Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

I u CG je, u Bosni se isto pojavio da možeš da ga kupiš zvanično ima ga i u Hrv, što ne bi i u Srb.
Ne znam što tako imate pesimjstično / napadno mišljenje da ga neće biti?
U CG ga ima u jednoj legalnoj i jednoj poludivljoj prodavnici,nema kod operatera.Cijena za 10 Pro 256gb je 1300 evra.Prodaće 0-2 primjerka...

U CG ga ima u jednoj legalnoj i jednoj poludivljoj prodavnici,nema kod operatera.Cijena za 10 Pro 256gb je 1300 evra.Prodaće 0-2 primjerka...
Da, ali radi 5g i volte bez problema, što je nama i najbitnije.
Svakako telefone godinama nabavljam nove na kp, nisam kupio kod operatera godinama.

@fkloznica nek je sa srećom, pa javljaj utiske

Da, da 🙂
Morao sam zbog baterije, iako mi je 10 pro idealnih dimenzija. ( Doduše za koji mesec ću naručiti i original bateriju sa ifixit sajta (50e ->
), pa kada Google bude jako throtlovao bateriju za god ipo taman ću da je zamenim sa novom)

Sve u svemu, za par dana ide mini review

Na, na ortaka u DE. 🙂
Što je zanimljivo čak se za tih 50e dobijaju i ove prateće stvari za zamenu baterije

Da, dobar je taj alat - imam ovaj komplet odavno 🙂

U suštini dali su ti sve što je potrebno da odradiš to...

Koliko realno može da bude bolja baterija na XL u odnosu na manji, razlika je 330mah ili nepunih 7% (4870 i 5200)? A tu je i veći ekran koji malo više srče + nešto veća rezolucija. Manji možda može da se koristi i na 1080p ako bi značilo za bateriju

Šta znam.. verovatno nekih 30min-1h SOT. Razlika u površina ekrana nema veliki uticaj na bateriju kod ovih savremenih oleda, koliko sam pohvatao.

Pitanje je da li A1 radi 5G
Nema 5G, biće tek kada završe testiranja srediom godine (valjda). Došli su iz Gugla da rade neka testiranja i konfiguracije.
Ne znam što tako imate pesimjstično / napadno mišljenje da ga neće biti?
Možda bude ali mala je šansa, iz A1 su rekli da ne planiraju da ga nabavljaju mada zavisi od koga je informacija tamo došla. Ne bi me čudilo da ga ne bude ovde pošto je ovde A1 jedini ne-ekstremistički provajder

Šta znam.. verovatno nekih 30min-1h SOT. Razlika u površina ekrana nema veliki uticaj na bateriju kod ovih savremenih oleda, koliko sam pohvatao.
Manje od 7% je razlika, ali uzećemo da je 7%. Ako manji napravi 6h sot, XL bi po toj logici trebalo 6h 25min. Ako manji napravi 7h sot, XL bi trebalo 7h 30min. I to bez uzimanja u obzir većeg ekrana i veće rezolucije.
Mislim znam da stvari nisu tako plastične ali po kapacitetu baterije uopšte XL ne prednjači mnogo kod Pixela za razliku od nekih drugih modela

Manje od 7% je razlika, ali uzećemo da je 7%. Ako manji napravi 6h sot, XL bi po toj logici trebalo 6h 25min. Ako manji napravi 7h sot, XL bi trebalo 7h 30min. I to bez uzimanja u obzir većeg ekrana i veće rezolucije.
Mislim znam da stvari nisu tako plastične ali po kapacitetu baterije uopšte XL ne prednjači mnogo kod Pixela za razliku od nekih drugih modela
Da OnePlus nije zeznuo kamere pa fino uzmeš to i imaš 12h SoT 🫩

Da OnePlus nije zeznuo kamere pa fino uzmeš to i imaš 12h SoT 🫩
1) Zeznuli su kamere
2) navučen sam na Pixel OS, priznajem
3) gledam da izbegnem tu veličinu telefona

Inače baš me u zadnje vreme interesuju Kinezi, ali kako su sve veliki telefoni, možda eventualno uzmem u razmatranje Xiaomi 17 Pro. Videću kakav je, drugar je uzeo

1) Zeznuli su kamere
2) navučen sam na Pixel OS, priznajem
3) gledam da izbegnem tu veličinu telefona

Inače baš me u zadnje vreme interesuju Kinezi, ali kako su sve veliki telefoni, možda eventualno uzmem u razmatranje Xiaomi 17 Pro. Videću kakav je, drugar je uzeo
Niko ne pravi kompletan telefon malih gabarita, kod svakog mora neki debeli kompromis. Da ne pričamo o tome što je „mali” telefon sad odjednom 6.3 inča...

Žena imala Xiaomi 14, pa 15, super veličina, odličan ekran, fin i spoljašnji izgled, sve je to lepo, ali onda dolazi HyperOS, hiljadu čuda ispremetanih, hiljadu sitnih bubica. Telefoni se rendom zagreju, kamere peglaju lice, a na 15tici recimo ne hvataju pokret i sve je mutno ako se ne isključi neko čudo koje se resetuje svaki put kad se kamera ugasi. 🤣 Što @gest kaže, AOSP ne valja ali je ujedno i namanje loša opcija.

Svaka čast ko voli taj interfejs i kome ništa ne smeta, ja bih prvom prilikom gledao mogu li da otključam bootloader dok još nisu skroz prekinuli, i gledao koji brat iz Indije kuva najbolji rom...

Žena imala Xiaomi 14, pa 15, super veličina, odličan ekran, fin i spoljašnji izgled, sve je to lepo, ali onda dolazi HyperOS, hiljadu čuda ispremetanih, hiljadu sitnih bubica. Telefoni se rendom zagreju, kamere peglaju lice, a na 15tici recimo ne hvataju pokret i sve je mutno ako se ne isključi neko čudo koje se resetuje svaki put kad se kamera ugasi. 🤣 Što @gest kaže, AOSP ne valja ali je ujedno i namanje loša opcija.

Svaka čast ko voli taj interfejs i kome ništa ne smeta, ja bih prvom prilikom gledao mogu li da otključam bootloader dok još nisu skroz prekinuli, i gledao koji brat iz Indije kuva najbolji rom...
Umalo da zaplačem, divan komentar, od reči do reči
Sve nešto moraš da se raspravljaš sa ljudima ali je bukvalno ovako

Xiaomi "vanilla" serija - kao što si rekao, super "mali" telefon ali onda HyperOS i random grejanje i što kamera random pegla lice
Honor - isto kao Xiaomi samo bolja baterija - imaš MagicUI, isto kamera pegla gluposti i ne sviđaju mi se njihove fotke uopšte
svi ostali kinezi - sve što važi za prethodna dva (da dodam uglavnom loše zvučnike), solidna baterija al random softverske gluposti sa vremena na vreme plus užasan AI
Samsung - da ne pominjem, od svega po malo (i dobrog i lošeg)
i ovako za svaki brend.. pa onda
Pixel - užas "stock AOSP" ali najmanje zlo kada sagledaš sve ali onda loša baterija i idiotske hardverske odluke
iPhone - druga priča skroz

U suštini najveći potencijal ima Pixel samo kao američka kompanija taj film nećemo gledati narednih 5 godina a ni tad

p.s. a za flešovanje ROMova, kao neko ko je koristio Xiaomi telefon od 2019e do 2023e sa veoma raznim AOSP ROMovima - na kraju dana veoma neprijatno iskustvo, od tih single/solo programerčića do idiotskih odluka kojima gugl ubija AOSP

Poslednja izmena:
Ja gledam nešto, kažu da taj driver nije još stigao u stable verziju?

Tako i videh, da ce od marta da ga pustaju vrv.

Pošto je kupovina Pixel 10 teletona na kp-u isto što i kupovina mačke u džaku, može li neko , ako zna, da kaže koja je ovo verzija?
Taiwan?

Prilozi

• Screenshot_2026-01-13-19-47-33-258-edit_com.kupujemprodajem.android.jpg
    Screenshot_2026-01-13-19-47-33-258-edit_com.kupujemprodajem.android.jpg
    405.4 KB · Pregleda: 92
Gledam sada weather widget na p10 i nije mi isti kao na p6pro i ako je verzija widgeta ista..
Zna li neko kako da je podesim da na p10 bude ovako kao na p6 ?
Da ima trenutno vreme i vreme u naredna 2dana ispod toga, a ne vreme u narednih par h ?

Prilozi

• Screenshot_20260113-205019.png
    Screenshot_20260113-205019.png
    471 KB · Pregleda: 79
Jesam.. ali nikada ne mogu da dobijem izgled kao na p6pro 🙂 zanimljive stvari.
Što ne najgore ponovo kada izvučem isti widget na drugoj strani na p6pro ponovo ne može da izgleda kao na SS 🙂

Očigledno je to neka stara verzija pa je ostalo tako.. šteta

Zašto se mučiš sa tim čudnim likovima tamo na kp kada imaš proverene mađare koji su verovatno i jeftiniji od toga što gledaš ?
Edit: poslao sam ti PM

Poslednja izmena:
Umalo da zaplačem, divan komentar, od reči do reči
Sve nešto moraš da se raspravljaš sa ljudima ali je bukvalno ovako

Xiaomi "vanilla" serija - kao što si rekao, super "mali" telefon ali onda HyperOS i random grejanje i što kamera random pegla lice
Honor - isto kao Xiaomi samo bolja baterija - imaš MagicUI, isto kamera pegla gluposti i ne sviđaju mi se njihove fotke uopšte
svi ostali kinezi - sve što važi za prethodna dva (da dodam uglavnom loše zvučnike), solidna baterija al random softverske gluposti sa vremena na vreme plus užasan AI
Samsung - da ne pominjem, od svega po malo (i dobrog i lošeg)
i ovako za svaki brend.. pa onda
Pixel - užas "stock AOSP" ali najmanje zlo kada sagledaš sve ali onda loša baterija i idiotske hardverske odluke
iPhone - druga priča skroz

U suštini najveći potencijal ima Pixel samo kao američka kompanija taj film nećemo gledati narednih 5 godina a ni tad

p.s. a za flešovanje ROMova, kao neko ko je koristio Xiaomi telefon od 2019e do 2023e sa veoma raznim AOSP ROMovima - na kraju dana veoma neprijatno iskustvo, od tih single/solo programerčića do idiotskih odluka kojima gugl ubija AOSP
Honor M7P nema loše zvučnike. Da si ga čuo sigurno bi pirao vlasnika šta koristi.

Nazad
Vrh Dno