To ni meni nije jasno - prednost bi po meni bila kad bi uspeli da naprave jeftiniji računar jer rade na veliko, nego da mi sklapamo pojedinačne komponente, i to sve u manjim gabaritima. Ali ovako ne vidim prednost, štaviše vidim probleme - ako sutra poželim da zadržim komp a da unapredim grafiku, ne mogu jer je ovo što su oni ugradili vrlo specifično i nezamenljivo.Pa šta je onda razlika da li kupio njega ili običan PC na koji instaliraš SteamOS?
pa kada mogu da optimizuju igru za ps i xbox mogu i za steamI eto, Gejb će da optimizuje CS2 🙂 šta će se promeniti kod ostalih u odnosu na ovo što je sada? 🙂
Mogu, verovatno. Da li im se isplati, koliko je mogućih kombinacija hardvera i softvera na konzolama, a koliko na PC? Jedino možda ako Gejb ugasi Steam za sve ne Steam Machine uredjaje, a sumnjam da će to uraditi 🙂 ili da bude neki Steam Machine ready program, ali kapiram da bi onda to Gejb morao da finansira delom, što opet sumnjam da će uraditi 🙂pa kada mogu da optimizuju igru za ps i xbox mogu i za steam
ne za sve PC konfiguracije, vec za Steam Machine to je jedna konfiguracija kao ps ili xboxMogu, verovatno. Da li im se isplati, koliko je mogućih kombinacija hardvera i softvera na konzolama, a koliko na PC? Jedino možda ako Gejb ugasi Steam za sve ne Steam Machine uredjaje, a sumnjam da će to uraditi 🙂 ili da bude neki Steam Machine ready program, ali kapiram da bi onda to Gejb morao da finansira delom, što opet sumnjam da će uraditi 🙂
Nista ako nadjes neki mali pc sa amd cpu/vga da moze lako steamos da se stavi, bas nikakva. Samo nisu svi clanovi benchmarka i nisu svi sposobni da instaliraju OS. Cak i ako kad stavis steam os, ako neces plugine i neke dzidzabidze vec samo da se igras i to je seamless, treba instalirati steamOS.Pa šta je onda razlika da li kupio njega ili običan PC na koji instaliraš SteamOS?
Kapiram sve to, ali ovo sigurno neće biti za tih 600 evra, ili za neke konzola pare. Sumnjam da će biti značajno jeftinije od iste takve mašine da je sam sklopiš.cela poenta steam machine i zasto sam se "zagrejao" je mogucnost da imam nesto oko 600 eura sto ce moci da mi tera igre bolje od steam decka, a i kad se ne igram da mogu da pustim film/seriju sa narodnog sajta i bacim sliku na tv. Sve ono sto sad radim uz pomoc steam decka, ali ipak bih zeleo nesto malo jace. I to da imam samo za sebe jer deca i zena imaju dedicated PC a ja nemam na cemu da igram elden ring u malo jacoj rezoluciji i vecem fps.
Steam machine je i dalje pun pogodak ali za cenu <= ps5
Steam machine nije za decu/mladje vec za oceve
Nista ako nadjes neki mali pc sa amd cpu/vga da moze lako steamos da se stavi, bas nikakva. Samo nisu svi clanovi benchmarka i nisu svi sposobni da instaliraju OS. Cak i ako kad stavis steam os, ako neces plugine i neke dzidzabidze vec samo da se igras i to je seamless, treba instalirati steamOS.
Vidi u svom okruzenju kolko ljudi to ume.
Mislim da je sad najbolji trenutak. Šta ih briga? I da izgube nešto na hardveru svakako će vratiti višestruko, a gejming zajednica samo čeka nešto novo. Uhvatili su se za Steam Machine kao da je penicilin. Hajp se digao na maksimum i sigurno Valve neće moći da naštancuje dovoljno kolika će biti potražnja.Ne znam šta im treba sve ovo oko Steam machine. Oni prave pare na prodaji igara i najboljem katalogu na planeti zemlji. Bolje da razviju SteamOS kao pandan Windowsu i da forsiraju da što više ljudi instalira Steam OS makar kao drugi sistem na dual boot-u. Cela ova frka oko hardwarea im nije potrebna. Što bi gubili i jedan jedini dolar na hardwareu kad mogu da urade isto što je i Microsoft 80tih. Ili kao Google sa pretraživačem i androidom. Bolje ga biti na što više mašina, makar i free, ali zarađuju kroz reklame.
Alergični su ljudi postali na Microsoft. Series S je zapanjujuće dobra sprava, duša me boli što nije bio veći uspeh. To je strašno koliko se jeftino može naći. Kompaktna, bešumna.Kupiš xbox series s za 270eu i igraš Elden Ring.
A može li klasičan PC da doživi neku vrstu renesanse?Ja sam imao i XBox Series S i Series X. I vratio sam se sad na Series S. Jednostavno predivna mašina. Po meni najbolja konzola koju sam ikad imao ako izuzmem Sega Dreamcast.
Ali PC je PC. Verujte mi na reč - od 1994. radim sa konzolama i PC računarima. Servis, software, igraonica... Najbolja stvar koja se desila gejming industriji je uspon PC-a kao gejming mašina. Sav napredak devdesetih/dvehiljadetih je bio zahvaljujući PC sceni. Zvučne kartice (koje su danas sastavni deo svakog PC-a), 3D grafike (3DFx Voodoo/NVidia)...
tacno, i, upravo si mene opisao recimoNamenjen je za sloj ljudi koje sve to ni trunke ne zanima i koji samo žele da utaknu "mašinu" u TV, upale, uloguju se na Steam, pronađu igru koja je Steam Machine Verified i krenu da igraju. To je generalno sloj ljudi koji za igranje igara prevashodno koriste konzole.
Ovo ti je ujedno i odgovor na pitanje "zašto?". Žele da određenoj kategoriji igrača omoguće korisničko iskustvo kakvo imaju na konzolama a da mogu da igraju PC igre
Mada sam i dalje skeptičan oko tog mašina dela priča, ali dobro, živi bili pa videli.According to Valve designer Lawrence Yang, developers hoping for a "Steam Machine Verified" badge can expect "fewer constraints" than Steam Deck Verification. "One easy rule of thumb is that if your title is Verified on Steam Deck, it will be Verified on Steam Machine," Yang continued. VR developers seeking Steam Frame verification may expect a different process, though Yang said Valve will "be going through the same rounds of testing and providing developer feedback" as it does for the other verification programs.
The "Steam Deck Verified" badge has proven to be more than a mere quality assessor when releasing games on Steam. It's also been a major marketing beat for developers—one so potent companies like Microsoft-owned Bethesda are publicizing Steam Deck Verified status for classic games like Quake. A "Verified" badge also means your game might appear on the "Great on Deck" section of the Steam Store, the default store page found when accessing the marketplace on the device.
Ako su tačne one neke procurele cene, biće cena kao PC slične jačine, i kažu Gejb ih neće prodavati da gubi pare, kao recimo MS ili Sony. A ako stvarno budu custom komponente, tipa ploča i/ili grafika, da li ćeš za godinu-tri-četiri moći da uradiš neki upgrade, pošto će ti novi deo omiljene igre seckati.tacno, i, upravo si mene opisao recimo
trenutno igram samo na ps5, imam zastareli windows desktop koji koristim samo za osnovne administrativne potrebe, ne trose mi se suludi novci za novu masinu a zeleo bih da igram neke windows igre koje ne mogu na toj krntiji, pritom da ga osposobim za igranje morao bih i novi monitor da uzimam, to bi sve bilo znacajno skuplje od steam masine
takodje, navikao sam da igram sa kauca na ogromnom oled televizoru umesto da mlatim sa PC-em, ovako bih na istom ekranu imao igre sa svih platformi
ovo sve naravno ima smisla samo ako ne lupe neku suludu cenu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari