Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

^
Taj Ričijev film sam jednom odgledao i ne planiram to ponovo da uradim.
Ne kazem da je film los ali vise ocekujes od tog rezisera i glavnog glumca.
Lici na kvalitetniji film u kakvom obicno glumi Jason Statham ali ne na nesto sto bi rezirao Riči.
Snatch sam gledao u bioskopu kada se film pojavio kod nas i skoro svaki put ga pogledam kada naletim na njega na nekom tv kanalu.

Poslednja izmena:
Rici od razvoda s Madonom nema dobar film

Ov je neka dramica polu crna komedija ali verovatno za korejance. Za nas zapadnjake vise neka krindz limunadica.
Parkce Cane Voce ocekivao sam vise od tebe...

Samo film The Gentlemen lici na one filmove koje je Riči snimao pre cetvrt veka i zbog kojih je postao poznat.
Filmovi o Serlok Holmsu su dobri a u ovom veku je posle Snatch-a snimio jos nekoliko filmova koji mogu jednom da se pogledaju.
Nije jedini legendarni reziser koji se nije najbolje prilagodio snjimanju novih filmova ali i dalje uspeva da nadje posao u filmskoj industriji.

^
Davno sam gledao taj film pa ne zelim da ga komentarisem ili kritikujem.
Verovatno je dobar ali mi se ne svidjaju previse Ricijevi filmovi koji su snimljeni (verovatno) digitalnog kamerom jer su previse mracni.
Gomila novih filmova se snima na taj nacin i zbog toga su scene u filmovima mracne, mutne, boje vestacke i filmovi zbog toga ne izgledaju realno.
Pre dve decenije je gledanje takvih filmova bilo zanimljivo a sada mi se ne gledaju filmovi kao sto je ovaj novi sa Dejmonom i Aflekom jer u dosta scena se vidi jedna te ista nijansa plave boje (pogledaj trailer).
Svako ime neki omiljeni Ricijev film koji je snimljen u ovom veku ali su oni dosta slabijeg kvaliteta od njegova dva najpoznatija filma.

Meni možda i najbolji
@shamanNS što "🤣"? Da, uz kultne dvocevke i dijamante, definitivno u top 3 (iz mog ugla gledano naravno).
Smešan je tvoj komentar u originalnoj formi pre nego što si ga izmenio. Jer je izjava da je "možda najbolji" RocknRolla.

Čovek napravio 2 odlična filma na startu karijere (a i to je realno 2 puta isti fazon filma) i posle teško da je skupio 2.5 solidna filma.

RocknRolla je samo osrednje uspešan pokušaj da po 3. put napravi film po istoj formuli. I ništa bolji film od Layer Cake (koji nije režirao Riči ali nema veze, njegov drugar ga solidno oponaša) koji je takođe ripoff te formule.

Smešan je tvoj komentar u originalnoj formi pre nego što si ga izmenio. Jer je izjava da je "možda najbolji" RocknRolla.

Čovek napravio 2 odlična filma na startu karijere (a i to je realno 2 puta isti fazon filma) i posle teško da je skupio 2.5 solidna filma.

RocknRolla je samo osrednje uspešan pokušaj da po 3. put napravi film po istoj formuli. I ništa bolji film od Layer Cake (koji nije režirao Riči ali nema veze, njegov drugar ga solidno oponaša) koji je takođe ripoff te formule.
Pa dobro, nisi shvatio da sam se nadovezao na diskusiju o Ričijevim filmovima, ništa strašno. A i Metju Von mi je gotivan, kad ga već spominješ. Tako da dolazimo do zaključka da nam se ukusi po pitanju kinematografije razilaze. Svako dobro ✌️

nisi shvatio da sam se nadovezao na diskusiju o Ričijevim filmovima, ništa strašno.
Naravno da jesam shvatio i da je bilo jasno. Zato si i dobio 😂 reakciju : zbog izjave da ti je RocknDolla (možda) najbolji Ričijev film. Što je apsolutno apsurdno izjaviti kad isti čovek režirao Lock, Stock i Snatch koji su duplo bolji filmovi.

Naravno da jesam shvatio i da je bilo jasno. Zato si i dobio 😂 reakciju : zbog izjave da ti je RocknDolla (možda) najbolji Ričijev film. Što je apsolutno apsurdno izjaviti kad isti čovek režirao Lock, Stock i Snatch koji su duplo bolji filmovi.
Sva tri filma su sličnog kalupa, ne mogu odvojiti koji je bolji, zato sam i napisao "možda". U mom slučaju nijanse odlučuju, u tvom (kao i širem auditorijumu) ne.

Snatch je maltene 2 deo loka stoka. Vividno se sećam gledanja LS u Takvudu pre zilion godina. Posle mi je burazer digao taj soundtrack koji mi je jedan od najboljih.

Ne moze RocknRolla da se poredi sa dva najpoznatija Ričijeva filma. Lock, Stock and Two Smoking Barrels i Snatch se nalaze na IMDB listi 250 najboljih filmova a film RocknRolla-a nije imao ni priblizno dobar kasting kao dva filma zbog kojih je Ričij postao poznat. Film RocknRolla je imao slabu zaradu iako je ulozeno mnogo vise novca nego u pravljenje dva poznatija Ričijeva filma. Izgleda da ni Ričijev film od pre nekoliko godina u kojem glavnu uglou igra Jason Statham nije imao uspeha na blagajnama iako filmovi tog glumca prethodnih godina imaju odlicnu zaradu.

Poslednja izmena:
Nisam ovde da se podsmevam ili ne daj Bože osuđujem tuđa mišljenja i ukuse. Niti sam ovde da dižem nivo dopamina u organizmu, već da iznesem svoje viđenje nekog lika i dela, kao i da pokupim po koju preporuku koja mi je prošla ispod radara. IMDB lista je diskutabilna i tu ne bih da zalazim dublje (ali cenim da je barem 80% top 250 liste na mestu) . Trejnspoting 2 je dosta lošije ocenjen od originala ali su meni oba 👌 (ponajviše zahvaljujući Begbiju). Isto tako podjednako su mi dobri svi delovi trilogije "Mračni vitez", iako je prvi deo slabije ocenjen. Finčerov "Alien" takođe. Kod Ričija volim taj soundtrack koji diktira tempo akcije, te sa tog aspekta gledano, podjednako volim sva tri filma.
ps i definitivno prelazim u ulogu nemog posmatrača jer je pojedincima (na momente) cilj da se porokamo ovde.

Poslednja izmena:
Postujem tudje misljenje i izbegavam da se podsmevam ljudima na forumu. Mislim da svako ima pravo na misljenje o filmu i da nijedan clan foruma ne sme drugima da namece svoje misljenje. IMDB lista najboljih filmova nije najbolja ali Lock, Stock and Two Smoking Barrels i Snatch se nalaze na slicnim listama dok za film RocknRolla nema mesta na njima. Ponekada zbog nostalgije preteram sa kritikovanjem novih filmova ali mi smeta kada neko za dobar film napise da mu je dosadan npr. Planes, Trains & Automobiles pa se tada potrudim da mu promenim misljenje. Lock, Stock and Two Smoking Barrels i Snatch su fantasticni filmovi zbog muzike i odlicnih sporednih glumaca a meni se cini da je film RocknRolla daleko od tog nivoa. Moze na snimalnju filma da ucestvuje gomila poznatih glumaca ali ako glumcu uloga ne lezi onda film nece biti dobar i zbog toga je vazan kasting. Legendarnim filmovima nije potreban drugi deo a filmove o stripovima ne gledam cesto pa ih ne bi komentarisao.

Poslednja izmena:
Malo je smesno da neko smatra svoje subjektivno msiljenje za apsolutno tacno, pogotovo oko filmova. Svako ima svoje favorite iz raznih razloga.

@Nenad22
Omiljeni i najbolji su dve različite stvari. A nema ničeg subjektivnog u stavu da su Lock, Stock i Snatch mnooogo bolji filmovi od RocknRolla, to je objektivno tako (i to odražava i IMDB ocena)
Subjektivno može da bude tek to ko smatra da li je bolji Snatch ili bolji Lock, Stock.

Poslednja izmena:
Najbolji Ricijev rad je zapravo reklama za BMW sa Owenom, Madonom i M5.

@Nenad22
Omiljeni i najbolji su dve različite stvari. A nema ničeg subjektivnog u stavu da su Lock, Stock i Snatch mnooogo bolji filmovi od RocknRolla, to je objektivno tako (i to odražava i IMDB ocena)
Subjektivno može da bude tek to ko smatra da li je bolji Snatch ili bolji Lock, Stock.
Je l' ovo tema slepog praćenja imdb liste ili? "Problem" sa ocenom kod RocknRolla filma je čista reciklaža prethodna dva filma (nedostatak originalnosti). Ma i da sam naveo niže rangirani film, verovatno postoji razlog zašto mi je "najbolji/među najboljima". Evo metacritic npr kaže da su sva tri filma stilski, režiserski i po kvalitetu unutar 10% razlike (dok su user score ocene skoro pa identične). I šta ćemo sad? 🤷Što reče kolega @martin, složićemo se da se ne slažemo i privesti ovu debatu kraju. Pozdrav.

Evo metacritic npr kaže da su sva tri filma stilski, režiserski i po kvalitetu unutar 10% razlike (dok su user score ocene skoro pa identične). I šta ćemo sad? 🤷
Ništa, i dalje važi shaman critic >> metacritic 😇

Šta kaže metacritic za Sin City vs Sin City 2 vs The Spirit? 😂 Jel i to 10% tamo-vamo?

Dobro, zbog cega su Dvocevke bolje od Sneca? Eto, za mene je Snec ubedljivo njegov najbolji film, makar za nijansu bolji od Dvocevki, a da ne pominjem ostale. Zasto? Zato sto je veoma duhovit, prepun je dobrih fazona, odlicne glume... Snecu bih dao 8/10, a Dvocevkama 7.5/10. Rokenrola i ostali ne prelaze 6.5.

Meni su dvocevke najbolje. Sneč mi je zabavniki ali dvocevke su nešto prvo što sam tako gledao i malo su ozbiljnije alu tu su u promil razlike lično meni.

Nazad
Vrh Dno