E ta stvarcica ti je po principu LETI-GREJE, ZIMI-HLADI 🤣
U glavnom to kad je upaljeno AI ti "proucava" sobu i tako namesta klimu da sto efikasnije radi. U praksi bar kod mene, ponekad zna da stabilizuje modulaciju tipa i na 250w da radi duzeg vremena (kad nije toliko hladno >+5 stepeni) ali u jednom momentu se ugasi ta funkcija i onda ide brljavljenje sa modulacijom. Kad je 0 i ispod 0, uvek se trudi da radi na nizu modulaciju kad je upaljeno "ai-se" ali to rezultuje u bavnom hladjenu prostorije i tako ce da radi sve dok ne primeti 4 stepena razlike zadate temperature i na senzoru klime. U prostoriji nije toliko spala temperatura, ali oseca se da se hladi prostorija. Onda opet ide visoko, pa opet spusti nisku modulaciju i kad je dobar minus nikako ne dostigne zadanu temperaturu nego uvek je u pola stepena manje, bar kod mene je tako jer ja nemam izolaciju. Verujem da bi to malo bolje funckionisalo u bolje izolovanom prostoru, a mozda i gore zbog sporijeg hladjenja zida, a samim tim i senzor temperature na UJ.
Kad je minus ja je koristim u AUTO modu i tad se ne pali to AI cudo i stabilnije mi radi klima i nikad ne osecam da mi se hladi soba, al tad ne spusta ispod 400w (ako oduzmemo grejac tacne i kompresora kad se pale u minusu) sa njima zajedno ne ide ispod 500w, ali generalno je samo grejac tacne upaljen.
I naravno najnize modulira klima kad nije ogranicena sa "powerdown" funkcijom. Na 75% i 50% snage spusta ispod 400w, ali samo na kratko i opet se vrati >400w. Dok kad nije ogranicena zna da drzi 230-300w duze vreme, ali nista nije sigurno 😁