Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledam Robin Huda iz utorka u utorak, šta znam, simpa mi serija, ako ništa drugo jer se i kod nas snimala, kad ono u E09 Bobi Marjanović vitla sekirom, seče sve redom i ne pita za cenu, naravno ništa ne progovara 🤣 u ranijim epizodama i Jelena Gavrilović kao od majke rođena u više scena 🤣

Naravno i Šon Bin kao nezaobilazni tumač uloga koje mu najviše i pristaju.

Gledam Robin Huda iz utorka u utorak, šta znam, simpa mi serija, ako ništa drugo jer se i kod nas snimala, kad ono u E09 Bobi Marjanović vitla sekirom, seče sve redom i ne pita za cenu, naravno ništa ne progovara 🤣 u ranijim epizodama i Jelena Gavrilović kao od majke rođena u više scena 🤣

Naravno i Šon Bin kao nezaobilazni tumač uloga koje mu najviše i pristaju.
Planiram je uskoro, a ovih dana sam se podsetio ovog

Poceo da gledam Robin Hud i prekinuo na pola 1. epizode. Ne vredi ne ide, obrisao sa kompa.

Pluribus, što se mene tiče, serija godine (možda i više). Gledao sam iz nedelje u nedelju, a sada planiram da je izbindžujem. Jako sveže, dobro i pametno napisano. Taman pomisliš da su nešto zaboravili, kad eto ga - kao da su čuli o čemu razmišljam. Postavljeni su temelji za sigurno 5-6 sezona kvalitetne priče. Ako neko ne prepozna potencijalnu opasnost pa otkažu, jer je serija vrlo subverzivna. I svakako nije svačija šolja čaja.

Pluribus, ostavio poslednje 3 ep u cugu da odgledam ipak ne ne bih je preporučio. Zapravo ne poznajem osobu kojoj bi je preporučio.

Da kažemo da je serija gradila nešto je apsurdno jer ima 90% praznog hoda.

Ipak i pored svega je osvežavajuća na neki čudan način. Fotografija i režija su sjajni.

Nastaviću da gledam i drugu sezonu koje će definitvno biti pošto je i pre premijere odobrena.

Ovo je bila otprilike 4/9 epizoda gde nisam zaspao tokom gledanja iste a da je to tokom dnevnog svetla. A ne samo da ne zaspivam danju kada gledam neku seriju ili film nego nikada u globalu.

Možda je bilo bolje ili manje gore odgledati ovo u cugu nego ovako cediti. Možda svako ko ima vremena ili je planirao da je pogleda neka i sam počne pa proceni šta, kako i dokle će stići...

Ja sam Pluribus shvatio kao dekonstrukciju modernog doba, ili kakav bi svet bio kada bi njime vladao AI, po pravilima raznih aktivista i boraca za sve i svašta. Tempo je namerno maksimalno usporen, opet kao prst u oko trendovima koji dominiraju u svim sferama života, a to su brza rešenja i nekvalitet. "Misterija" koja to nije služi samo kako bi se postavio okvir za razvoj priče. Čisto sumnjam da će biti nekog spektakularnog tvista i da će serija krenuti da ubrzava ili otići u nekom drugom pravcu. Otprilike nešto kao Leftovers, bavi se likovima koji su se našli usred svega toga.

Ne bih rekao da tu ima neke dubine ni subverzivnosti, vec vidjena plitka kritika drustva, bez poente. Suvise je prosto i ide tako nekim tokom koji nema neke inteligentene obrtne, karaktere. To mi i smeta, generalno me nervira ta masovna iracionalnost koja uopste nije sustina niti nesto korisna, bez karaktera likova, uzroka...

Mislim da je to moglo daleko bolje, ideja je ok i pocetak.
Ovaj Spanac mozda unosi osvezenje i koliko toliko realne reakcije ali meni je malo dosadno, i opet mora lgbt nepotrebno. Svakako me zanima dalje, pogledacu ali nije nista posebno serija, kao razvucena jedna ok epizoda Black Mirror. Rekao bih da se Vince ne trudi nesto, pise laganu seriju bez neke slozenosti.

Poslednja izmena:
Upravo Leftovers je daleko sadrzajnija serija sa mnogo više zanimljivijih likova.

Pluribus 6/10
neverovatna glupa ideja (da je mini serija dao bih joj 8.0 da je kraca), jedino joj dajem ocenu sest jer je scenario OK, ispricali su celu pricu u suplju prvu sezonu pa 90% sa tonom filera, u 2goj sezoni mogu samo da prezivaju staru slamu...

Pluribus 6/10
neverovatna glupa ideja (da je mini serija dao bih joj 8.0 da je kraca), jedino joj dajem ocenu sest jer je scenario OK, ispricali su celu pricu u suplju prvu sezonu pa 90% sa tonom filera, u 2goj sezoni mogu samo da prezivaju staru slamu...
Kako misliš ,,glupa” ideja? Šta je tačno glupo? To što je invazija na Zemlju realizovana najmanje invazivno, pa nema eksplozija od zraka smrti iz letećih tanjira malih ili velikih, verovatno antropomorfnih,vanzemaljaca? Voleo bih zaista da mi odgovoriš šta? Stvarno me zanima. Razumeo bih da kažeš: ne sviđa mi se, spor je tempo,ružni glumci, ali ,,neverovatno glupa ideja” … mislim da makar zahteva minimalno pojašnjenje. Ovo prethodno to ne zahteva.

Koga zanima može pogledati jedan interesantan YouTube klip sa jednim od naših najboljih prevodilaca filmova i serija.

Ako mogu postovi bez spojlera, tj sa spojlerima u okviru spojler tagova, bio bih zahvalan.

Shomi, ne mislim na tebe, naravno 😄

Kako misliš ,,glupa” ideja? Šta je tačno glupo? To što je invazija na Zemlju realizovana najmanje invazivno, pa nema eksplozija od zraka smrti iz letećih tanjira malih ili velikih, verovatno antropomorfnih,vanzemaljaca? Voleo bih zaista da mi odgovoriš šta? Stvarno me zanima. Razumeo bih da kažeš: ne sviđa mi se, spor je tempo,ružni glumci, ali ,,neverovatno glupa ideja” … mislim da makar zahteva minimalno pojašnjenje. Ovo prethodno to ne zahteva.
Pa ovde se ne radio invaziji, radi se o politici, svakako u 2goj sezoni nece biti vanzemaljaca i vec su celu "ideju" istrosili zato da je mini serija, ja bi je podrzao ovako nema smisla

Takodje borg sistem su izjednacili sa trenutnim LLM sto jos manje smisla ima jer AI jos ne postoji pa da ga ovako predstavis, ovo danas sto kortsimo j LLM a ne AI,a li eto ljudi su naseli jer mrze svaki pojam civilizacije i evolucije (dobra vecina)

LLM jeste Ai, spada tu svakako, apsurdno je reci da nije prema bilo kojoj akademskoj/industrijskoj definiciji. To nisu dve odvojene stvari. Mozda si pomesao definiciju sa prirodnom inteligencijom.

Poslednja izmena:
Koje razočaranje ova Stranger Things sezona 5 posle onako dobre sezone 4 i meni generalno cele serije.
Ovaj debilan humor vuče na Marvel glupusti, sve se raspada ali daj da valjamo gluposti
Izgleda da ce ovo biti najgora sezona i to ubedljivo jer vrti oko relativno nebitnih likova.
Još jedno Game of Thrones season 8 razočaranje u najavi.

Nisam gledao ove 3 ep od sinoć ali prve 4 su mnogo tanje od 4 sezone koka je meni pored 1 najbolja.

Majstor umiranja hoćeš reći pošto je doktorirao na temu "Kako stradati u filmovima/serijama na 1001 način".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno