Ne traze oni to. Nijedan sajt ne trazi sem oficijelnog mi store koji je poceo sa radom proslog mesecaA dokumenta I kartica?
e jesi se usrećio...Narucio sam svoju 15icu 8/256 za 23.600 sa bc group
I xiaomi njacpu 45w za 1.100
Jeftinije ne moze
Meni lično bitni su samo security update-i..Ja imam RN 13 Pro+ evo okruglo dve godine, i u suštini nemam zamerke. Telefon služi svrsi, fluidno radi kao i prvog dana, ne primećujem neku degradaciju u bateriji... Pogledao sam juče u Galeriji nove modele. Ona mocha varijanta RN 15 Pro+ izgleda baš dobro, mada je za moj ukus ipak pregolem telefon, prvenstveno u širinu. Jedino mi je utisak da je Redmi Note serija već duže u nekoj fazi zasićenja po ovom već ustaljenom receptu. Možda da malo promene filozofiju, da ubace neki model manje dijagonale, da malo osveže dizajn, šta znam.
Više nas je rešilo taj problem upisivanjem dovoljnog broja nula 0 😁Il istina da zvanicni online mi store trazi broj licne karte kad se narucuje?
Sajt xiaomi serbia je kao kad bi apple zvanicno bio prisutan kod nas i prodavao proizvode preko svog sajta bez fizickih radnji. Mi store je reseller - isti proizvodi ali su preprodavci. Razlika za kupca, ne postoji. Isti proizvod-ista garancija. Jedino ce im se asortiman malo razlikovati. Kao sto si rekao oni prodaju Poco i daju bodove kad kupis nesto. Meni se ne svidja sto ne postoji fizicka radnja gde ti mozes da odneses proizvod na reklamaciju nego bi morao u postu da zapakujes, platis i posaljes. Mozda i planiraju fizicku radnju ne znamPa koja je razlika sad između Mi Store, i Xiaomi Serbia?
Koliko vidim cene su iste, Xiaomi Serbia ima neke kupone, skupljanje bodova, vidim vratili se i Poco modeli, ali daleko manja ponuda Xiaomi ekosistema.
xiaomitime.com
Instead of a linear progression, the successor to the REDMI Note 15 Pro+ may skip a generation, launching directly as the REDMI Note 17 Pro Max.
Kinezi štancaju i kopiraju ne lade 🙂Testing device featuring a staggering 10,000mAh battery, 100W fast charging, and a 200-megapixel primary camera.
Bukvalno se saosecam sa tobom i delim tvoje misljenje.Ja sam takođe prešao na Xiaomi Redmi Note 15 Pro Plus 5G (najduže ime modela u istoriji telefona) sa Poco-a. Model sa 12GB/512GB. Ali moj prethodni telefon je bio Poco X3 NFC, kupljen 2020. 😆
Poco još radi super, ali sam primetio da je posle skoro 6 godina baterija solidno oslabila - desilo mi se jedan dan da nije mogao da izdrži celodnevnu upotrebu vani - dakle bez punjača, a i power bank nisam poneo, pa sam shvatio da je vreme da se misli o nasledniku. Tj. razmišljao sam o zameni baterije u ovlašćenom servisu, ali mi je nezamislivo da budem bez telefona potencijalno par dana, a i realno je vreme za zamenu.
Pa sam onda kopao, razmatrao razne modele, ali oni koji su imali relativno sličnu cenu kao Redmi su imali mane koje su mi smetale:
1. Staklo pozadi. Ja nisam tip koji doživljava orgazam od premium osećaja koji staklo pruža, samo bih da imam što izdržljiviji telefon koji neće pući od mnogobrojnih padova koji su garantovani kod mene. Dakle, staklo i aluminijum su mnogo manje izdržljivi od ovog fiberglasa.
2. Lošija vrsta Gorila Glass napred - ova koju imam na Redmi-ju štiti i od padova na beton/asfalt.
3. Slaba baterija - ne moram da imam baš fon sa najjačom baterijom na svetu, ali 6500 mAh je bolje od 90% uređaja na tržištu.
4. Sporo punjenje - tražio sam nešto sa 100W ili jače.
5. Nedostatak eSIM - ovo mi je bila obavezna stavka zbog čestih putovanja.
6. Nedostatak podrške za 5G mrežu.
7. Nedovoljno RAMa ili ROMa - targetirao sam 12 GB + 512 GB, kad već nemam slot za SD karticu.
8. Telefoni sa Mediatek i Exynos procesorima - preferiram Snapdragon ako je moguće, jer nikad ne znam da mi ne bude neophodan root ako Google nastavi da jede ***** sa zaključavanjem platforme.
Takođe sam tražio i telefon koji ima 3.5 mm jack i MicroSD slot, ali sam shvatio da je to nemoguća misija, sem ako neću neki stariji model ili slabiji... Izbacuju ovo svi valjda da bi lakše implementirali one IP69/68 i ostale zaštite... Ovaj treba da izdrži do 2m dubine do 24h, mada ne planiram da ga potapam toliko dugo. 🙂
Za kameru me zabole u principu, ali sam testirao par puta i deluje solidno.
Na kraju je izbor bio između Poco X8 Pro Max i ovog. Prednosti Poco su ogromna baterija, to što dolazi sa Android 16 i možda brži procesor. Kažem možda, jer je meni prednost Snapdragon u Redmi-ju iako je slabiji - igrice ne igram, Antutu me ne interesuje, a za sve što meni treba i dalje mi radi posao i dosta slabiji Snapdragon u mom Poco X3 NFC. Takođe, Poco X3 Max Pro je manje izdržljiv - starija generacija Gorile, nigde nisam video nijedan test gde ga bacaju, udaraju čekićem, potapaju itd.
I tako, kad sam video akciju za 53.000 uz poklon 120W punjač (koji dođe oko 2000-2500), nisam oklevao.
Na kraju, utisci posle par nedelja korišćenja - radi glatko, baterija oko 2 dana meni traje, mada može i jače kad se manje koristi. Trenutno je na 45% posle 53 sata sa 5h SOT I više sati Revanced YT u pozadini: https://ibb.co/1JXvyvNH
Drugi će imati lošija iskustva možda, ali sam ja naučio da najpre odradim debloat i onemogućim bilo kakve reklame koje podmuklo Xiaomi ubacuje na 100 mesta. Takođe sam koristio Shizuku + Canta da obrišem neke sistemske aplikacije koje su me iznervirale. Mislim da je jedna čak sama skinula par puta neke aplikacije, tipa NBA (neću, koristim sajt) i još nešto, pa sam je ubio.
Negativne strane, pored reklama koje sam uklonio:
1. Ima neki šugavi optical senzor otiska prsta i to u jbnom ekranu, umesto lepo na Power dugmetu kao moj stari Poco. Kapiram da svi sada koriste taj senzor ispod displeja ali mogli su normalan fizički senzor da ugrade umesto ove kamere koja glumi senzor. To mi je downgrade u odnosu na stari fon, ali navikoh se posle 10-ak dana, sad ređe mašim.
2. Ima neki bag gde kad ga povežem u kolima na AUX preko USB C adaptera, iskače mi Gemini. Isključio sam tu opciju negde, ali i dalje iskače nešto, mada me ne sprečava da koristim tako povezan uređaj. Provaliću šta još treba da disable, lako je uz Shizuku, nego nisam imao vremena.
3. Mnogo bitnije, koristi virtuelni senzor blizine, i povremeno se kod poziva ne gasi ekran jer to ****** od senzora ne prepozna uvek situaciju. Ovo sam znao unapred, ali opet nervira pomalo kad se desi, pa onda odaljujem pa približavam telefon uhu dok ne prepozna.
4. HyperOS 3 je ukinuo mogućnost kombinovanja notifikacija i kontrolnog centra, time moram da se pozabavim uskoro, ima valjda neko rešenje. Mada nije strašno.
To mu dođe to za sada.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari