Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

@tozovac
Мораћу Хичкока да гледам, ништа нисам гледао његово
Prvo pogledaj Rope i Lifeboat od Hickoka a od starijih filmova ti preporucujem The Shop Around the Corner i The invisible man iz 1933.
U filmu The invisible man iz 1933 ces videti kako su se pravili horor filmovi u prvoj polovini proslog veka.
Ranije su se na drugacije nacin snimali filmovi i posle gledanja su se ljudi pitali kako su filmadzije neke stvari uradile.

Meni su uvek bili zanimljivi stari filmovi a i reklame umeju da budu interesantne.

Mislio sam da niko sa ovog foruma ne gleda crno bele filmove.

Poslednja izmena:
The rip, moglo je to i bolje mada uzimajući u obzir da je bazirano po istinitoj priči ispadne i ok. 6/10

Uopste nisam skontao da je taj Ripley ista priča. Odgledaću kad ovaj malo izvetri.

Ista je ideja ali se serija dosta razlikuje. Mislim da joj crno-bela kamera daje neki šmek i sećam se da su me pojedini kadrovi oduševili, možda baš zbog toga.

Preterano spora. Nisam je ni završio na kraju. Stao otprilike negde oko polovine sezone gde se u epizodi gde se pojavljuje Sting-ov non-binary "sin" (Eliot Sumner).

The Empty Man (2020)
Horor (folk) - triler o bivšem policajcu koji istražuje nestanak tinejdžerke i otkriva mračnu sektu posvećenu prizivanju natprirodnog entiteta. Film kombinuje urbanu legendu, psihološku napetost i kosmički užas, vodeći glavnog junaka u sve dublju i opasniju misteriju.
Fin obrt pri samom kraju filma.

Mother of Flies (2025)
Folk horor o mladoj ženi koja, suočena sa smrtonosnom dijagnozom, traži pomoć od veštice u šumi i otkriva da je besplatan rucak samo u misolovci.
Zbog svoje jezive atmosfere i oslanjanja na drevne rituale, ovaj film je prava poslastica za ljubitelje folk horora koji cene strah koji izvire iz same prirode.
Fin obrt pri samom kraju filma.

Labinak: They Are Almost Us (2025)
Indonežanski folk horor, koji prati samohranu majku Najvu koja se seli u Džakartu kako bi predavala u elitnoj školi, nadajući se boljoj budućnosti za svoju ćerku. Međutim, njihov novi početak pretvara se u košmar kada otkriju da tom institucijom upravlja zlokobni kult maskiran u fondaciju koja je povezana sa drevnim i smrtonosnim kanibalističkim ritualima.

Uncut Gems me je odusevio, ima smek i atmosferu block bustera 2000ih tipa Telefonska Govornica a nisam znao da ljudi/braca koji su ga radili imaju svoj pecat pa nisam gledao ostalo.
Tako da cu Marty Supreme gledati obavezno a i Good Time koji se preporucuje.

Uncut Gems i Triangle of Sadness, oba poremećena na svoj način ali oba preporučujem.
E sad, siguran sam da se većini uopšte neće svideti. Jedan mi je izazivao anksiozni poremećaj a na drugi sam se smejao ko lud na brašno... prvi, sa onim Lombrozo naturščicima, muzičkom pozadinom i samom dramom, drugi je jednostavno lud (Dmitri dominira 🤣)

Uncut Gems u životu nisam gledao nešto što nije horor a da sam bio tako napet i onaj neprijatan osećaj. Inače vrh film.

Taj uncut gems stoji na kompu godinama i nikako da pogledam. Good times( ako nissm pomesao) sam gledao i “navijao “ da mi se svidi , ali mi nije ostavio neki utisak, kadrovi rezija.

Солидан сај-фај. Помало дечји, али ок. Лаганица, свакако. Може препорука.

Uncat gems сам гледао, доста добар. Мада, ја обожавам Сендлера, тако да нисам баш меродаван. И онај његов Reign over me, са Дон Чидл-ом ми је исто добар. Имам га на двд-у.

Ко би рекао да је ово изашло 2001.
Обновио после отприлике пар деценија, и даље мени један од најбољих ратних филмова. Наравно, ако се зажмури на уобичајену пропаганду, и цени само филмски квалитет.
8/10

Ко би рекао да је ово изашло 2001.
Обновио после отприлике пар деценија, и даље мени један од најбољих ратних филмова. Наравно, ако се зажмури на уобичајену пропаганду, и цени само филмски квалитет.
8/10
Kakva filmčina, tj akcija bez predaha (nula patetike, maksimalni haos). Nadam se da neću opet naići na osudu 👻 ali meni je "Black Hawk Down" u rangu sa "Saving private Ryan"

Good Time
Tezak film, Uncut Gems mi je bolji. Oseti se da su ga isti ljudi radili. Ko je pogledao Uncut Gems nece u Good Time naci nista novo a pasce u depresiju.

The Talented Mr. Ripley
Dobar film, pridruzujem se preporukama.

Nazad
Vrh Dno