Šta je novo?

EON Smart Box (2024-2026) [nije tema za EON aplikacije]

Par SDOTT0202 mi je otišlo na 10, KSTB6020 su svi na 11, CHOTT0102 na 12, a noviji modeli bi trebalo da su svi sa 11+ androidom.

Da li ovaj eon box (CHSTB02) može da se koristi kao običan smart box, kada se risiver otkaže? U SBB mi govore da ne može. Bude zaključan ili šta? Vidim da ih ima po KP-u. Ako može neko da mi pojasni, bio bih mu zahvalan.

Može ako nije uređen i dok se ne uradi factory reset boxa.
Pod uslovom da je nekad ranije bila aktivirana ta fabrička / sistemska Eon app.

Posle factory reset što često urade neupućeni KP prodavci neće da može ( makar ne bez otvaranja boxa i korišćenja lemilice 😂😂).

Šta znači "ako nije uređen"?

Ne planiram factory reset, zašto bih?

Risiver koristim uz Eon van mreže paket, a tv gledam preko te fabričke Eon aplikacije.

Ako otkažem risiver, hoće to raditi? Msm yt, hbo, stremio?

A reci mi, da li je posle toga nekad u budućnosti, moguće koristiti opet EON app? Preko koda možda ili to ne može?

Fabričku Eon app na neki drugi nalog nalog nije moguće aktivirati.
Bila je diskusija o boxevima sa oglasa i "klon" aplikaciji 2-3 stranice u nazad na ovoj temi pa pročitaj šta, kako i zašto.

Suština je sledeća: ako uradiš ikad factory reset a više nemaš pristup Eon nalogu na koji je ta box inicijalno bio aktiviran box je neupotrebljiv za bilo šta jer si u situaciji da fabričku Eon App ne može da aktivaraš (jer više nemaš? jedini nalog koji će da prihvati) a Box ti neće dozvoliti da izađeš napolje iz tog ekrana za aktivaciju i koristiš i insistiraš druge Android aplikacije. Nego će biti "zaključan" na tom ekranu za aktivaciju fabričke Eon app.

= box je upotrebljiv do prvog sledećeg factory reset.

Poslednja izmena:
Razumem.

A ako stavim eon app iz Play Store-a? I aktiviram preko koda? To će raditi?

Ne možeš da staviš direktno nemodifikovan apk sa Play Store-a jer ima isti package id a različit signature od fabričke Eon app i zato kad Android OS pokuša da uradi "update" preko sistemske / fabričke Eon app ima da izbaci grešku.

Zato se koristi modifikovan, "klon" apk kome je promenjen package id da bi je Android OS tretirao kao da je druga aplikacija u odnosu na fabričku.
Klon app se aktivira najnormalnije OTP kodom na bilo koji Eon nalog.

u podforumu "online servisi" u jednoj od tema za EON aplikaciju

Imam 2 Eon Box-a preko Coax-a, na oba imam problem sa YT da zaledi slika, a ton ide normalno, onda vratim malo unazad, slika krene i opet za minut dva zaledi. Probao da smanjim rezoluciju, reko stari su i ne mogu veće rezolucije da isprate više, ali i na 480p se isto dešava. Jel se nekom dešava isto i šta su radili po tom pitanju? Da ih zovem da menjaju box-ove ili nema od toga ništa, jer koliko čitam ovde po forumu, biće zamena sa Yettel-ovim box-ovima u blizoj budućnosti?!?

Verujem da je već bilo pitanja (i odgovora) na ovu temu, ali "hdr" je prekratka reč za search, "color range" i "colorrange" ne daju nikakav rezultat. Elem, kupio sam 4k hdr tv, kako setovati eon box?
4k 50hz pretpostavljam?
Hdr on ili off?
Color range tj opseg boja?

V1, Kaon KSTB6020 je u pitanju.

@fructal Kako da podesiš zavisi pre svega od onoga što ćeš da gledaš većinu vremena.
Naročito na KAON modelu koji je za HDR tako glupac da nema "adaptive HDR" funkcionalnost već ili stalno šalje HDR10 signal na TV ili nikad ne šalje HDR10 na TV. = ne može da samo po potrebi šalje HDR signal kad pustiš nešto što je stvarno u HDR a ostatak vremena kad glass SDR sadržaj da bude i SDR output sa boxa.

Ako ti je TV koji si kupio AndroidTV / GoogleTV najpametnije potez ti je da sve aplikacije instaliraš na TV a Eon box da koristiš isključivo za gledanje TV kanala (i onda box naravno da podesiš na 1080p [zato što sam TV će da uradi kvalitetnije "upscale" na 4K rezoluciju nego što tp to uradi taj box] 50 Hz, HDR off / disabled).

@shamanNS Nije google tv, WebOS 25.
Od onoga sto koristim: stremio postoji, vec sam ga instalirao, hbo max postoji, kodi je moguce sideload-ovati kroz dev account...

Da se vratim ontopic - kako su se pokazali v3 box-evi? vidim da dolaze sa Amlogic S905X4 SOCom i A55 CPUom.

SDMC SDSTB02 model ako ništa drugo makar ima da šalje HDR samo kad to što gledaš je stvarno HDR video.

Koliko sam ispratio i dalje ni jedan od Eon boxeva ne podržava Dolby Vision HDR tako da s obzirom da većina vlasnika 4K HDR TV-ova većinom juri da gleda DV materijal ti boxevi realno nisu ni upotrebljivi za gledanje HDR i opet se vraćamo na to da se "mora" koristiti aplikacija instalirana direktno na TV (ili kupovati bolji box / stick / dongle koji podržava sve ono što podržava i sam TV uređaj).

Ja imam prvu verziju eon boxa sa koaksijalnim kablom. Ovo je vec drugi box koji su mi dali, prvi je bio na umiranju i gasio se sam od sebe i posle toga jedno vreme nije davao znake zivota, kao da je bio iskljucen iz struje.

Evo i ovaj drugi KAON box koji su mi dali posle dve godine poceo da zeza, toutube povremeno skroz zablokira nemozes ni jedan video da pustis, cesto ceo bix zablokira, nece da reaguje na komande i onda mora hard reset na dugme i tako nekad vise puta na dan.

Od kad sam ga dobio, instaliran Streamio i pobrisane sve aplikacije koje su mogle a ostale su isle na disable i tako se koristi vec dve godine, nista nije cackano osim sto se aplikacije same azuriraju ukljucujuci i EON aplikaciju koja se azurirala par puta.

Moje pitanje je da li se nesto moze uraditi na ovom KAON boxu da se ubraza/sredi? Da li vredi zvati ove iz podrske da zamene box sa zadnjom verzijom boxa pogotovo sto se ocekuje ta tranzicija na Yettel platformu?

Inace kakvi su ti Yettel boxovi naspram ovih iz SBB-a, da li ce biti bolje kad se predje na njih?

Ok, mozda se nece menjati boxovi ali sta ja da radim sa ovim KAON-om 😀 Da li se moze traziti zamena na osnovu mog problema?

Ok, mozda se nece menjati boxovi ali sta ja da radim sa ovim KAON-om 😀 Da li se moze traziti zamena na osnovu mog problema?
Nece ti ga zameniti dok god ga sam ne ,,popravis,,. Onda ce morati 😉

Može ako nije uređen i dok se ne uradi factory reset boxa.
Pod uslovom da je nekad ranije bila aktivirana ta fabrička / sistemska Eon app.

Posle factory reset što često urade neupućeni KP prodavci neće da može ( makar ne bez otvaranja boxa i korišćenja lemilice 😂😂).
Vazi li ovo i za SDOTT0202?
Sto se tice otvaranja i lemilice, to ne bi bio problem.

Bolje da i "ubijem" box i nesto da sam da probam, uradim i naucim, nego da stoji neupotrebljiv sa aktivacionim ekranom 😛

Pa ako ti dozvoljava da izađeš iz ekrana za aktivaciju na tom primerku onda možeš šta hoćeš drugo da radiš.
Ako ti ne dozvoljava bez lemilice je cigla a ne Android box 😂
Prosto.

Pod uslovom da taj model boxa na ploči uopšte ima UART / serial connection kontakte 😂😂😂 Što ja pojma nemam da li ima ili nema jer nisam otvarao box. Nemam ni lemilicu 😅

Možda je @kalehrl otvarao taj model Eon boxa?

Zadnje sto sam radio na tom boxu, a nijedan fizicki nisam otvarao, je da se otkljuca bootloader sa onom update aplikacijim, napravi dump svih particija, preradi system, vendor i mozda jos koja a onda flesuje uz naravno vbmetu sa --disable-verity...

Pa ako ti dozvoljava da izađeš iz ekrana za aktivaciju na tom primerku onda možeš šta hoćeš drugo da radiš.
Ako ti ne dozvoljava bez lemilice je cigla a ne Android box 😂
Prosto.
Hvala za info!
U tome i jeste problem... Ne mogu da izadjem iz ekrana za aktivaciju niti da ga preskocim sta god da pritisnem na daljinskom.
Kad bi "samo" 😛 tu prepreku presao, predpostavljam da bi dosao do neceg, a mozda usao i u "menu"

Ovo o cemu pise @kalehrl moram potraziti po netu. Vrhunac do sad mi je usb burning tool koji sam koristio za X96Max+

Samo toliko, da je taj box već neko factory resetovao 😅

Може ли ми неко помоћи?
Маторци су узели ЕОН ван СББ мреже и повезали са А1 кућним интернетом. Нисам био присутан приликом инсталације уређаја али увиђам проблеме који се састоје у томе што пола типки на даљинском не реагује односно не реагује ништа сем појачавања и утишавања и навигационих тастера иако тврде да су упарили даљински. Иначе на даљинском стално блинка зелено светло између ТВ/СТБ типке и типке за укључивање/искључивање СТБ уређаја.

Може ли ми неко помоћи?
Маторци су узели ЕОН ван СББ мреже и повезали са А1 кућним интернетом. Нисам био присутан приликом инсталације уређаја али увиђам проблеме који се састоје у томе што пола типки на даљинском не реагује односно не реагује ништа сем појачавања и утишавања и навигационих тастера иако тврде да су упарили даљински. Иначе на даљинском стално блинка зелено светло између ТВ/СТБ типке и типке за укључивање/искључивање СТБ уређаја.
Evo ovde imaš uputstvo kako da upariš naknadno box i daljinski koristi metod 2 sa dugmetom za pojačavanje zvuka i menjanje kanala.

Иначе на даљинском стално блинка зелено светло између ТВ/СТБ типке и типке за укључивање/искључивање СТБ уређаја.
Zato što BT nije uparen zato i treperi.

у томе што пола типки на даљинском не реагује односно не реагује ништа сем појачавања и утишавања и навигационих тастера
Daljinac ima IR i BT režim 🤣, u IR režimu osim tih osnovnih testera ostali nemaju funkciju.

Nakon što stigneš TV/STB taster obrati pažnju koja boja je lampica koja svetli: kad je zeleno u IR režimu je daljinac a kad je plavo onda je u BT režimu.

Da pitam i ovde.

Da li jos neko ima problem da mu EON aplikacija (na EON boxu) ne prikazuje dobar kanal. Recimo ukucam 201, on kao prebaci na taj kanal, dole prikazuje regularno sta je trenutno/prethodno na kanalu 201 ali iz nekog razloga on prikazuje sliku sa kanala 400. Znaci prebaci na zeljeni kanal ali slika je sa sasvim drugog kanala. Ovaj problem se poceo javljati pre par dana.

EON BOX je onaj prva verzija tj KAON.

Ne znam da li je ovo odgovarajuća tema...
Eon se gleda kroz bowser Firefox, koristeći pri tom jedan mobilni eon slot.
U slucaju reinstalacije sistema recimo zbog promene hardwera, postoji li nacin da se uveze neko setovanje iz prethodne Firefox konfiguracije kako bi novi browser ostao ulogovan na Eon?

Nazad
Vrh Dno