Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Zato se stisne za 5-10$ za vagicu sa tajmerom, da ne razmišljaš o mikronima i teoriji. Sva ta teorija je sabrana u brzini ekstrakcije, koju lepo, izmeriš.
Dobra je vaga, ali džaba kad je ovaj xiaomi aparat lagan tako da se klati i klima sve prilikom ekstrakcije 😀

Otisla Silvija, ostao na Xiaomiju. 😉
Sad, ili cu uspeti da nabavim Hibrew H21 (Mielux EM3801 u originalu) ili cu prodati i mlin, pa kompletan downgrade.
Ako neko ima varijantu za uvoz iz Kine, neka mi pise u dm.

Ma džaba, koju god da stavim ima da se klati, jednostavno aparat je takav 🙂
Ima tih postolja baš za tu namenu, ali mi se realno ne kupuju niti bi se uklopili sa xiaomi aparatom...

@Stock kod tebe nesto nije uredu, ja imam isti aparat i nista se ne trese. Ne trese se ni kad stavim vagu na resetku niti kad sklonim posudu pa direktno na onu plastiku.

@beatport dobra je i precizna, ovako izgleda, ja sam narucio od drugog pridavca ali je nema vise.
https://share.temu.com/x8FHsOcgGGB

Znaci nije isti.model ili? Neki mlin ako si uzimao sa temu prosledi mi! Hvala

@Stock kod tebe nesto nije uredu, ja imam isti aparat i nista se ne trese. Ne trese se ni kad stavim vagu na resetku niti kad sklonim posudu pa direktno na onu plastiku.
Normalno da se trese kad je aparat toliko lagan (3.5kg) i kad je širina svega 14cm.
Rezervoar za vodu drnda isto jer je način kačenja/skidanja bzvz.

Iz Pandorfa

Prilozi

• IMG-ebf5c342ee559c5c5261d327fb41c4cf-V.jpg
    IMG-ebf5c342ee559c5c5261d327fb41c4cf-V.jpg
    130.3 KB · Pregleda: 61
I just found this on AliExpress:
US $9.72 | 1pcs Coffee Silicone Bellow For Fellow OPUS Coffee Grinder 12*12*7cm Espresso Coffee Hopper Bellow Espresso Makers Parts

Izduva ostatke kafe iz mlina, silikonski meh. Ranije sam mlatio mlin da izađe sve, pošto merim na ulazu.

Izvinjavam se, mislio sam da svi znaju šta je u pitanju, teško je zaobići da nema na bar nekom mlinu ovih ljudi što prave recenzije.

I just found this on AliExpress:
US $9.72 | 1pcs Coffee Silicone Bellow For Fellow OPUS Coffee Grinder 12*12*7cm Espresso Coffee Hopper Bellow Espresso Makers Parts

Izduva ostatke kafe iz mlina, silikonski meh. Ranije sam mlatio mlin da izađe sve, pošto merim na ulazu.

Izvinjavam se, mislio sam da svi znaju šta je u pitanju, teško je zaobići da nema na bar nekom mlinu ovih ljudi što prave recenzije.
Ja Koristim Aroespreso na tu foru je

@diviner_golden
Ne vredi ako se melje na 400 mikrona u šoljici bude 50ml 🙂
Tek na 512 mikrona bude 80ml u šoljici.

Tako da nisu pogrešili sa ovim preporukama za espreso (320 - 640 mikrona):

71V85WWAwbL._AC_UF894,1000_QL80_FMwebp_.jpg

Može, ali malo. Tako sam radio do sad plus lupanje da sve izađe.
To ja sad radim, ali sam ukapirao da me ne tangira previše. Jedino kada znam da posle toga ide neki "specijalitet" lupam detaljnije.

Jedno pitanjce ima li nekog kome bas smetaju kafe 8/10, cepa me kofein,2 popijem dnevno, jutros zviznuo jednu lavazza crema aroma, ima li nesto slabije a da ste probali ? Hvala , inace prezadovoljan Dedicom e685!

Slabije ima,pitanje je samo da li ti odgovara ukus,a imas i decaf.ja kad pijem popodne uvek spremam decaf.

Te oznake 8/10, 5/10, 10/13, 12/13 - može li iko dešifrovati?

Sveže arabike koje preferiramo ovde, bar neki, ili njihovi blendovi, imaju više ukusa i manje kofeina. Jeftinije tamnije kafe pune robuste su ga pune, kao ta Lavaca.

Nazad
Vrh Dno