Šta je novo?

LG Televizori

Kakvi su džukci ovi u G - jedno vreme nije bio u ponudi 65OLEDG5 ni LS niti LW model i sada su vratili u ponudu LS model ali za 20k veću cenu (za gotovinsko plaćanje)! Naravno LW modela nema ni po toj većoj ceni

@Martin Mystere Nađi nekoga iz OTP banke i vidi sa njim/njom da ode sa tobom u Gigatron prve Subote u mesecu. Imaju 20% popusta na artikle bez popusta (Šok, Poslednji komad i sl.). Ovako imaju 15% svaki dan. Da si u NS mogao bi sa mnom.

Uz jedan ide wall mount od cirke 100e a uz drugi stalak

Sta je uopste razlika i zasto je bitno?
U tome što mi treba LW sa wall mountom koji dolazi uz TV - ako uzmem LS koji dolazi sa klasičnim postoljem morao bih da se prvo dobro pomučim da nađem taj wall mount a onda čak i da ga nađem morao bih i da ga platim prilično čime bi cena bila dobro preko cene LW.

@Martin Mystere Nađi nekoga iz OTP banke i vidi sa njim/njom da ode sa tobom u Gigatron prve Subote u mesecu. Imaju 20% popusta na artikle bez popusta (Šok, Poslednji komad i sl.). Ovako imaju 15% svaki dan. Da si u NS mogao bi sa mnom.
Hvala na ponudi za pomoć ali Gigatron razmatram upravo jer i sam imam neku šemu za popust, veći je problem to što tog modela nema.

Evo posle mesec dana korišćenja 55QNED70A6A, mogu reći da sam relativno zadovoljan. U planu je bio OLED početkom naredne godine, ali je iskrslo da mi treba tv po hitnom postupku, tako da sam bio prinuđen da uklopim finansije i kao prelaznu opciju uzeh ovaj na rate preko MTS. Probijanje svetlosti u suštini mi je jedina zamerka, mada se to da videti samo na totalno tamnom ekranu što i nije toliko često. Drugo je malo sporiji odziv na pozivanje menija, al ajd, par sekundi duže nego što bi trebalo. Uparen je sa soundbarom S60T i za sobu od 16m² je savršeno.

Posto ja planiram isti tv da uzmem, mozes li uslikati to probijanje svetla, da vidim koliko je izrazeno. Dali je bas kao na Edge lit televizorima ili manje.

Kako ti se cini sama slika kod gledanja obicnog SDR sadrzaja i da li gledas pod nekim uglom?

Ok je i za SDR, primeti se razlika u oštrini, ali zanemarljivo. Ugao gledanja mi je 17°.IMG_20251226_101614482 (1).jpgIMG_20251226_102159246_HDR.jpg

Sobzirom da je Tv u mrklom mraku, nije toliko strasno. Prepostavljam da se u dnevnim uslovima i u osvetljenoj sobi ne vidi toliko probijanje?

Drago mi je da si zadovoljan sa tv-om. Moze neka slika kako izgleda sada tv na zidu. Takodje interesantno bi bilo meni a mislim ostalim clanovima foruma da uslikas ako ti nije tesko kako izgleda neki sadrzaj. Eto jedna fotka dok gledas White Lotus, druga neki sport preko kablovske.
Znam da fotka ne moze da docara pravi kvalitet slike.
Evo ja sam skljocnuo par puta ako znaci, jedna mracnija scena u pokretu i dva detalja izbliza (Witcher-Netflix). Ne znam kako je posle kompresije, ali uzivo izgleda fantasticno...

Prilozi

• IMG_5186.jpeg
    IMG_5186.jpeg
    356.8 KB · Pregleda: 120
  • IMG_5187.jpeg
    IMG_5187.jpeg
    377.6 KB · Pregleda: 117
  • IMG_5188.jpeg
    IMG_5188.jpeg
    649.6 KB · Pregleda: 138
Procurela je fotografija kratkih specifikacija novog G6 OLED-a, koji će biti predstavljen na CES-u u januaru, a i prodaji će biti od aprila:

1000007572.png

Sudeći po ovome, nema preterane razlike u odnosu na G5, ide se na malo jače osvetljenje, realno G5 već kida da jačinom osvetljenja, tako da ne vidim neko preterano mesto za poboljšanja po tom pitanju.

Dolby Vision 2 ostaje tek za G7, kako stvari stoje.

Šuška se da će C6 sledeće godine biti veće unapređenje, jer će i njega prebaciti na Tandem OLED panel, koji imaju G5/G6.

Mada zvuči mi neverovatno da će uraditi to.

Danas montiran TV, za mene lično mnogo bolja odluka nego inicijalna da uzmem 65" g4/g5 - a pre svega niko u kući ipak nije rekao "preveliki tv" što su komentarisali kad sam izlepio krep traku na zid. 😀

Ovo je prvi utisak kroz puštanje 4k hdr sadržaja sa YouTube-a, jer me eon box zeza i nudi i dalje samo 1080p.. A sutra me čeka igranje sa opcijama i rtings kalibracijom.

Pitanje - kako radi stremio na C seriji? Pustio sam neki malo veći rip avatara (40gb) koji je na eon boxu počeo da koči i posle 1-2min samo izašao.. Možda je vreme i za dedicated android box.

Danas montiran TV, za mene lično mnogo bolja odluka nego inicijalna da uzmem 65" g4/g5 - a pre svega niko u kući ipak nije rekao "preveliki tv" što su komentarisali kad sam izlepio krep traku na zid. 😀

Ovo je prvi utisak kroz puštanje 4k hdr sadržaja sa YouTube-a, jer me eon box zeza i nudi i dalje samo 1080p.. A sutra me čeka igranje sa opcijama i rtings kalibracijom.

Pitanje - kako radi stremio na C seriji? Pustio sam neki malo veći rip avatara (40gb) koji je na eon boxu počeo da koči i posle 1-2min samo izašao.. Možda je vreme i za dedicated android box.
Čestitke na prinovi, neka te dugo služi!

Posedujem G3 i mogu reći da Stremio app za WebOS radi sasvim dobro, pa i sa velikim fajlovima (npr LOTR BR Remux od 100GB) uz dobru internet konekciju. Do sada nisam video potrebu za kupovinom odvojenog boxa. Pretpostavljam da će na C5 raditi jednako dobro, ako ne i bolje. Jedina mana bi možda bila nedostatak DTS passthrough kod novijih modela i u tom slučaju bi odvojen android box bio validan izbor.

Slabo, pričam iskustvo sa G serijom. Nema podršku za dosta formata i samim tim, za REMUX je baš beskoristan. Ako gledaš manje fajlove, koji imaju kompresoavane fajlove, tu je solidan.

Za REMUX, moj savet je da se izdvoji lova i kupi neki kršten boks. U suprotnom ćeš često dobijati poruke da ne može da se pusti fajl ili će se pustiti bez zvuka ili u HDR umesto Vision formatu.

Pustio sam neki malo veći rip avatara (40gb) koji je na eon boxu počeo da koči i posle 1-2min samo izašao.. Možda je vreme i za dedicated android box.
EON box (v1, v2, v3) nema Dolby Vision I Dolby Atmos kao ni neke druge sertifikate, nije on predviđen za tu namenu...
YouTube može i to je to, ukratko kupi Xiaomi TV Box S (3rd Gen) i to je to.

Kod mene stremio radi odlično na c5 - uz pomenuti nedostatak oko dts zvuka.

Ili nekoga sa Inteza platnom karticom...

Da li koristite HLG HDR? Vidim da mi se startuje samo na Eurosport 4k, pretpostavljam zato što mi je uključen hdr u podešavanjima eon boxa.

Za vlasnike C/G serije (imam 65G51LW), kakvi su utisci sa gledanjem sporta na Arenama preko EONa? Rekao bih da se ne nosi dobro sa upscalingom kao Sony, pa sam se dvoumio izmedju Bravia 8 II i G5, ali G5 je ipak neprevaziđen dizajnom. Pokušao sam različita podešavanja na boxu, na kraju sklonio box skroz i sada koristim samo aplikaciju na tv-u jer je slika dosta bolja, ali trava na utakmicama i dalje deluje onako, zamrljano.

U tome što mi treba LW sa wall mountom koji dolazi uz TV - ako uzmem LS koji dolazi sa klasičnim postoljem morao bih da se prvo dobro pomučim da nađem taj wall mount a onda čak i da ga nađem morao bih i da ga platim prilično čime bi cena bila dobro preko cene LW.

Hvala na ponudi za pomoć ali Gigatron razmatram upravo jer i sam imam neku šemu za popust, veći je problem to što tog modela nema.
Kum je pre nedelju dana uzeo taj, porucio iz nemacke. Isli u gigatron kao ima poslednji komad, dosli ono izlozben model.. bila je neka akcija valjda 230k cini mi se, al nisu rekli da je izlozbeni, kutija rascepana, jos kaze prodavac to je sve ok, sve radi samo je proslogodisnji model.. izasli i covek lepo preko nemaca narucio za 1500e. Tako da ako bas hoces, preporuka da narucis tamo.

Kum je pre nedelju dana uzeo taj, porucio iz nemacke. Isli u gigatron kao ima poslednji komad, dosli ono izlozben model.. bila je neka akcija valjda 230k cini mi se, al nisu rekli da je izlozbeni, kutija rascepana, jos kaze prodavac to je sve ok, sve radi samo je proslogodisnji model.. izasli i covek lepo preko nemaca narucio za 1500e. Tako da ako bas hoces, preporuka da narucis tamo.
Kako su dopremili to iz Njemačku?

Kako su dopremili to iz Njemačku?
deprevoz. A ako hoces da vidis najbolje cene - geizhals sajt porucis kod njih u magacin i oni ti donesu . Iskreno uvek sam porucivao male stvari a televizore preko madjara jer sam mislio da ne mogu da dostave tako velike stvari, al ispada da mogu.

Nazad
Vrh Dno