Izgubio kapacitet.
Prvi exide trajao 4,5 godine,
Drugi 29meseci i
Treci 11,5 meseci.
Gledam yoasu 5000 od 100Ah (ako ima mesta u lezistu), a prijatelj iz Chikaga mi kaze da ga je bacio posle 2 godine... Tako da ne znam sta sada. Vartu i Bosh silver sam ranije koristio i nisam zadovoljan.
Za pocetak cu kupiti kablove 1500A.
Probaj topluPa ja bas razmisljam zasto je tako poslednjih godina, da li sto vozimo sa upaljenim svetlima ili to guraju proizvodjaci da bi vise prodali. Vozac sam svih kategorija 47 godina i znam sta je normalan akumulator, vozim svakodnevno. Valjda su trebali do sada nesto i da unaprede u tehnologiji. Prekontrolisacu i alternator, cisto da proverim.
Ne znam sta da objasnjavam, u petak nisam vozio, u subotu jedva upalio, iz prve al jedva, u nedelju uopste nije mogao da zavergla. Nije drzao struju ni 24h. Nemam velike potrosace, samo gps i alarm.@Zuel Hajd' pojasni molim te. Kako si primetio da je izgubio kapacitet, kao i sta su ti rekli kada si ga odneo na reklamaciju, posto je pod garancijom?
Mi smo na poslu imali par defekata sa GPS trekerima da isisaju akumulator za par dana. Da nije do njega?

Pa nema sta drugo kad ne drzi struju ni jedan dan.Tebi se u stvari akumulator ispraznio i ti si zakljucio da je crkao - da je izgubio kapacitet?! Pa dobro. 👍
Sad ću malo da se ponavljam, auto uvezen (na plac) iz Nemačke, orignal Varta 2 godine stara u trenutku kupovine izdržala ukupno 8, onda sledeći aku 2, pa sledeći malo bolji 4 godine, i sada nov je godinu dana prebacio pre par dana videćemo koliko će da traje. Apsolutno nije ista stvar kupiti nešto ovde i van, ali moguće da je pre tih sada već 14 godina genearlno globalno ili makar u EU bio bolji kvalitet delova nego sada... svakako se ne nadam da ni jedan aftermarket aku može da izgura tih 8 godina... a orginal je trajao 10 (prva ugradnja)...Opšte je poznato da je u Srbiji sve vrhunskog kvaliteta (medju najboljima u Evropi,slično kao u Švajcarskoj npr),narocito automobili,auto delovi i uopste bilo kakva tehnika,pa nije ni čudo što je sve toliko trajalo...

Sta mislite o ovom punjacu za akumulatore?
Ja praktikujem dopunjavanje vec par godina i dobro mi se pokazalo na radni vek akumulatora, ovaj punjac imam sigurno 7-8g.
Poslednji auto mi ima agm akumulator pa sad nisam siguran da li je ovaj punjac dovoljno pametan da ne pretera sa voltazom, posto znam da agm ne sme da se puni preko 14.8v zbog zagrevanja..
Pogledajte prilog 522100
Upalio jutros na čvrgu, a nije bas da je bio mali minus (-12c°)Ja sam taj Lindin uzeo za 1700 din, radi posao za te pare.
Za vreme praznika nisam radio i nisam ni palio kola, pre neko jutro da krenem zavergla jednom i mrtav.
Skinem, stavim ga na taj punjac par sati i evo ga, jos uvek radi akumulator.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari