Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Jel ste ispratili ovu histeriju na netu, zvanu #ConformityGate, povodom tajne 9. epizode Stranger Thingsa, koja navodno tek treba da izađe, najverovatnije večeras?

Fascinira me sposobnost fanova da uočavaju Easter eggs, koji tobože potvrđuju tu teoriju. Šta mislite, ima li nešto od te priče?

Da, iskočilo je brdo nekih teorija oko završetka serije i kako nije sve tako kako izgleda na prvu loptu/gledanje (neću da otkrivam sad detalje, iako su neke stvari baš previše dobre da zvuče istinito, a neke su baš ono "far fetched").

Neko je kao proračunao današnji dan na osnovu nekih detalja iz serije (Will se valjda 7 dana vodio kao nestao kad je bio mali, pa kao od finala serije +7 dana, pada na današnji dan).

Iskreno ne verujem u sve to.

Debeli spojler sa X-a, sa nekim od hintova, koji objašnjavaju zašto navodno pravo finale Stranger Thingsa tek treba da se prikaže:

Ne može link da se ubaci u spojler tag, upozorenje za one koji nisu gledali 5.sezonu, dole je video koji sadrži spojlere.

Da, to je jedan od vise videa koje sam pogledao.

Sad kad sam na kompu, mogu i da napisem ukratko o cemu se radi. Malo sam se iskoristio i chatgpt-jem, jer me je mrzelo da izvlacim detalje iz malog mozga, a kamoli da gledam ponovo sve video snimke i teorije zavere.

Vecna zapravo nije poražen, odnosno finale koje smo videli uopšte nije prava stvarnost. Umesto toga, prema ovom tumačenju, Vecna je pobedio i“zarobio” likove (i publiku) u sopstvenoj iluziji, u kojoj oni veruju da su ga pobedili i da se svet vratio u normalu.

Teorija, često nazvana Conformity Gate, tvrdi da su „sretni“ prizori u epilogu — kao što su diplomiranje, normalan život i velika završna scena — zapravo lažna, kontrolisana stvarnost koju Vecna projektuje. Po ovoj ideji, likovi ne žive stvarno u svetu koji izgleda mirno i srećno, već su u nekoj vrsti mentalnog zatvora/iluzije koju Vecna drži aktivnom iza kulisa.

Fanovi koji podržavaju ovu ideju ukazuju na niz „neprirodnih“ detalja iz finala i epiloga:
  • Uniformno držanje tela ili ponašanje likova i drugi „vizuelni artefakti“ koji podsećaju na kontolu (npr. ekstremno simetrična pozicija ruku na sceni diplomiranja).
  • Neki tvrde da je epilog previše “uredan i konvencionalan” za seriju koja je kroz svih pet sezona bila pun psiholoških i narativnih komplikacija.
  • Navode se i sitni Easter egg-ovi, nejasne veze sa datumima (npr. značenje 7. januara kao potencijalnog dana objave dodatnog sadržaja), i rasprave o tome da se radi o skrivenom šestom nastavku ili „pravom“ finalu koji još nije pušten.

Kao svojevremeno GoT.

ST će ispasti loš samo zato jer ga ljudi doživljavaju većim nego što jeste.

Završih Andor, verovatno jedna od najboljih serija koje sam ikad pogledao. Onakav spoj špijunskog trilera i drame mislim da nikad nisam gledao. Tempo, razvoj likova, režija, scenario, dijalozi, gluma, stvarno nemam reči koliko je sve vrhunski realizovano. Posebno bih se osvrnuo na s02ep8, koja je dramski i koncepcijski definitivno vrhunac svega, iako je posle bilo bitnih događaja.
Jeste blagi offtopic, ali pogledao sam i Rogue One, čisto da bih zaokružio priču. Odličan film iako je isključivo story-driven, ne bavi se likovima već samo priča priču sa mnogo akcije. Ipak, vrlo je bitan za lore, kako bi se sklopile kockice i povezala priča sa epizodom IV, i to je urađeno jako dobro sa dosta memorabilnih scena.

Da, to je jedan od vise videa koje sam pogledao.

Sad kad sam na kompu, mogu i da napisem ukratko o cemu se radi. Malo sam se iskoristio i chatgpt-jem, jer me je mrzelo da izvlacim detalje iz malog mozga, a kamoli da gledam ponovo sve video snimke i teorije zavere.

Vecna zapravo nije poražen, odnosno finale koje smo videli uopšte nije prava stvarnost. Umesto toga, prema ovom tumačenju, Vecna je pobedio i“zarobio” likove (i publiku) u sopstvenoj iluziji, u kojoj oni veruju da su ga pobedili i da se svet vratio u normalu.

Teorija, često nazvana Conformity Gate, tvrdi da su „sretni“ prizori u epilogu — kao što su diplomiranje, normalan život i velika završna scena — zapravo lažna, kontrolisana stvarnost koju Vecna projektuje. Po ovoj ideji, likovi ne žive stvarno u svetu koji izgleda mirno i srećno, već su u nekoj vrsti mentalnog zatvora/iluzije koju Vecna drži aktivnom iza kulisa.

Fanovi koji podržavaju ovu ideju ukazuju na niz „neprirodnih“ detalja iz finala i epiloga:
  • Uniformno držanje tela ili ponašanje likova i drugi „vizuelni artefakti“ koji podsećaju na kontolu (npr. ekstremno simetrična pozicija ruku na sceni diplomiranja).
  • Neki tvrde da je epilog previše “uredan i konvencionalan” za seriju koja je kroz svih pet sezona bila pun psiholoških i narativnih komplikacija.
  • Navode se i sitni Easter egg-ovi, nejasne veze sa datumima (npr. značenje 7. januara kao potencijalnog dana objave dodatnog sadržaja), i rasprave o tome da se radi o skrivenom šestom nastavku ili „pravom“ finalu koji još nije pušten.
Upravo u ovakvoj realnosti neke od teorija svrstavaju našu realnost. Imaš na temi svemir je neko skoro okačio klip na temu univerzuma... tako da te simulacija teme vrte po netu za sve živo.

Simulacra and Simulation u kojoj Neo drži Brain Dance diskove koje valja pokriva sve simulacije i iluzije koje sebi stvaramo radi komfora.

hebiga ostao bold od paste naziva knjige

Prilozi

• j0w1z8j5zen91.jpg
    j0w1z8j5zen91.jpg
    141 KB · Pregleda: 55
Jaoj bože već je počela sezona davanja besmislenih nagrada za Pluribus 😂😂😂

Rhea Seehorn za ulogu u Better Call Saul nikad ništa bitnije nije osvojila a sad će za Pluribus da pljušti...

U pravu ste bili za Pluribus. Bas je uzivancija
Takodje sam krenuo Copenhagen Test. Nije lose ako nemate nista drugo. Slicno je kao Paradise u smislu malo je naivna/jednostavnija serija i vraca na period kad se serije nisu trudile da budu ultra ozbiljne sa budzetima od 20 miliona po epizodi

Poslednja izmena:
Коначно одгледао свих 15 сезона. Изненађујуће колико дуго је ова серија успевала да одржи одређени ниво интриге/уједначености. Класична трешина где су акционе секвенце исте од прве до последње сезоне, и врло често комичне. Успели су да створе читав тај натприродни свет и ова серија буквално делује као два и по мушкарца, само са вампирима, и свим живим и неживим караконџулама за које сте икад чули. Дуго сам је избегавао јер има милион епизода, али је прилично лагана за гледање, и прича иде јако брзо. Није ми се свидела последња сезона где се већ почело увелико са патетисањем и увођењем воука, тако да од мене 8/10.
А могло је лагано више.

Krenula je od juce druga sezona The Pitt, prateci isti stil kao i prva.

Nervira me Hbo Max i tempo jedna epizoda nedeljno za ovako dinamican tip serije, al ko ce da ceka maj mesec da izadju svih 15 ili koliko vec epizoda..

Svidja mi se skroz koncept da sezona pokriva jedan radni dan (tjst dnevnu smenu urgentnog) a da su epizode desavanja na svaki sat 🙂

Mercy for none-8/10.Juzno korejska akcijanstina, besprekorno izvedene koreografske tacke sa tabanjem,klanjem i uopste ubijanjem.A i triler delovi nisu losi,dapace!

Paradise iz 2025., uskoro izlazi 2. sezona...nije losa serija za bindzovanje, 8 epizoda, od kojih je 7. jedna od najboljih u poslednjih nekoliko godina u serijama koje sam gledao.

@John Cena

https://forum.benchmark.rs/threads/poslednje-odgledane-serije-2025.508261/post-7587316

Od novijih / koje se trenutno emituju maltene ni jedna 😁 The Pitt je ajde ok, The Bear je bila jako dobra prve 2 sezone pa 2 prilično "meh" sezone. The Diplomat je ok. Slow Horses je počela super a sad je isto kršina.

Od starijih:
Six Feet Under
The Wire
Deadwood
The Newsroom
The Leftovers
Halt and Catch Fire
Better Call Saul
Breaking Bad
The Americans
Dead Like Me
Coupling