uključivao i u Srbiji i nije mi se pokrenulo korišćenje dok nije uhvatio mrežu iz zemlje u koju sam išao (doduše ne roamify već neki drugi eSIM provajder).

I još nešto, ako ti se već desilo da ti se aktivira i potroši, uzmi više dana 🙂 dakle u nedelju kupi 5 dana i siguran si da će trajati tih 3 dana.

P.S. Ja sam koristio https://microesim.com/products/europe-esim-33 doduše ne na unlimited, i malo je skuplji. Aktivirao se data plan kad sam ušao u podržanu mrežu.

Poslednja izmena:
А ја имам у пакету 15гб за роминг.
Имао сам ово и у марту па су ми накокали рачун на 30.000дин

Prilozi

• Screenshot_20260103-100905.png
    Screenshot_20260103-100905.png
    73.5 KB · Pregleda: 66
А ја имам у пакету 15гб за роминг.
Имао сам ово и у марту па су ми накокали рачун на 30.000дин
Nemas onda brige, ne kupujes nista. Dosta ti je 15gb za dan i po 😉

Kao što je drugar @DGoran rekao nemaš brige i ne kupuj ništa. Ja sigurno jednom u 2 meseca koristim A1 gde imam internet saobraćaj u romingu dodeljen u tarifi i nikada mi nije stigao uvećan račun.

Prilozi

• Screenshot_20260103_102203_com.microsoft.office.officehubrow_edit_285686795599636.jpg
    Screenshot_20260103_102203_com.microsoft.office.officehubrow_edit_285686795599636.jpg
    57.6 KB · Pregleda: 62
Тако су ми рекли и тад у пословници па сам добио 30.000дин рачун 😀

Ишао до града по неке варалице за то пецање у Мађарској и свратио до пословнице.
Девојка која ради тамо ми је заменила сим картицу пошто је била стара и рекла ми је да морам да угасим аутоматско качење на мрежи.
Да сам изаберем А1 кад уђем у земљу.

Da li ima neko iskustva sa prepaid Orange Romania. Ubacio sam njihovu karticu u telefon i internet nije radio.

Ići ću u Hrvatsku i za oko mi je zapao ovaj esim https://www.hrvatskitelekom.hr/visiting-croatia. Da li neko zna da li nakon ovih 10 dana postaje obična HT HR kartica ili kako? Dvoumim se između ove i eventualno bonbon flat paketa jer ostajem oko 7 dana pa mi dođe svejedno (ovaj bonus esim što daje HT HR mi ne treba), a voleo bih da imam neku karticu za roming za svaki slučaj

Ići ću u Hrvatsku i za oko mi je zapao ovaj esim https://www.hrvatskitelekom.hr/visiting-croatia. Da li neko zna da li nakon ovih 10 dana postaje obična HT HR kartica ili kako? Dvoumim se između ove i eventualno bonbon flat paketa jer ostajem oko 7 dana pa mi dođe svejedno (ovaj bonus esim što daje HT HR mi ne treba), a voleo bih da imam neku karticu za roming za svaki slučaj
Kartica ostaje obična možeš bilo koji paket da aktiviraš. Ja sam za 10 evra dobio 2 fizičke koristio na putovanju i delio internet. Bon bon je smeće.

Da li je neko koristio Madjarski Yettel eSIM? Kakva su iskustva? Da li znate za neku alternativu, samo da ima br tel uz internet

Pazite se tog eSIM-a ako kupujete pre puta. Ja sam kupio 3 dana pre puta (27.12.) paket koji traje 3 dana i nisam ubacivao karticu uopste u telefon niti je aktivirao, i paket kad sam usao u Madjarsku 31.12. je bio nevalidan tjst. istekao je i nisam mogao ni da ga dopunim niti da radim ista sa tim brojem.

Da napomenem, na sajtu pise da je u roku od 30 dana od kupovine potrebno aktivirati karticu i da se paket aktivira tek kada se sim kartica poveze na mrezu Madjarskog yettela ili neke mreze u roming zoni 1.

Sto se tice funkcionalnosti interneta, radi skroz korektno. 5G ima dobre brzine cak i na mestima gde ima puno ljudi
Pogledaj ovaj post

Nazad
Vrh Dno