Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nakon banovanja PayPal-a da li nastavlja da skida sa balansa ili trazi novi PayPal nalog da se pravi?

Kod malog sestrinog su banovali paypal nalog na gmail-u (moja RF debitna, XY godina se koristi u inostranstvu kao devizno povezana).
Kod mene još uvek nisu, na mojoj icloud mail adresi, RF gold visa kartica.
Treba da mu skine nešto ovih dana. Pošto uglavnom njegova sestra i ja nasleđujemo njegove telefone skoro svi uređaji su kod njega na nalogu. Napisaću čim ga vidim i proverim.
Meni je uredno skunuto juče sa balansa za iCloud+. Nije pipnut PayPal pošto je postavljen kao druga opcija.

Samo da proverim, prošle godine sam platio godinu dana Apple Care za Macbook Pro, ističe mi 20.1. prva godina pretplate, koju sam čini mi se platio balance-om i gift karticama... Danas mi stigne mejl:

1768088586980.png

Zanima me jel dovoljno da ja samo dopunim account balance sa 100$, tj. da li će praviti problem prilikom obnove pretplate?

Mislim da ti to u ovoj temi još uvek niko ne može da potvrdi, a mnoge, koji su platili PayPalom zanima 😃
Logika nalaže da bi trebalo da bude dovoljno, ali dopuni sa nešto više ako ti je nalog vezan za državu gde se plaća dodatni porez 😃

Kupih danas Iphone 17 i da platim apple care cvrc! Nema opcije nigde, daje mi samo opciju za airpods da uzmem ili da ugasim za Iphone 13 pro. Na sajtu check coverege kad unesem serijski broj izbacuje This device is not eligible for additional coverage. Jel imao neko sličnih problema?

Uzeh nov telefon samo zbog AppleCare...

Kupih danas Iphone 17 i da platim apple care cvrc! Nema opcije nigde, daje mi samo opciju za airpods da uzmem ili da ugasim za Iphone 13 pro. Na sajtu check coverege kad unesem serijski broj izbacuje This device is not eligible for additional coverage. Jel imao neko sličnih problema?

Uzeh nov telefon samo zbog AppleCare...
Nešto neće EDIT... Zvao sam Apple Support, razlog je zato što je telefon kupljen u Mađarskoj a pokušavam preko US naloga... Pokušaću sutra da sredim preko nemačkog naloga vidim da je neko u temi imao iskustva.

Nešto neće EDIT... Zvao sam Apple Support, razlog je zato što je telefon kupljen u Mađarskoj a pokušavam preko US naloga... Pokušaću sutra da sredim preko nemačkog naloga vidim da je neko u temi imao iskustva.
Za ocekivati od Apple-a, jer je poznat po svojim ekstremnim ogranicenjima.

Zašto ne može kupljen u Mađarskoj a može kupljen u Srbiji?
Skoro smo aktivirali 17pro kupljen u Srbiji na USA nalogu, pa mi nije baš jasan taj deo osim ako nema veze sa EU ograničenjima. Sigurno nije prethodno aktiviran ili nešto slično?

Zašto ne može kupljen u Mađarskoj a može kupljen u Srbiji?
Skoro smo aktivirali 17pro kupljen u Srbiji na USA nalogu, pa mi nije baš jasan taj deo osim ako nema veze sa EU ograničenjima. Sigurno nije prethodno aktiviran ili nešto slično?
Stvarno ne znam, airpods pro 3 su isto iz Mađarske a može da se aktivira. Probaću preko Nemačkog ili Britanskog naloga ..

Lik sa kojim si razgovarao iz Apple Support-a je bazični nivo i nije ti rekao tačnu informaciju.

Ako na sajtu piše "This device is not eligible for additional coverage", vrlo verovatno znači da ga oni vode u bzi da je prodat pre više od dva meseca, a ti da bi dikazao suprotno, moraš da imaš račun, koji nemaš. Druga opcija je da ga neko odnese direktno u Apple store i tamo pokuša da to odradi.
Važno je da ti je nalog i sve na US, ali koliko kapira, to već jeste pošto ti nudi za Airpods.

Mislim da je nglasak na onom prvom navedenom, oni ga u bazi vode da je prodat pre više od dva meseca, a to je rok za kupovinu Apple care plus plana.

https://www.apple.com/applecare/

You can start an AppleCare+ or AppleCare One plan when buying a new product with Apple in person, online, or through the Apple Store app. For 60 days after a new Apple purchase, you can get a new plan through the Settings app on your iPhone, iPad, or Mac. You can also upgrade to an AppleCare One plan if you have an active AppleCare+ plan. When you switch plans, we’ll automatically cancel your current one and refund any amount owed.

Ako na sajtu piše "This device is not eligible for additional coverage", vrlo verovatno znači da ga oni vode u bzi da je prodat pre više od dva meseca, a ti da bi dikazao suprotno, moraš da imaš račun, koji nemaš. Druga opcija je da ga neko odnese direktno u Apple store i tamo pokuša da to odradi.
Važno je da ti je nalog i sve na US, ali koliko kapira, to već jeste pošto ti nudi za Airpods.

Mislim da je nglasak na onom prvom navedenom, oni ga u bazi vode da je prodat pre više od dva meseca, a to je rok za kupovinu Apple care plus plana.

https://www.apple.com/applecare/
Ima smisla mada Na apple coverege sajtu piše Purchased 16.01.2026.,, ako uspem nešto pisaću...

Ako su mu iz Apple support-a rekli da je kupljen u Mađarskoj, ne bi trebalo da je esim only model 😃

Mada realno nije logično to što si napisao da na apple coverege sajtu piše da je danas kuplje, a u prethodnom postu da na check covereg piše "This device is not eligible for additional coverage." 😃

Ok, znaci ako sam dobro razumeo sve prethodno napisano ovo su koraci koje treba da ispratim.
  • izlogovati se sa srpskog naloga
  • ulogovati se na US nalog
  • kupiti sa US naloga (da li PP ili preko neke US kartice itd).
  • izlogovati US nalog i vratiti RS nalog

I to onda treba da radi kako treba? Tj da stoji da postoji AppleCare+ za taj uredjaj.
E sad, ako zelim to isto za telefon recimo, da onda idem na AppleCare One ili ne. Ideja mi je bila da se uzme AppleCareOne i da stavim Mac, moj telefon i zenin telefon i to taman pokriva 3 uredjaja za Apple One.
U sustini moze da ostane i samo za Mac, onda bi isao na godisnju varijantu, ali ako moze i za sve ostale uredjaje, sto da ne...

Imam ljude u US preko kojih bi mogao to da uradim, pa zato pitam da li sam dobro procitao sve...

Tako je za navedene korake, ali ako misliš da kupiš AppleCare One, onda ne možeš da se vratiš na drugi nalog osim na onaj za koji je ta usluga plaćena. Uređaji koji su u okviru AppleCare One moraju, bar za sad, koliko znam, da budu uvek logovani na taj isti nalog.

• Like
Reagovanja: CvC
Tako je za navedene korake, ali ako misliš da kupiš AppleCare One, onda ne možeš da se vratiš na drugi nalog osim na onaj za koji je ta usluga plaćena. Uređaji koji su u okviru AppleCare One moraju, bar za sad, koliko znam, da budu uvek logovani na taj isti nalog.
Ok, onda mi otpada taj deo, ne bi da rizikujem da placam bezveze a da ne moze. 😀 Nije neka svota, ali zasto da bacam pare bezveze...

Nema veze, bitnije mi je da osiguram Mac od telefona... 😀

Tnx

• Like
Reagovanja: iOS
Da nije e-sim model?
Nije nije
Ako su mu iz Apple support-a rekli da je kupljen u Mađarskoj, ne bi trebalo da je esim only model 😃

Mada realno nije logično to što si napisao da na apple coverege sajtu piše da je danas kuplje, a u prethodnom postu da na check covereg piše "This device is not eligible for additional coverage." 😃
Nisu mi rekli da je kupljen u Mađarskoj već da je kupljen u regiji koja ima ograničenja za apple care( mada i ja mislim da pojma nema ni on iz call centra već da generički priča šta su mu rekli...)
A sad što se tiče Mađarske skontah ipak sad da nije Mađarska već Indija, broj modela se završava na HN/A, mislio sam da je to Hungary ali ipak nije već je Indija. MG je mađarska, ako je to uopšte bitno, ne kapiram jel to mesto gde je kupljen ili gde je napravljen..Zakomplivaše ga baš ništa mi nije jasno

Eto zanimljiva stvar juče mi je pisalo This device is not eligible for additional coverage a danas nema toga, ali svakako nema ni mogućnosti za apple care. Možda se pojavi 😆

Prilozi

• Screenshot_5.jpg
    Screenshot_5.jpg
    39.5 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Nešto ne razumem, mada nisam nikada to radio preko web browser-a. Mi smo to uvek radili preko telefona. AirPods 2 pro su kupljene u USA odmah sa AC+, ali iPad je dodat regularno kroz sam iPad. iPad je ovde u Gigatronu regularno kupljen.
Ti si ulogovan na USA nalog na telefonu i kada na telefonu pogledaš pod Settings/General/AppleCare and waranty... nemaš tu opciju da uplatiš AC+?
Ne znam kako sada drugi rade tačno ali neka procedura bi bila da pri prvom pokretanju, ili aktivaciji uređaja, kreneš sa USA nalogom gde imaš opciju da uplatiš AC+.
Kada obaviš kupovinu AC+, sve se uredno prikaže, onda ga resetuj i podigni na koji god nalog, iz koje god tunguzije bio.
Koliko znam to je jedini mogući način (naravno važi i za aktivaciju preko bilo koje zemlje gde je moguća kupovina AC+, ali ne znam sad tačno osim UK koje su to). Ako si ga aktivirao prvo preko našeg ili mađarskog npr. naloga, možeš da se pozdraviš sa AC+.

Još mi jedino pada na pamet da pitam da li si ti uopšte aktivirao telefon? Ono tipa upalio, ulogovao se na USA nalog, podesio šta si hteo i telefon je u funkciji?

Ako si ga aktivirao prvo preko našeg ili mađarskog npr. naloga, možeš da se pozdraviš sa AC+.

Još mi jedino pada na pamet da pitam da li si ti uopšte aktivirao telefon? Ono tipa upalio, ulogovao se na USA nalog, podesio šta si hteo i telefon je u funkciji?
Ako je ova informacija 100% tačna to je problem... Žena ga namestila prvo sa njenim apple id(srpski) pa sam ja posle izlogovao i ušao na svoj američki nalog na kom već imam apple care pretplatu za svoj telefon.

Zaboravi onda na AC+. Moraš da vodiš računa o tome ubuduće.
Mala sestričina npr. ima samo srpski nalog, pa njen stariji brat ili ja ga prvo pokrenemo na naše USA naloge, uradimo aktivaciju i posle reseta može na njen nalog.

Nema veze što je prvo aktiviran sa našim Apple nalogom. Mnogi su to prvo radili logujući se sa domaćim Apple nalogom i onda se prebacivali na US nalog i kupovali Apple care plan 😃 Možeš da prevrtiš temu i videćeš da se o tome pisalo 😃
Ako hoćeš, napravi backup, idi na Erase all content i loguj se pri aktivaciji na US nalog i podesi i da je US region 😃
Posle lako vratiš backup telefona 😃

I ja bih rekao da nema veze zato sam i napisao "ako je informacija 100% tačna" . Probao sam to naravno, probao i sa britanskim nalogom ništa ne daje rezultat. Jedino što mi je logično je da je prošlo više od 60 dana od kupovine uređaja(to ne znam ni kako da proverim) pa zato nema opcije...

Samo da pitam, neko je ovde pomenuo pa ne znam da li je sala ili ozbiljno. Da li u istyle, pro mobi ili macolu kada nosimo da reklamiramo sa apple care telefon moramo za njega da imamo fiskalni ili je kao i pre?

To su mi preko email-a napisali iz iStyle-a.

Bio sam u ProMobi posle, nista nije spomenuo za racun. To nema smisla svakako.

Da li je neko imao slučaj:

Aktiviranje AC+ preko usa paypal fore, onda gift card za nadalje sve regularno… ali posle toga kupovina ac za NOVi uredjaj, nor sluske, sat, bilo sta - da li za taj novi, sledeći uredjaj skida prvi iznos sa PP ili sa gift?

Ne znam, mogu da ti kažem kad kupim sledeći uređaj 😁 , a za sad je tako, skida posle inicijalne kupovine prvo sa balance.
Mislim da bi i prva kupovina prošla sa dopuna koje su dodate preko gift kartice da je već pre PayPal ili nečija kartica bila vezana za račun, pod uslovom da je podešeno da sa balnce prvo skida 😃

Samo da pitam, neko je ovde pomenuo pa ne znam da li je sala ili ozbiljno. Da li u istyle, pro mobi ili macolu kada nosimo da reklamiramo sa apple care telefon moramo za njega da imamo fiskalni ili je kao i pre?

Nije potreban račun osim ako hoćeš da dokažeš nešto suprotno. Na primer, nije dobro zabeležen početak garancije.
Ako ćemo da tražimo dlaku u jajetu, oni mogu da se uvek pozovu na to da garancija važi uz račun, ali uvek imaš mogućnost da posle toga lepo proslediš to njihovo odbijanje direktno u Apple i onda se vrlo brzo sve to regiliše.
Pre više godina za iStyle znam da nisu tražili, a u skorije vreme, znam i da za Promobi nije trebao nikakav račun.

Nazad
Vrh Dno