Šta je novo?

Vivo x200 Series

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kompresovane su slike, ali po ovome bih rekao da je auto lepsi (manje suma) a raw light prirodniji (verovatno to i jeste poenta). Ono sto sam video, a svidja mi se, je da ni jedan taj vivo ne pravi flare oko izvora svetla u mraku. Ja kad uzmem da slikam sa samsungom oko svake bandere po mraku imam "zvezdu" otprilike!

Obriši kamere 😀

Evo nakon 15ak dana koristenja Vivo x200 mini mogu dat neki svoj sud o njemu.

Telefon se instant popeo u top3 mobitela koje sam koristio (100+), stavljam ga rame uz rame sa x100u i legendarnim mate 20 pro.

Telefonu inače jako lako nađem manu i svrbi me svaki dan sve više dok ga ne promjenim.

Ako bi je baš tražio ovom mobitelu, to bi možda bilo što ne podržava ikone trecih strana, i to je to.

Prešao sam na njega sa famoznog x300 pro koji mi nikako nije ležao u ruci kako treba, a ovaj kao da je stvoren za moju ruku.

Ajmo proc par stvari:
Zaslon i forma:
Mobitel je kompaktan, ravnih bridova, dovoljno tanak da se "ne ureže" u ruku.
A modul kamere nije niti blizu izbačen kao na velikoj braći.
14545.jpg
Bočne tipke su idealno smještene, a čitač otiska prsta je nize nego inače, ali radi kompaktnosti je nekako na prirodnoj poziciji.
Sam zaslon je divota, dovoljno gust da saje premium dojam, boje, kutovi gledanja, svjetlina sve na odličnom nivou.

Softver:
Sve što jednom balkancu treba. Puna google podrska iako je cisti kinez, android auto, google pay, google passwords sve radi kako treba, a tu su i neki dodatci kao snimanje poziva, kloniranje bilo koje aplikacije, sotver za "krađu" filtera sa slika.
Nema ugrađen googleov circle to search ali se jako lako osposobi sa MiCTS aplikacijom.

Baterija i punjenje. Nema tu sta puno mudrovat, cca 7-8h sati ekrana ovisi jesam više 5g ili wifi. Puni se jako brzo na svoj punjac, dok npr na xiaomi punjac sporo puni.
Zanimljivo da se brzo puni i na motorolin punjač.

Kamera nije kao na x100u ili na x300p.
Ali nije ni daleko, sve sotverske funkcije su tu (namistanje ostrine, kontrasta isl, duga ekspozicija, landscape mod, humanistic, filteri itd).
Najveca briga mi je bila telephoto senzora od 1/1.95 ali iskrenk cak mi nesto vise pase tih 70mm nego 85 koji su inace na vivo kamerama.

Eventulano bi volio da telephoto podržava 4k120, al *** moraju nesto izbacit.

Sve u svemu ima visokih 4.8/5 od mene.

Evo nakon 15ak dana koristenja Vivo x200 mini mogu dat neki svoj sud o njemu.

Telefon se instant popeo u top3 mobitela koje sam koristio (100+), stavljam ga rame uz rame sa x100u i legendarnim mate 20 pro.

Telefonu inače jako lako nađem manu i svrbi me svaki dan sve više dok ga ne promjenim.

Ako bi je baš tražio ovom mobitelu, to bi možda bilo što ne podržava ikone trecih strana, i to je to.

Prešao sam na njega sa famoznog x300 pro koji mi nikako nije ležao u ruci kako treba, a ovaj kao da je stvoren za moju ruku.

Ajmo proc par stvari:
Zaslon i forma:
Mobitel je kompaktan, ravnih bridova, dovoljno tanak da se "ne ureže" u ruku.
A modul kamere nije niti blizu izbačen kao na velikoj braći.
Pogledajte prilog 522832
Bočne tipke su idealno smještene, a čitač otiska prsta je nize nego inače, ali radi kompaktnosti je nekako na prirodnoj poziciji.
Sam zaslon je divota, dovoljno gust da saje premium dojam, boje, kutovi gledanja, svjetlina sve na odličnom nivou.

Softver:
Sve što jednom balkancu treba. Puna google podrska iako je cisti kinez, android auto, google pay, google passwords sve radi kako treba, a tu su i neki dodatci kao snimanje poziva, kloniranje bilo koje aplikacije, sotver za "krađu" filtera sa slika.
Nema ugrađen googleov circle to search ali se jako lako osposobi sa MiCTS aplikacijom.

Baterija i punjenje. Nema tu sta puno mudrovat, cca 7-8h sati ekrana ovisi jesam više 5g ili wifi. Puni se jako brzo na svoj punjac, dok npr na xiaomi punjac sporo puni.
Zanimljivo da se brzo puni i na motorolin punjač.

Kamera nije kao na x100u ili na x300p.
Ali nije ni daleko, sve sotverske funkcije su tu (namistanje ostrine, kontrasta isl, duga ekspozicija, landscape mod, humanistic, filteri itd).
Najveca briga mi je bila telephoto senzora od 1/1.95 ali iskrenk cak mi nesto vise pase tih 70mm nego 85 koji su inace na vivo kamerama.

Eventulano bi volio da telephoto podržava 4k120, al *** moraju nesto izbacit.

Sve u svemu ima visokih 4.8/5 od mene.
Da li može circle to search i za Oppo preko MiCTS?

Danas se kod mene "direktno" pojavio 16.1.13.2 trial update, 16.1.13.1 "preskočen"...

Meni izašao 16.1.13.3 upravo.

Prilozi

• Screenshot_20260114_152248.jpg
    Screenshot_20260114_152248.jpg
    83.4 KB · Pregleda: 58
@ele
Evo ga i kod mene 16.1.13.3 ali je samo 266MB, vrv. jer sam već na 16.1.13.2 (koji je bio oko 1.5GB)

X200 pro.
Ne znam da li vise radim update.
Da ne upropaste nesto.

Prilozi

• Screenshot_20260123_111410.jpg
    Screenshot_20260123_111410.jpg
    34.2 KB · Pregleda: 65
Ово ми је вечерас стигло.

Prilozi

• Screenshot_20260123_211252.jpg
    Screenshot_20260123_211252.jpg
    69.9 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_20260123_211301.jpg
    Screenshot_20260123_211301.jpg
    78.5 KB · Pregleda: 40
  • Screenshot_20260123_211327.jpg
    Screenshot_20260123_211327.jpg
    69.1 KB · Pregleda: 68
Kada sada ?
Global origin je global, CN je CN.
Pokriva iste jezike verovatno koje je i fantouch pokrivao

Ima kineska i globalna verzija origin os6.
Imam trenutno x200 pro global i kinez doma.
Global ima google feed, circle to search i google telefon (bez snimanja poziva) i sve standardne jezike. Nema neke widgete tipa za daljinski upravljac.
Kinez ima vivo telfon (snimanje poziva, ai scam odbijanje itd), dosta dodatnih widgeta, animacije su glađe i baterija dulje traje.
Osobno preferiram kineza cistog.

Ima kineska i globalna verzija origin os6.
Imam trenutno x200 pro global i kinez doma.
Global ima google feed, circle to search i google telefon (bez snimanja poziva) i sve standardne jezike. Nema neke widgete tipa za daljinski upravljac.
Kinez ima vivo telfon (snimanje poziva, ai scam odbijanje itd), dosta dodatnih widgeta, animacije su glađe i baterija dulje traje.
Osobno preferiram kineza cistog.

Meni je kineski OS sasvim OK. Sa druge strane, kada se pogleda razlika u ceni, kineski je no brainer.

Danas sam ga baš maltretirao sa ne tako zahtevnim igricama i društvenim mrežama. X200 ultra - 100% wi-fi

Prilozi

• Screenshot_20260226_005653.jpg
    Screenshot_20260226_005653.jpg
    82.6 KB · Pregleda: 43
Znači 10h SOT-a, što bi naš narod rekao, puna kapa 😄

Bas tako, normalna upotreba 6h. A to 10h na 12h. Realno, bitno je samo dal je baterija dovoljna za radni dan.

Sta je bolje uzeti, nov neraspakovan X200 pro ili 100e skuplji, star mesec dana X300 pro, oba , Globalna verzija?

X300 pro, kompletniji uredjaj + dobra ponuda ako je "samo" 100€ skuplji.

Kao neko ko je ima(o) oba, uzmi x300 Pro, bolji je uređaj, ništa nije spektakularno bolje, ali sve jeste po malo i po meni vredi 100e doplate (baterija, soc, ekran, action dugme, ergonomija, itd)

Nazad
Vrh Dno