Šta je novo?

Ugradna rerna

thegreataltochef

Zapažen
Učlanjen(a)
28.02.2022
Poena
21
Prijatelji, potrebna mi je pomoć. Kupujem ugradnu rernu. Budžet mi je trenutno ograničen jer moram da kupim još neke stvari kao što je plinska ugradna ploča ili indukcija još nisam odlučila. Ono što mi je potrebno je pre svega multifunkcionalna rerna minimum 71L ali to je minimum minimuma. Mogla bih da izdvojim do recimo 40 hiljada za rernu ako je na akciji recimo nekoj. Mene buni, mnogo informacija, dezinformacija, oko brendova. Sitni aparati su mi svi Bosch. Znam da svaki ciga hvali svoga konja ali svako iskustvo je dobrodošlo. Inače se bavim proizvodnjom vanilica i ružica kolača, i inovativnom zimnicom. Ali za zimnicu imam u selu smederevce tako da mi za to nije potrebno. I kulinarski sam bloger. Imala sam gorenje ali više ne. Koja se robna marka pokazala ok u cenovnom rangu koji sebi mogu da priuštim? Uhhh ala sam opširna ali šta ću ☺️ Hvalaaa

Pozdrav ljudi sto mislite o ovim rernama Gorenje BPS6747A06BG i Electrolux COE7P31X2
Na papiru izgledaju odlicno za ovaj cjenovni rang (u Crnoj Gori obije po 440e).. Gorenje plus Teleskopske vođice i airfry program.. obe imaju piroliticko ciscenje citao sam da se te rerne prave od jacih materijala radi velike temperature koja se koristi tokom ciscenja tako da mi je to veliki plus vise zbog kvaliteta izrade nego zbog samog programa... Zanima me ako neko ima iskustva sa ovim rernama da podjeli svoje misljenje.. Hvala unapred.
https://forum.benchmark.rs/threads/pomoc-oko-kupovine-ugradne-ploce-i-rerne.479776/post-7234273
Ovo je moje iskustvo. E sad zavisi sta cete od ovoga koristiti. Mi koristimo skoro sve programe.
Obavezno da je pogledas uzivo, jer ima model sa staklom preko i bez njega, ako nema stakla preko, slike tastera, krenu vremenom da se micu.

https://forum.benchmark.rs/threads/pomoc-oko-kupovine-ugradne-ploce-i-rerne.479776/post-7234273
Ovo je moje iskustvo. E sad zavisi sta cete od ovoga koristiti. Mi koristimo skoro sve programe.
Obavezno da je pogledas uzivo, jer ima model sa staklom preko i bez njega, ako nema stakla preko, slike tastera, krenu vremenom da se micu.
Hvala puno na odgovoru vidim da ima male razlike u imenu modela ova je BPS6747A06BG sa pirolizom i sondom za meso tako da je ovo vjerovatno neki noviji model..

Hvala puno na odgovoru vidim da ima male razlike u imenu modela ova je BPS6747A06BG sa pirolizom i sondom za meso tako da je ovo vjerovatno neki noviji model..
Imam obje😆 U sustini, ista je to rerna. Iskreno jos uvijek sondu i pirolizu nijesam koristio, nije bilo potrebe za pirolizom, a sto se tice sonde, nemam naviku, samo izaberem program za ono sto pecem, unese se kilaza mesa i play.

U potrazi sam za ugradnom rernom do nekih 40ak hiljada dinara.
E sad, interesuju me vasa iskustva oko podgrevanja hrane.
Kakve su opcije na ovim novijim rernama za podgrevanje hrane? Da li opcija Air Fryer moze da pomogne toj svrsi?
Imam iskustva sa starijim modelima rerni/sporeta kojima je potrebno puno vremena da zagreju hranu, a mikro talasnu sam prestao da koristim iz nekih principa.

Po brzini zagrevanja, rerna ne može da se takmiči sa mikrotalasnom.
Ventilator pomaže, ali ne očekuj čuda.

Po brzini zagrevanja, rerna ne može da se takmiči sa mikrotalasnom.
Ventilator pomaže, ali ne očekuj čuda.
Brznina da, ali je mikrotalasna neupotrebljiva za podgrevanje nekih stvari.
Recimo, pomfrit iz rerne (samo uz grejač na ventilatoru) bude skoro ko nov. Iz mikrotalasne je za bacanje.
Slično je i za picu. Tu je situacija malo bolja za mikrotalasnu, ako ima combi program, ali iz rerne ispadne za klasu bolje.

Ja recimo krompir i pečurke ne podgrevam ni u jednoj varijanti...

Kod rerne bih gledao da ima što veću instaliranu snagu i recimo neki namenski program za podgrevanje ili preheat program koji solidnu brzo zagreje rernu (verovatno uz angažovanje svih grejača).
Instalirana snaga ide od 2+ pa do 3.6 kW kod monofaznih, pa na osnovu toga i brzina zagrevanja bude veća ili manja.

Ma gde bolja... dok je ti ugrejes i usput przis kilowate struje zarad "sake hrane", mikro to odradi x puta brze i jeftinije.
Ako ti je bas toliko gust da podgrevas hranu u rerni, onda bolje uzeti mikro rernu koja je velicine mikrotalasne - em brze em jeftinije od klasicne rerne.

a mikro talasnu sam prestao da koristim iz nekih principa.
vibrirajuci molekuli vode ti debalansiraju chakru?

Ipak ce biti potrebne ove dascice i to 6mm debljine 🙂 Da li sme da se stave dva lesonita od po 3mm ili lesonit nije dobar za ovako nesto?
Pogledajte prilog 527617
Те дашћице треба мало да одвоје рерну, врата рерне од доњег елемената ако је испод фиока или врата, кад се отвара рерна може да запиње за доњи елемент.

Ја треба да убацим те дашћице, али ја испод немам ништа. Још нисам причвстио рерну, чекам да ми неко помогне да је извучем и убацим дашћице.

Znam cemu sluze neko pitam da li moze lesonit 😀 Tacno malo kada podigne pokrije se rupa gore koja postoji i mogu vrata normalno da se otvaraju (inace zakacinju o donju dasku)

Gledaj neku sa mehaničkim komandama ako često koristite rernu. Ove sa senzorskim komandama su samo lepe, ali nisu praktične.

Gledaj neku sa mehaničkim komandama ako često koristite rernu. Ove sa senzorskim komandama su samo lepe, ali nisu praktične.
Zašto? Ja imam senzorsku već preko 6 godina, dosta se koristi i odlična je.

Na mehaničkoj u dva poteza završim sve. Posebno ako su ruke masne, od brašna i sl.

Ne kažem da ne traje ili da je sklono kvarovima. Ipak treba više vremena i pipkanja po komandama. To je moje lično iskustvo.

Ma jok bre, sve je glatko - ne moraš da pritiskaš milion puta displej, pritisneš jednom i ona menja dok ne dođe do programa, pustiš, pritisneš drugi put temperaturu i isto tako držiš prst dok ne dođe do one koju želiš, potom tipka OK i to je to - a prema mom iskustvu displej se lakše, brže i bolje očisti nego točkić, naročito kada se dira sa brašnjavim rukama...
Na kraju krajeva, sve je stvar navike...

Poslednja izmena:
Sve zivo sam gledao i ovo ispada jako dobar deal

Ima sve zive opcije, stvarno mislim da nema bolje za ove pare, a nema je ni na KP ni u drugim radnjama
Ja u planovima da remontujem kuhinju pa od onog što sam gledao, dopao mi se Electrolux Steambake 600 EOD6P77WZ (https://www.electrolux.rs/kitchen/cooking/ovens/pyrolytic-oven/eod6p77wz/) koji mi se čini sličan ovom AEG uz nešto nižu cenu (47.5k din).

Da li neko od članova ima iskustva sa Electrolux ugradnim ove serije i ako da, da li bi bio ljubazan da podeli iskustvo ?

Ma gde bolja... dok je ti ugrejes i usput przis kilowate struje zarad "sake hrane", mikro to odradi x puta brze i jeftinije.
Ako ti je bas toliko gust da podgrevas hranu u rerni, onda bolje uzeti mikro rernu koja je velicine mikrotalasne - em brze em jeftinije od klasicne rerne.

vibrirajuci molekuli vode ti debalansiraju chakru?
Imamo kombi mw i klasičnu rernu sa airfryer, tj. ventilator, razlika je u 5 minuta da se klasična rerna zaleti do 180c, a podgrevanje bude 3 minuta. Bude bolje iz normalne rerne značajno. Koliko je tih plafon 10 minuta struje?

Kombi da lepo zagreje moram nekoliko minuta da se zezam, ali može. Mora prvo da se zagreje prazna rerna, pa onda ako bude kombi to traje predugo, tako da pustim samo zračenje, pa grejač, pa kombi i ventilator.

Uglavnom, lakše u običnu rernu na ventilator, masa hrane se osveži kao da je maltene tek tad spremljena.

Ja u planovima da remontujem kuhinju pa od onog što sam gledao, dopao mi se Electrolux Steambake 600 EOD6P77WZ (https://www.electrolux.rs/kitchen/cooking/ovens/pyrolytic-oven/eod6p77wz/) koji mi se čini sličan ovom AEG uz nešto nižu cenu (47.5k din).

Da li neko od članova ima iskustva sa Electrolux ugradnim ove serije i ako da, da li bi bio ljubazan da podeli iskustvo ?

Slicne su zaista, kolko vidim ova AEG je kao bolja po energetskoj efikanosti, kao ima bolje programe, al nema steambake opciju kao ova Electrolux, verujem da nema greske sa njom, sigurno se neces zeznuti

Treba mi preporuka za neki pristojnu budzet ugradnu rernu, ne zato sto mi je problem da dam 50k+ nego zato sto se nece cesto koristiti pa iz tog razloga mislim da nema smisla da bacam pare na neki ozbiljniji model. Ukljucivanje bukvalno jednom u nedelju dana, ako bude i toliko. Ima li neko da je uzimao nesto za 25-35k i da je zadovoljan sta se nudi za te pare?

Nazad
Vrh Dno