Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Ipak ništa od Hyper trojke, izašlo mi je prvo ažuriranje nakon aprila i radio sam update sve do oktobarskog patcha ali ništa...

Ja sam prebacio na UK i od tad stiže redovno. Čak mislim da nisam ni restartovao telefon ako se dobro sećam.

E to je verovatno razlog. Kolega @Cortex ima isti slučaj kao ti. Moj telefon je kupljen u Mi Store-u u Beogradu i ima sufix EUXM (EU), tvoj i njegov (kupljen u mts-u) imaju MIXM (global). Ja sam Android 16 i Hyper OS3 dobio pre više od mesec dana, i redovno dobijam apdejte a kod njega toga nema. Tako da očigledno brže puštaju za EU verzije nego za global izgleda...

1765358228574.png

Poslednja izmena:
To je problem, nemate EU modele nego Global.

Za Global jos uvek nije izasao HyperOS 3

Moj je ovaj iz A1, pa redovno stižu ažuriranja.

Prilozi

• Screenshot_2025-12-10-16-10-55-393_com.android.settings-edit.jpg
    Screenshot_2025-12-10-16-10-55-393_com.android.settings-edit.jpg
    45.6 KB · Pregleda: 53
Upravo to, nebitno gde je kupljen, bitna je verzija softvera. EUXM stižu redovno i brže od MIXM.

Gledaj to sa vedrije strane. Na tom romu uz pomoć Šizuku/Canta aplikacija možeš da omogućiš Xiaomi dialer sa snimanjem razgovora bez obaveštenja, ako ti treba tako nešto 😁

Javite kad vam stigne mixm global sa decembarskom zakrpom da pokušam da ubacim taj rom na moju eu verziju

Stigao Vivo X200 Pro, tako da počinje obračun kod ok korala za moju "naklonost" 😉 između 15 Ultre i X200 Pro.
Za početak dvoboja evo po jedna slika sa oba telefona(prva slika koja je svetilja je noćni mod kod Viva) , morao sam dvorište da slikam, pošto se na ulici spustila magla.

deljenje slika sa klijentima

Gledaj to sa vedrije strane. Na tom romu uz pomoć Šizuku/Canta aplikacija možeš da omogućiš Xiaomi dialer sa snimanjem razgovora bez obaveštenja, ako ti treba tako nešto 😁
Hmm, zaninljivo, nisam znao za to, više bih voleo iskreno da xiaomi i dalje na globalnom nivou fabrički koristi svoj dialer i massage app umesto guglovih.

To je "cena" korišćenja GMS (Google Mobile Services).
Proizvođač, ako hoće da koristi Google Android operativni sistem i da pri tome ima pristup GMS - mora i da preinstalira određene Google aplikacije.

Naravno, mi uvek možemo kasnije instalirati i koristiti alternativne aplikacije.

15u kompletno van fokusa, jel to slucajno omasio ili je s vise fotki tako
Ko zna... probaću ponovo dok je Ultra još kod mene(već je trebalo da ode, ali...ima ih koji ne drže datu reč, iako sam mu smanjio cenu).

Rešio sam da zadržim Viva. Više mi odgovara njegova "filozofija" sistema, a i kamera mi se više sviđa.

Jedina prednost Ultre je što je legalan iz A1, a Vivo je iz Švajcarske sa kineskim romom(ali to mi i odgovora zbog opcije snimanja razgovora, a ima i veću bateriju 6000mAh).
I još jedna stvar, Vivo bolje leži u ruci i nekako je bolje izbalansiran.

Evo svezih slika

Poslednja izmena:
Zasto samo tvoje slike ne vidim?

Prilozi

• 20251213_073652.jpg
    20251213_073652.jpg
    220.8 KB · Pregleda: 40
@marinko98 sviđa mi se na oba što ne pravi flare oko izvora svetla. Xiaomi boje su meni lepše..na vivu vuče na žuto sve i od noći pravi neki poludan. Kako god, spreman si za vivo x200 ultra ili x300 pro 😂🙌

P.s. za koliko si 15 ultra dogovorio bio?...može i na pm. Vidim na kp da neki kinez prodaje za 600e 16/512 doduše sa kineskim romom.

Meni sad malo žao što nisam uzeo onaj pixel 10 pro što si gledao od čoveka za B.Palanke da probam, extra cena bila.

Nemam šta da krijem. Ako admini dozvoljavaju napisaću i ovde, ako ne izvinjavam se unapred i neka izbrišu pvaj post.
Za 750 smo se dogovorili, ali sad je počeo da vrda, te ne može lično da dođe ovaj vikend, gledaće sledeći, itd...iz Beograda je pa bi hteo da ga vidi uživo. Rekoh slobodno dođi, nemam šta da krijem u vezi telefona. Telefon kao nov bukvalno, a kupljen 17.11 ove godine.

A što se tiče sledećeg, pre bih X300 Ultru, nema smisla menjati generaciju za generacijom😉

Možda bi boje na Vivu bile prirodnije da sam stavio natural, a ne zeiss?
Probaću i to.

@cekipa, ne znam zašto ne vidiš slike @Proday ih vidi.

Poslednja izmena:
Nemam šta da krijem. Ako admini dozvoljavaju napisaću i ovde, ako ne izvinjavam se unapred i neka izbrišu pvaj post.
Za 750 smo se dogovorili, ali sad je počeo da vrda, te ne može lično da dođe ovaj vikend, gledaće sledeći, itd...iz Beograda je pa bi hteo da ga vidi uživo. Rekoh slobodno dođi, nemam šta da krijem u vezi telefona. Telefon kao nov bukvalno, a kupljen 17.11 ove godine.

A što se tiče sledećeg, pre bih X300 Ultru, nema smisla menjati generaciju za generacijom😉

Možda bi boje na Vivu bile prirodnije da sam stavio natural, a ne zeiss?
Probaću i to.

@cekipa, ne znam zašto ne vidiš slike @Proday ih vidi.
Stavi zeiss i u postavkama smanji sharp - 70, saturacija -20 i svejtlo - 20

^Hvala!
Probaću
Da li je to za sve uslove fotografisanja ili samo za noć?
Da li ostaju zapamćena ta podešavanja u zeiss-u ili ih treba stalno podešavati?

Poslednja izmena:
Ko zna... probaću ponovo dok je Ultra još kod mene(već je trebalo da ode, ali...ima ih koji ne drže datu reč, iako sam mu smanjio cenu).

Rešio sam da zadržim Viva. Više mi odgovara njegova "filozofija" sistema, a i kamera mi se više sviđa.

Jedina prednost Ultre je što je legalan iz A1, a Vivo je iz Švajcarske sa kineskim romom(ali to mi i odgovora zbog opcije snimanja razgovora, a ima i veću bateriju 6000mAh).

Evo svezih slika

Ova nocna fotografija mnogo bolja na Xiaomi, bar mom oku vise prija.

Evo svezih slika

Ovde bolji Xiaomi, tako stvarno izgleda nebo a ne kao kod Viva

Deluje mi da je njegov primerak iz prvih serija imao dosta lošiju bateriju. Možda su kasnije ispravili neke sitnice.
Apsolutno je sve u pravu.
Kod mene baterija 1. dan maksimalno. Ako bih slikao više u toku dana i obrađivao slike u LR, morao bih telefon već u toku večeri da stavim na punjač.
Skoro je @thebatman rekao da su slike sa kamere 15U kao bez duše. Složio bih se, ali...
Zato traži dosta poznavanja fotografije i nije baš za amatere. Možda smo i mi previše navikli na te napucane boje koje Samsung godinama propagira, pa je xiaomi došao kao hladan tuš.
Vidim da ovde kod nas nema nigde da se nadje photography kit za 15U, dok za 14U bez problema.
Ima li neko ideju gde naći, a da nije aliexpress ?

Vi što koristite x15 global mixm rom, koja vam je poslednja verzija softvera i za koji mjesec je security patch?

Nazad
Vrh Dno