Šta je novo?

Koliki vam je račun za struju?

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Pauk Nikada i nije bila druga taktitka. Ako si bez advokata kao i 90% ljudi, onda prvo plati pa se žali...
A i to je pitanje dal će da prođe...
Ako nemaš nekog druga, poznanika koji radi u EPS Snadbevanju da pogleda gde je nastao problem
i ako nije očigledna greška u očitavanju, teško je isterati pravdu.

I molim sve ljude sa foruma, ako imate neki problem, nemojte se ljutiti na radnike koje vidite na terenu.
Najčešće su to monteri EDS-a (dispečerske ekipe ili ljudi iz održavanja), koji nemaju nikakve veze sa naplatom struje.
Sve je razdvojeno: EPS, EMS, EPS Snadbevanje (naplata struje) i EDS.

Znamo tačno i ja i EPS gde je nastao problem, bojim se da sam i ja doprineo tome. Jedino me buni što nikada nisam dobio razrešenje ili račun za tačno to pre ove opomene.

Da li postoji upravljana potrošnja za toplotne pumpe, šta kažu iz EPS-a ?

kako da nateram eps da ponovo krene sa ocitavanjem brojila? centar bg aman zaman. samo su pre mesec dana prestali da ocitavaju. Vec drugi racun je dosao sa 0 potrosnjom...

Da li postoji upravljana potrošnja za toplotne pumpe, šta kažu iz EPS-a ?
Koliko shvatam ova upravljana potrošnja ne bi bila dobra za toplotne pumpe. Kao prvo nije velika razlika u ceni u odnosu na dvotarifno računanje, osim ako nemaš upravljanu potrošnju sa posebnim merenjem. Ono što je veći problem je što oni odlučuju kada će ti pustiti struju.
Bez posebnog merenja ti isključuju 2 puta denevno u trajanju od po 3 sata (dakle 6 sati nemaš struju, kada oni odluče).
Kod upravljane potrošnja sa posebnim merenjem cena je niža, ali ti daju struju samo 10 sati dnevno (dakle nemaš 14 sati struju, kad oni odluče).

Zamisli da toplotna pumpa krene da radi i oni ti isključe struju. Pa posle kad se reše ponovo je uključe. Ne verujem da bi bilo dobro za elektroniku da je tako šokiraš više puta na dan tokom cele grejne sezone.

Pričamo o upravljanoj potrošnji.

Ovaj bre deo:
na način kojim se napajanje može prekinuti u periodu od najviše dva puta od po tri časa dnevno, s tim što se između dva prekida mora obezbediti napajanje u trajanju od najmanje četiri časa
i
Električna energija se preuzima u trajanju od deset časova dnevno, od čega osam časova neprekidno, u vremenu koje određuje energetski subjekt za distribuciju električne energije, u skladu sa mogućnostima elektroenergetskog sistema.

@Borg71
Ne može se više dobiti takva tarifa.
@djpaan
Jel ti brojilo dostupno, zgrada ili kuća?
Dok stručnjaci ne nameste tender da očitavanje brojila dobije neka bratska firma, očitavanje rade naši monteri.
A kako to do sada nije bio njihov posao i ne dobijaju svaki mesec isti teren da očitavaju, dešava se npr. da ne znaju gde se nalazi tvoje merno mesto itd...
Ima tu raznih problema...
Najbolje ti je da sam prijavljuješ stanje ako nisi na daljinskom očitavanju.

Vračar u pitanju, stambena zgrada. NIKAD se nije dešavalo da nisu ocitavalo. Apsolutno ne želim da radim njihov posao, ne mislim da je tender u toku, ali ki je jako čudno

Zgrada do zgrade, Zvezdara. Nama očitavaju, susednoj zgradi ne.

Prijavljuju sami. Ko ne prijavi na vreme, onda nastaju problemi

Sta je tesko nekome da sam ocita, slikas i posaljes, posao od jednog minuta, nema da te boli glava da razmisljas da li je neko bio da cita 28. ili 01. ili 05. a i ovo daljinsko da li je dobro ili ne, cas radi cas ne radi, pa posle uzimaju prosek, ili salju bez potrosnje pa nastane problem. Molim Boga da ovo daljinsko nikad i ne zazivi kod mene u gradu...

Nije resenje ok je to,ali onda i nema kuknjave posle,eps takve obozava jer mu dozvoljavate da vas suri sa racunima.

kako da nateram eps da ponovo krene sa ocitavanjem brojila? centar bg aman zaman. samo su pre mesec dana prestali da ocitavaju. Vec drugi racun je dosao sa 0 potrosnjom...
Zar ti nije lakše da sam slikaš svakog 1-vog i samo šibneš sliku na [email protected] ?
U suprotnom ćeš morati tri puta više mail-ova naknadno da šalješ ovim aktuelnim BANDITIMA dokazujući da nisu trebali da ti fakturišu potrošnju u crvenoj zoni kad ti jednom budu očitali ko zna kad.

Ne, neće ih slati. Već će naša obaveza biti da ih sami uradimo, a njima samo da legne uplata.

Pored starih ljudi, imam strujomere na 125km i 200km od moje bazne lokacije. Na koji način da ih samoočitavam? Šta ako početkom meseca iz poslovnih razloga nisam na lokaciji? Šta ako odem na odmor, budem bolestan itd.

Nego neki nemaju kapaciteta da razumeju

Problem je ako nisi na lokaciji. Ne znam šta je problem da se shvati da samoočitavanje nije rešenje za svakog
Pored starih ljudi, imam strujomere na 125km i 200km od moje bazne lokacije. Na koji način da ih samoočitavam? Šta ako početkom meseca iz poslovnih razloga nisam na lokaciji? Šta ako odem na odmor, budem bolestan itd.
Apsolutno se slažem sa ovime, ali to zapravo nije problem koji se javlja na temi, makar sudeći po porukama koje se pišu. Ko se ovde buni, češće se buni zato što ne želi da sam očitava, a ne iz sasvim opravdanih razloga koje si naveo. Takvima se i upućuju saveti da se predomisle, ne tebi. Niko ne kaže da je samočitanje čarobna formula ili rešenje za sve.

Ima starijih ljudi koji ne znaju da koriste aplikacije.
Stanje može da se prijavi i telefonskim pozivom. S tim bi se većina snašla, mada sa starijima lako bude drugih frka: problemi sa vidom, demencija... Stoji zato da mnogi nikako ne bi uspeli da prijave, ali eto, nije strogo do aplikacije.

Jeste, nadje način osoba od 85. godina, koja se jedva kreće i funkcioniše. Takvih je po selima mnogo.
Sada bih ti rekao nešto, ali biću kulturan...

@rovello
Pre par meseci kod mojih, čitač nije očitao struju, zvao sam danima na telefon da prijavim stanje brojila i uvek je bilo zauzeto. Mnogo ljudi zove za kratak period i ne mogu da postignu svima da se jave.
Aplikacija svakako završi posao osobi koja zna kako se rukuje.

Koji je broj bio? Ne znam kako funkcioniše ovaj skorije uvedeni opšti, skroz ima smisla da je on preopterećen, ali svaki pogon ima svoj broj telefona, ovde su svi nabrojani. Iz mog lokalnog se uredno javljaju i zavode, mada kod mene uopšteno nema većih problema sa očitavanjem, pa verujem da retko ko i zove, plus je svakako manje područje.

Sta je tesko nekome da sam ocita, slikas i posaljes, posao od jednog minuta, nema da te boli glava da razmisljas da li je neko bio da cita 28. ili 01. ili 05. a i ovo daljinsko da li je dobro ili ne, cas radi cas ne radi, pa posle uzimaju prosek, ili salju bez potrosnje pa nastane problem. Molim Boga da ovo daljinsko nikad i ne zazivi kod mene u gradu...
Problem je da požuti plastika na vratima ro gde su brojila i ne vidi se displej brojila. Ja bih hteo da sam šaljem stanje ali eto zato ne mogu, pa i radnik koji vrši očitavanje mora da otvori ro da vidi, mi korisnici ključ nemamo.

@rovello
Pre par meseci kod mojih, čitač nije očitao struju, zvao sam danima na telefon da prijavim stanje brojila i uvek je bilo zauzeto...
Ne mogu da razumem kako ti nije bilo lakše da pošalješ prosto e-mail umesto zivkanja i čekanja da li će ****** da se jave...

Ja recimo uopšte ne koristim njihovu aplikaciju za prijavu nego samo šibnem e-mail, ne verujem ni da ti stariji o kojima se priča nisu u mogućnosti da pozovu nekog mlađeg da to odradi umesto njih - člana porodice, prijatelja/poznanika...

Slažem se doduše da u principu niko ne bi ni trebao da se bakće uopšte s tim stvarima - da živimo u normalnom sistemu sva bi se brojila automatski očitavala daljinski i niko ne bi morao ni sa čim da se bakće lično (ja recimo imam brojilo novije generacije, digitalno ali nije na daljinskom očitavanju, totalni apsurd) - ali stvari su ovde totalno naopake i samo savetujemo jedni druge kako da se snađemo u datim okolnostima.

Kod mene u stambenoj zgradi krajem novembra uveli daljinsko očitavanje (skinuli staro digitalno i stavili novo). Onda su na novembarskom računu stajala stanja sa dva brojila za taj mesec ali sve lepo sračunato koliko kilovata je potrošeno. Međutim, već za decembarski stoji da nije očitano a i to se pojavilo na portalu tek pre dva dana. Poslao sam prigovor i sad čekam šta će odgovoriti.

@Sync opet nisi skapirao o cemu se pise, ali necu dalje da ne idem u off
@dejca ima taj kljuc da se nadje u skoro svakoj elektro radnji, i mojima pozutela plastika na kucistu, jedan elektricar nam dao, kaze ima toga kolko hoces...

Meni su dali ključeve kada su premestili na banderu na ulici. Jedna kutija za sat a druga za osigurače/limitere.

Nazad
Vrh Dno