Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Takodje. Kontaktirao sam Escs i dobio info da je neka genericka poruka

We would like to inform you that one of the delivery details related to your shipment (such as name, phone number, or email address) was forwarded incorrectly to our company by the webshop. For this reason, your parcel received the status “Unsuccessful delivery.”

Please note that this is an automatic status for parcels with incorrect delivery details, and does not mean that an actual delivery attempt was unsuccessful.
Da, dobih i ja takvu poruku. Jedino što kod mene fali ova zadnja rečenica.
Malo sam se dopisivao s njima i pišu ovako:
"Kindly note that your parcel is still in transit. It has not reached the local post office yet." a onda i "Once the status of the parcel changes to "Arrived at local delivery center", please contact Serbian Post and verify your delivery details for a successful delivery." i na kraju "
We would like to inform you that your parcel was forwarded to the destination country, and it can be delivered with the correct delivery details. Kindly note that the delivery company is Serbian Post. Please send them the correct details once your parcel arrives in Serbia. Until then, we would like to ask for your patience."

Ako su ovi u HU efikasni kao graničari i carinici im, onda ništa.
A ove naše, bolje da ništa ni ne pitam.,,

I meni ovo. Vama isto ovako? Ovako je na ESCS sajtu:
1767186340421.png1767186356892.png

A ovako na aliexpressu... Valjda ce stici

Kad napipa Srbiju bitan vam je samo postin sajt i njihov Track and Trace, kineska pracenja vise nema potrebe da gledate

meni isto stoji status od 24.12. 2025...cini mi se da je doslo do nekog zastoja, nemam pojma, verovatno zbog praznika...

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    47.6 KB · Pregleda: 36
Jos jedna posiljka sa alija ode preko "Feiliks logistics", tj. nude da se prebaci na paketomat (sa placanjem) ali ne mogu da vidim iznos, ni preko ninje a ni parcelsapp ..ima li neko resenje? Za proslu sam video na samoj ninji koliko je trebalo da se plati.
Ima li neko predlog? 😀 ili da je sibnem na paketomat pa da se prekrstim pre nego sto odem da preuzmem.

I meni ovo. Vama isto ovako? Ovako je na ESCS sajtu:
Pogledajte prilog 521173Pogledajte prilog 521174

A ovako na aliexpressu... Valjda ce stici
Istovetno. Biće da su negde između HU i SR, pa još nije upalo na poštino praćenje, a Mađari valjda završili sa pošiljkama što je do njih.
Kad napipa Srbiju bitan vam je samo postin sajt i njihov Track and Trace, kineska pracenja vise nema potrebe da gledate

Zar ne dobija ovde novi poštin broj za praćenje, onaj P...RS? Radi li ovaj LA...HU i u Srbiji ili samo do granice?

Meni stiglo danas obavestenje isto Feilix ako zelim da preusmerim na paketomat, tako da kontam da je proslo bez postarine...nesto je oko 1500 din roba, malo pakovanjce. Mislim na paketomat ne ide ako ima poštarine zar ne?

Pogledajte prilog 521148

Од скоро могу пакети да се преусмере на пакетомате чак и ако имају откупнину.
(Поштини пакетомати на НИС и ГАЗПРОМ пумпама)

Meni juče prvo stiglo obaveštenje viberom da pošiljka PJ...RS stiže u toku dana, a odmah potom i da je mogu preusmeriti na neki od paketomata sa plaćanjem, što sam i uradio, pa je stigla poruka o uspešnom preusmeravanju.

Nepuna 3 sata kasnije zove kurir i najavljuje se da će biti na mojoj adresi za minut. Član porodice preuzeo paket bez ikakve naknade. 🤷‍♂️

U pitanju je bila "consolidated track" od 4X CN pošiljke, sitnice od po dolar, dolar i po. Za sada ubedljivo najbrži AE paket - 13 dana od datuma poručivanja. Iste takve sitnice sa UC...HU brojem stoje u lokalnoj pošti već 21 dan.

Evo i meni jutros za jednu pošiljku nudilo da preusmerim na paketomat, ali u ponudi samo jedan na drugom kraju grada kod nis-ove pumpe, pa sam odustao. Međutim, pola sata kasnije stigne obaveštenje da je preusmerena pošiljka na paketomat u centru, na trgu. I ne spominju uopšte nikakvo plaćanje.
Preuzeo danas CN pošiljku na paketomatu bez naknade iako na pakovanju stoji navedena cifra za VAT Fee.

Preuzeo danas CN pošiljku na paketomatu bez naknade iako na pakovanju stoji navedena cifra za VAT Fee.
Jel ti trazio da ga preusmeris iskljucivo na paketomat s mogucnoscu naplate, ili si mogao bilo koji?

La...Hu pošiljka je u pitanju i danas vidim ovaj status da nije uspela isporuka a po praćenju nije ni stigla u Srbiju. Neko imao sličnu situaciju?

1000003081.png

Nudili mi da preusmerim samo na naplatni, ali nisam hteo, pa su ga samoinicijativno preusmerili na besplatni.
Meni je u celoj prici cudno sto nigde ne stoji iznos koji treba da se plati, a za prosli je i na postal ninji moglo da se vidi i pre nego sto je paket stigao do mene.

I ja sam dobio poruku za paket od Phoenix Logistics, prvo nisam mogao da se setimm o čemu se radi, pošto imam desetak paketa u transportu, ali sam čitanjem ove teme ukapirao da je Ali u pitanju.

Kada sam dobio poruku, preusmerio sam paket na paketomat. Posle toga nisam dobio više ništa, a na PE Track & Trace kao poslednji status stoji "otprema". Da li ću dobiti još jednu poruku kada paket bude ubačen u paketomat ili je već tamo?

Ko zna kako posta radi za ove praznike. U aplikaciji Direct4.me bi trebao imati informacije o posiljci.

Meni je stiglo bilo to za preusmerenje isto pa zvao postar i iznos ali nisam bio kuci.Icicu sutra do poste bas da podignem pa cu da vidim hoce li da naplate.
Pozdrav

I ja sam dobio poruku za paket od Phoenix Logistics, prvo nisam mogao da se setimm o čemu se radi, pošto imam desetak paketa u transportu, ali sam čitanjem ove teme ukapirao da je Ali u pitanju.

Kada sam dobio poruku, preusmerio sam paket na paketomat. Posle toga nisam dobio više ništa, a na PE Track & Trace kao poslednji status stoji "otprema". Da li ću dobiti još jednu poruku kada paket bude ubačen u paketomat ili je već tamo?
Dobices jos jednu poruku kad ubace u paketomat, da je spremno za podizanje.

3 paketa narucena od drugih sellera, do sada sve ostalo stizalo, wtf, zivim mna Nbg… paketi naruceni pocetkom novembra i dalje nista…

Prilozi

• IMG_6395.png
    IMG_6395.png
    134.7 KB · Pregleda: 31
Ista priča kod mene. Obicno uc kasni 2 nedelje kad stigne u local carrier ali sad skoro mesec dana ode

neki ozbiljan zastoj je nastao izgleda sa svim tipovima posiljki koji idu iz Kine preko Madjarske...iskreno se nadam da ce se resiti problem sto pre, kakav god da je, u suprotnom bice mnogo refund request-ova...meni je ovo prvo put da imam bilo kakav problem sa posiljkom iz Kine, konkretno u mom slucaju je LAxxxxHU...godinama mi stizu paketi iz Kine preko raznih delivery opcija...iskreno ni ne znam kako se resavaju problemi ove vrste sa prodavcima sa Aliexpressa...na Ebay-u ako ti ne stigne paket, dobijas lovu nazad najlaganije...valjda ce se reshiti taj zastoj i da svima stignu posiljke...

Meni je u celoj prici cudno sto nigde ne stoji iznos koji treba da se plati, a za prosli je i na postal ninji moglo da se vidi i pre nego sto je paket stigao do mene.
Da ne ostanem nedorecen, jutros stigla poruka da je posiljka u paketomatu i da je iznos za placanje 100 dinara.
Sve u svemu, putovala od 17. decembra, sto se mene tice odlicno prolazno vreme.

@1893 vidim da još uvek nijedna nije krenula od ovih sa problemom u mađarskoj, to su ove koje su od 22.12 zaglavljene u statusu rtldc, ali i one sa kasnijim datumom ali istim statusom imaju identičan problem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno