Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Pa nemoj biti bukvalista. Možda sam malim karikiranjem (čitaj podatkom nestandardnog korišćenja) hteo da naglasim da 1,5 dan je preteran.

Ali hajde više da ne gušimo temu, realno je malo manje od jednog dana, sve preko ili manje od toga je preterivanje na jednu ili drugu stranu.

Poslednja izmena:
Pa nemoj biti bukvalista. Možda sam malim karikiranjem (čitaj podatkom nestandardnog korišćenja) hteo da naglasim da 1,5 dan je preteran.

Ali hajde više da ne gušimo temu, realno je malo manje od jednog dana, sve preko ili manje od toga je preterivanje na jednu ili drugu stranu.
Ja bas sasvim realno nebukvalisanjem mislim da je 1,5 dan realan. Da nisam koristio telefon pa i ajd. Nema tu sta da 'srče' bateriju. Ekran je mali, rezolucija je fhd, procesor ekonomican sto se tice baterije. Postavljao sam screenshotove ovde davno, SoT se skoro pa i ne razlikuje u poredjenju sa ultrom.

Lepo kažem dan i po, pozivi, mobilni net na poslu, kući bleja po netu(forumi,YouTube,skrolovanje po netu)...

Treba ipak biti realan. Ja sam na s25u i izdrži mi jedan dan, odnosno od ujutro do uveče što je nekih 16 sati. Ako imam neki zahtevniji dan onda ipak moram da ga dopunim.
Naravno ovde pričamo o "normalnom" korišćenju ovog telefona sa svim njegovim funkcijama uključenim. Znači ako neko isključi AOD ili stavi na light režim pa se onda "hvali" da mu baterija izdrži dan i po to, bar po meni, nije normalno korišćenje ovog telefona.
Isključiti aod, bt, smanjiti osvetljenje, staviti light režim i slično apsolutno sakati ovaj telefon i takvi ljudi treba da razmisle o kupovini nekog jeftinijeg telefona i nisu merodavni za davanje mišljenja o trajanju baterije

Treba ipak biti realan. Ja sam na s25u i izdrži mi jedan dan, odnosno od ujutro do uveče što je nekih 16 sati. Ako imam neki zahtevniji dan onda ipak moram da ga dopunim.
Naravno ovde pričamo o "normalnom" korišćenju ovog telefona sa svim njegovim funkcijama uključenim. Znači ako neko isključi AOD ili stavi na light režim pa se onda "hvali" da mu baterija izdrži dan i po to, bar po meni, nije normalno korišćenje ovog telefona.
Isključiti aod, bt, smanjiti osvetljenje, staviti light režim i slično apsolutno sakati ovaj telefon i takvi ljudi treba da razmisle o kupovini nekog jeftinijeg telefona i nisu merodavni za davanje mišljenja o trajanju baterije
Koliko god zahtevan dan da imam, do uvece ne mora na punjac. Ne znam sta treba da mu radis da bi ga za 16h ispraznio skroz.

Ako za 20h izvucem 80% sa 8 i po sati SoT-a, sto je bolesno mnogo za telefonom, pa nzm onda.

Nit koristim light rezim, biti mu gasim bilo sta, cak sta vise, sat je povezan non stop, qhd rezolucija. Ali kontam da nisam merodavan jer ne koristim AoD kom ne vidim svrhu.

AoD ima svrhu, ja sam na prethodnim telefonima imao stalno aktiviran, a ovde ima opcija da samo kad stigne nova notifikacija bude aktivan. Tako da mi to OK.

AoD ima svrhu, ja sam na prethodnim telefonima imao stalno aktiviran, a ovde ima opcija da samo kad stigne nova notifikacija bude aktivan. Tako da mi to OK.

Isto tako ga i ja koristim. AoD je izgubio smisao kada su onemogucili manuelno podesavanje osvetljenja, takodje uklonili da ikone obavestenja budu u boji. Tada mi nije bilo zao baterije, ovo sad je beskorisno.

Obično ne komentarišem stvari koje su manje više individualne od čoveka do čoveka kao što je baterija na primer, ali prosto ne mogu da ostanem nem na konstataciju da neko s25 puni 3x dnevno. Kao prvo nadam se da nismo na mobilnom svetu gde svako može da dođe i ostavi neki maliciozni komentar. Ako tu eventualiju izuzmemo iz razmatranja onda bi taj telefon pod hitno trebao da ide na reklamaciju.
Bukvalno skoro šta god mu radio dan završi bez problema sa 7h+ sati sot-a. Wifi/5g približno 50-50. Koriste se i društvene mreže, pegla se i pubg rekreativno. Kad se manje koristi izadje na 2 dana sa nekih 4h sota. Jedino ne koristim aod i ne koristim ga kao ruter 24/7 na hotspotu, ako uopšte to trebam da naglašavam.

@Grga Pitić
Na jednoj od ovih tema o mobilnom telefonima jedan naš kolega je objasnio šta radi, ako se setim gde je to bilo preneću ovde.
On kupi flagship telefon, ali prvo što uradi smanji osvetljenje i to drastično, zatim obavezno sa 120 herca prebaci na 60, naravno AoD nikako (jer je to glupost po njemu) i noću se isključuje mobilni. Naravno 5G nikako jer srče bateriju.

@mihajlosd
Nastavi sebe da lažeš da ti baterija traje 2 dana, ja ti tu ne mogu ponoći
Evo izvolite gospodine. Doduse dan i 19h nisu 2 dana, ne zamerite na nepunih 10h SoTa usput, mozda bi bez tolikog 'zurenja' u ekran prebacio i u treci dan. Koliko ne moz s' nekim ljudima pa to ti je..

Prilozi

• 5J0fbTi_d.jpeg
    5J0fbTi_d.jpeg
    58.9 KB · Pregleda: 112
Gledanje YouTube na Wi-Fi skoro ne troši ništa.. druga stvar, niko ne prži bateriju do 2%.
Ovo ti je realnih 5h SOT

Uvek ima pametnih. Te youtube ne trosi, te osvetljenje, nikad svima udovoljiti. Ja wi-fi ne koristim. Ali dobro, ako si ti realan za 5h SoTa, i ja sam. 😂

Samo kažem, da nisi imao YouTube od 4h i da si kao normalni ljudi koristio bateriju do 15% imao bi 5h SOT max.

Tvoja percepcija SoTa je onda pogresna. Ide kolicina ukljucenog ekrana po potrosenim procentima. Isto tako onda mozemo za nekog ko puni telefon cim padne na 90% reci da nikad ne nagura 1h SoTa...

Nije i da pise da je tih 4h Youtube-a pojelo 15%,no dobro..

Ne kontam o cemu vi pricate, telefon(i) vrlo dobro drze bateriju ma koji da uzmete iz porodice S25(_ ,+ , u ).
Moj S25u, nov (manje od mesec dana) koristim ga ko i svaki drugi telefon godinama pre njega, sve sem BT ukljuceno (samo po potrebi palim), ekram na max rezoluciju, osvetlenje automatik, AOD ukljucen, wifi kuci i 5G mobilni net napolju, ne jašem telefon svo vreme ali izdrzi normalno koristen (za mene) 2,5 dana bez problema, punim ga ujutro nakon 48h rada od prethodnog punjenja i obicno je oko 35-30% ostalo u batriji.
E sad ko je neprekidno satima na telefonu, da mu radi ekran svo vreme i jos igrice tera, ne bi me iznenadilo da ga unutru i uvece puni, pogotovo mali s25... MADA mislim da bi S25u izdrzao i takvo extremno koristenje 24h bez punjenja.

Ovo ponovo ništa ne znači.. koji telefon je u pitanju i koliko ti je brajtnes u minusu ?
Druga stvar, pošto vidim većina ljudi ne zna pa kaci SOT na 50%, prvih 50% baterija drži puno bolje. Procenti nikada ne padaju linearno.

Mogu i ja na pixel 9 da izvučem 12h SOT ako to poželim, i ako je realno da imaš max 6h

@fkloznica
Upravo je suština ovo poslednje što si napisao.
Totalno o dve različite stvari govorimo. Oni jedno, mi drugo.

Ajde da pređemo na neke druge stvari, a oko ove da se složimo da se ne slažemo jedni sa drugima.

Ovo ponovo ništa ne znači.. koji telefon je u pitanju i koliko ti je brajtnes u minusu ?
Druga stvar, pošto vidim većina ljudi ne zna pa kaci SOT na 50%, prvih 50% baterija drži puno bolje. Procenti nikada ne padaju linearno.

Mogu i ja na pixel 9 da izvučem 12h SOT ako to poželim, i ako je realno da imaš max 6h
25U, do sad si to mogao zakljuciti i sam. Brightness je na adaptivnom. I da, cuvena teorija o 'prvo se sporije troši', to si zaboravio 😂 btw, souls je igra, pa ti sad vidi, vrv imas i o tome neku teoriju..

Sve ce ljudi prihvatiti, osim cinjenice da je baterija jednostavno, dobra...

Meni je oko 6h Sot sa 100% baterije. Sa, viber, fb, insta, this Is blast, wa itd. Sve popaljeno

Jutros skinut sa punjaca sa 95 sad ima 51 3h sot
Da je bio na 100 bilo bi jos vise,eto
Doduše nemam 70ak poziva kao radnim danima,brdo mailova ...

Cinjenica je da ne mozemo svi ista trajanja baterije. Neko zivi na mestu koje je slabije pokriveno signalom, neko uglavnom telefonira, sto rezultira nizim sotom itd.. Isto tako je cinjenica da telefon do uvece ne mora na punjac, koja god verzija 25 serije.

Najgore je sto ima pojedinaca, eto i slucaja iznad, ni nema telefon, ali "on zna"..

Znači izgleda ipak mobilni svet. 😂 Ja prosto odbijam da prihvatim da postoji mozak koji puni telefon 3x dnevno i idalje nastavlja da koristi isti model telefona. Al dobro, svašta ljudi vole, ovo je još i najblaži oblik mazohizma. Ja se isključujem, odoh da lažem sebe kako imam 7h + sota. Ali da se ne naljute pojedini, on se ne računa, samo cu da gledam yt, vrtim mreže, neki video poziv, pubg eventualno...ali na žalost na auto osvetljenju u polumračnoj prostoriji (baš sam cava). Renderovaću u 3D na telefonu posle praznika. Znači to je realnih 1.5h sota. 😃 Mislim da sam bio surovo iskren.

Nazad
Vrh Dno