Šta je novo?

Pametni uređaji Odabir klima uredjaja

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

nanoRobot19

Zapažen
Učlanjen(a)
23.09.2025
Poena
5
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav.

Potrebna mi je pomoc pri odabiru klima uredjaja za prostor od 30m2.
Trenutno koristim "TESLA TT34EX81-1232IAW" kojim sam donekle zadovoljan. Bitno mi je da, pored visoke klase energetske efikasnosti, uredjaj ima i zastitu od smrzavanja kako ne bi dolazilo do prekida grejanja. Tesla nema tu opciju i potrebno joj je deset minuta da se odledi, nakon cega opet pocinje sa grejanjem.

Naisao sam na jedan model koji je u skladu sa zahtevima.

Pozdrav.

Potrebna mi je pomoc pri odabiru klima uredjaja za prostor od 30m2.
Trenutno koristim "TESLA TT34EX81-1232IAW" kojim sam donekle zadovoljan. Bitno mi je da, pored visoke klase energetske efikasnosti, uredjaj ima i zastitu od smrzavanja kako ne bi dolazilo do prekida grejanja. Tesla nema tu opciju i potrebno joj je deset minuta da se odledi, nakon cega opet pocinje sa grejanjem.

Naisao sam na jedan model koji je u skladu sa zahtevima.
To sto zelis nema verovatno ni jedna klima osim panasonic heatcharge za 2.5-3k eur.
Svaka ce da radi defrost, neka cesce, neke redje, neka krace, neka duze.

Probaj da stavish grejac u spoljnu jedinicu smanjices defroste ali ce ti pasti efikasnost posto i grejac trosi struju.

Nije obavezno da će biti manje DF zbog grejača, onaj gore Hisense što je linkovan u prvom postu ima grejač pa pali DF kad je minus na svakih sat vreme pa i manje.

@isnogood, hvala na predlogu. Radije bih prodao uredjaj i kupio kvalitetniji. Zaista se cesto desava da ulazi u DF.

Da li je Hisense sa linka najbolji ili jedan od boljih izbora u navedenom cenovnim rangu?

Nije dobar izbor zbog čestog defrosta na minusima.

Svaki uredjaj ulazi u defrost sto ima us rbiji da se kupi, samo neki ulaze cesce, neki redje i neki duvaju ladno kad su u njemu, neki ne.

Cena u rednji obicno objasni to...sto masivnija teza spoljna jedinica, sto zvucnije ime proizvodjaca i sto skuplja serija.

Zato klime i nisu tako idealne za grejanje, ko zeli ozbiljno grejanje obicno se opredeli za toplotne pumpe sa vodom u podu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno